NOS NieuwsAangepast

Via Schipholtunnel naar Den Haag kan weer: twee rijstroken open

Twee rijstroken in de Schipholtunnel weer open

Twee rijstroken in de Schipholtunnel in de richting van Den Haag zijn vanmorgen weer opengesteld. Vier van de zes rijstroken blijven nog dicht, zegt Rijkswaterstaat. Automobilisten die vanuit Amsterdam in zuidelijke richting via de A4 willen rijden, houden hoogstwaarschijnlijk nog wel last van de problemen met de Schipholtunnel.

Het advies is nog altijd om de A4 richting Den Haag te mijden en gebruik te blijven maken van de omleidingsroutes via de A9/A5 en de A9/A2/A12. Rijkswaterstaat gaat door met de herstelwerkzaamheden om de Schipholtunnel volledig te kunnen openstellen. Schiphol is bereikbaar via een afslag direct na de tunnel.

Verkeersinfarct

Sinds een kleine brand maandagmiddag was de Schipholtunnel volledig afgesloten in de richting van Den Haag. De brand is waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting, 70 kabels raakten beschadigd. Daardoor was er geen stroomtoevoer meer voor de verlichting, de ventilatie, de matrixborden en de camera's die het verkeer in de tunnel in de gaten houden. Het herstel daarvan kost meer tijd dan verwacht.

De afsluiting van de tunnel leidde maandag tot een verkeersinfarct rond Amsterdam. Gisteren vielen de problemen mee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl