Direct naar artikelinhoud

Het weer: De zon heeft het vandaag even moeilijk

Vandaag zien we de zon minder vaak dan gisteren. De restanten van een oude storing veroorzaken wolkenvelden die over het land trekken. Daardoor heeft de zon het moeilijk. Er valt wat regen, vooral vanochtend in het noorden. Door de bewolking wordt het ook iets minder zacht.

De fontein in de hofvijver voor het Binnenhof.Beeld anp

De temperatuur loopt op naar ongeveer 14 graden in het noorden tot 17 graden in Limburg. Daar heeft de zon nog de meeste kansen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig, aan zee en rond het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Donderdag komt de zon vaker tevoorschijn, hoewel er veel hoge bewolking is. De aangevoerde lucht is iets warmer. Het kwik stijgt naar 18 tot 21 graden. Het blijft droog. Vrijdag wordt de warmste dag van de week. In een groot deel van het land stijgt het kwik tot boven de 20 graden. In Limburg kan het zelfs 22 graden worden. In de avond neemt vooral in de zuidelijke helft van het land de kans op een regenbui toe.

Het weekend verloopt wisselvalliger en ook minder warm. De maxima liggen in de middag tussen 13 en 15 graden. Zowel zaterdag als zondag vallen een paar buien. De wind draait van zuidwest naar west en is matig tot vrij krachtig.

Na het weekend blijft het over het algemeen licht wisselvallig met zon en af en toe een bui. Qua temperatuur verandert er weinig.