Problemen stapelen zich op voor Messi-loos Argentinië

Reacties

Argentinië heeft zonder de geschorste Lionel Messi duur puntenverlies geleden bij Bolivia: 2-0. De concurrentie in de WK-kwalificatiereeks kan profiteren van de misstap van de Argentijnen.

Problemen stapelen zich op voor Messi-loos Argentinië

Bolivia, dat met zeven punten vooraf eigenlijk geen reële kans meer maakte op plaatsing voor het WK, rook bloed tegen het gehavende Argentinië. Het grootste gemis voor de ploeg van bondscoach Edgardo Bauza was Messi, die op de wedstrijddag voor vier duels werd geschorst vanwege het beledigen van een assistent-scheidsrechter. Gonzalo Higuaín, Javier Mascherano, Lucas Biglia en Nicolás Otamendi waren allemaal al uitgesloten wegens de gele kaarten die ze incasseerden in het duel met Chili van afgelopen vrijdag.

Achterin bleken de Argentijnen kwetsbaar. Na een half uur kopte Juan Arce raak na een voorzet van Pablo Escobar, hoewel de aanvaller van Bolivia strak werd gedekt. Vlak na rust werd het nog erger voor Argentinië toen Marcelo Moreno na klungelig verdedigen scoorde op aangeven van Jorge Flores. Voor Bauza reden om Sergio Agüero in te brengen voor Ángel Correa. De wissel hielp Argentinië echter niet meer aan een doelpunt.

Argentinië staat derde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule met 22 punten, maar de concurrentie kan de formatie van Bauza later nog inhalen. Zo speelt Colombia, dat op 21 punten staat, in de nacht van dinsdag op woensdag een uitduel met Ecuador. Chili staat op twintig punten en ontvangt Venezuela.

Stand WK-kwalificatie Zuid-Amerika
Land Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. Brazilië 13 30 +22
2. Uruguay 13 23 +10
3. Argentinië 14 22 +1
4. Colombia 13 21 +1
5. Ecuador 13 20 +5
6. Chili 13 20 +3
7. Paraguay 13 18 -5
8. Peru 13 15 -2
9. Bolivia 14 10 -20
10. Venezuela 13 6 -15

De nummers één t/m vier plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De nummer vijf speelt een intercontinentale play-off.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.