Direct naar artikelinhoud

Drake treedt nu wel op in Ziggo Dome

De Canadese rapper Drake is dinsdagavond iets na half tien aan zijn optreden begonnen in de Ziggo Dome. Dat heeft een woordvoerder van Mojo Concerts bevestigd.

Drake tijdens de eerste uit zijn, inmiddels langdurige reeks, van vier shows in Amsterdam.Beeld anp

De rapper liet het maandagavond afweten omdat hij van zijn dokter niet op mocht treden. Het was de derde maal dat Drake zijn concert in de Ziggo Dome cancelde. De fans die al aanwezig waren en al een uur wachtten op het begin van zijn optreden, reageerden furieus. Hardnekkige geruchten deden de ronde dat Drake drugs gebruikt zou hebben. Amerikaanse media stelden dat hij verkeerde sushi had gegeten en daarom niet het podium op kon.

Twitter bericht wordt geladen...

De Ziggo Dome was zowel maandag- als dinsdagavond niet uitverkocht. Het is de bedoeling dat Drake woensdagavond zijn optreden van maandag inhaalt. Mojo kon nog niet zeggen hoeveel fans daadwerkelijk van deze mogelijkheid gebruikmaken.

Op Twitter waren de fans al vanaf negen uur, de officiële starttijd van het concert, nerveus dat Drake het wederom af zou laten weten. "Gisteravond was een van de allerzwaarste avonden van mijn leven", stelde de rapper bij aanvang van zijn concert. "Vanavond gaat het niet over mij. Vanavond gaat het om jullie, Amsterdam."

Lees ook: Boze Drakefans: 'Ik heb hem uit mijn playlist gehaald'