Direct naar artikelinhoud

Direct veel tips over moord op Latumahina

Nog tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht over de moord op Amsterdammer Djordy Latumahina heeft de politie dinsdagavond zo'n twintig tips binnengekregen.

Nog tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdagavond zo'n twintig tips binnengekregen

In het tv-programma werden beelden getoond van de twee schutters en de bestuurder van de vluchtauto.

Eerder op de dag maakte de politie bekend dat de 31-jarige Latumahina, dj en vader van een tweejarige dochter, door de criminelen moet zijn aangezien voor iemand anders. Het vermoedelijke liquidatiedoelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex in Amsterdam-West en reed net als het slachtoffer in een Mini Cooper. De man is inmiddels verhuisd.

Vijf opgepakt
De politie pakte dinsdag vijf verdachten op, maar weet zeker dat meerdere daders nog voortvluchtig zijn. De camerabeelden zijn vrijgegeven in de hoop de daders van de 'vergismoord' die in oktober vorig jaar werd gepleegd alsnog te vinden.

Djordy Latumahina stierf ter plaatse. Zijn dertigjarige vriendin raakte zwaargewond. Het tweejarige dochtertje van het stel zat achterin en bleef ongedeerd.

De verdachten, tussen de 25 en 50 jaar oud, zitten in volledige beperkingen. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die naar de daders leidt.