Zorggroep start acute opvang voor ouderen

© ANP

De Zorggroep heeft een afdeling geopend voor ouderen die van het ene op het andere moment niet meer zelfstandig thuis kunnen zijn. De opvang is voor Noord- en Midden-Limburg.

Eric Seuren

De zorginstelling begint de afdeling vanwege de grote vraag naar deze vorm van crisisopvang. "We hadden tot nu toe twee crisisbedden in Venray, maar gezien de grote vraag hebben we er nu een afdeling van gemaakt”, vertelt een woordvoerder van De Zorggroep.

Psychische klachtenOp de zogenoemde interventieafdeling worden mensen opgevangen die acuut psychische klachten hebben. Ook worden op de afdeling mensen vanuit een ziekenhuis of psychiatrische instelling opgenomen, omdat zij daar bijvoorbeeld niet op hun plek zijn. Op de afdeling wordt gekeken wat er nodig is om hen goede zorg te kunnen bieden. Vervolgens wordt gezocht naar een permanentere woonplek in bijvoorbeeld een woongroep. De afdeling bestaat vooralsnog uit vier bedden, maar breidt waarschijnlijk over enkele weken uit naar negen bedden.

De Zorggroep is niet de enige zorginstelling die bezig is met crisisopvang. VieCuri Medisch Centrum in Venlo start dit jaar met een vergelijkbare afdeling.