Direct naar artikelinhoud

Zuur, heel zuur: U19 van Gert Verheyen grijpt naast EK-ticket door owngoal van Anderlechtjonkie Wout Faes

Zuur, heel zuur: U19 van Gert Verheyen grijpt naast EK-ticket door owngoal van Anderlechtjonkie Wout Faes

De Belgische nationale ploeg onder 19 jaar heeft vanavond in Beveren de derde en beslissende wedstrijd in de eliteronde voor Euro 2017 met 0-1 verloren van Ierland. Zweden, dat in de andere partij met 1-0 won van Italië, springt over de Duivels en plaatst zich voor het EK.

O'Keeffe bracht de Ieren na 21 minuten op voorsprong via de voet van Wout Faes. De jonge Duivels slaagden er niet in om tegen te scoren en zien zo in extremis EK-deelname door de vingers glippen. Zweden plaatst zich voor het EK met zes punten en een beter doelsaldo dan Ierland, dat eveneens zes punten telt. België wordt derde in de poule met vier punten, Italië laatste met één punt. Enkel de zeven groepswinnaars plaatsen zich voor het EK in Georgië (2-15 juli 2017). Georgië is als organiserend land al zeker van deelname.

Winst en draw
In hun eerste twee partijen in de eliteronde hadden de Belgen gewonnen van Zweden (2-1) en gelijkgespeeld tegen Italië (1-1).

Brons op WK
Verheyen en assistent-trainer Julien Cools beschikken over een talentrijke generatie. In november 2015 sleepten deze jonge Duivels, onder leiding van bondscoach Bob Browaeys, nog de bronzen medaille in de wacht op het WK U17 in Chili, na eerder de halve finales te hebben bereikt op het EK in Bulgarije.

Twitter bericht wordt geladen...