Liefhebber van afzien tot je er bij neervalt? En ook nog van stalen racefietsen? Mooie combi!

Stephen Roche was er ook gek op, als je oud genoeg bent herinner je je zeker nog de indrukwekkende beelden van Roche aan de zuurstof na de finish op La Plagne (vanaf 4:17min in de video hieronder)

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=sQojh-wqL04?showinfo=0]

Indrukwekkende erelijst

Bij Battaglin maakte de Ier ook veel indruk. Als je een lijst ziet met alle namen van de profs die tussen 1981 en eind jaren 90 op een Battaglin reden, dan springt die van Roche er direct uit. In 1987 kreeg hij het voor elkaar om de Giro te winnen, daarna de Tour en tot slot werd hij ook nog wereldkampioen, allemaal in een tijdsbestek van 6 maanden. Alleen Eddy Merckx had dat eerder gedaan. En na Roche niemand meer!

Het is ondertussen 30 jaar geleden dat Roche zijn kunstje flikte. Voor Battaglin reden een speciale en uiteraard gelimiteerde uitgave te maken onder de naam ‘Stephen Roche’. Een handgemaakt stalen frame, geproduceerd op dezelfde manier als dat 30 jaar terug gebeurde. Met lugs en een exclusieve finish. Er worden 30 stuks gemaakt. Ieder frame wordt gebouwd met Columbus SLX buizen, precies zoals die vroeger gebruikt werden. Met versterkingen alleen op plekken waar het nodig was. In die tijd vooruitstrevend.

Zwart chroom

De Battaglin Stephen Roche krijgt een moderne zwart chromen finish dat hem onderscheidt van ieder ander frame dat met klassieke buizen gebouwd is. Deze laklaag kom je normaal alleen op dure auto’s en motorfietsen tegen. De glanzende laag heeft een mooi contrast met de lugs waar kleine juweeltjes in geplaatst zijn. De mooie donkere chroomlaag beschermd het frame ook meteen tegen roest….niet onbelangrijk bij staal.

1987 World Champion decal

Nadat Roche de ‘Triple Crown’ won, maakte Battaglin een iconische decal voor alle fietsen die gebaseerd waren op de fiets waarmee hij had gewonnen. Battaglin zocht in de archieven naar die originele decals en maakte aan de hand daarvan een redesign. De nieuwe versie heeft de kleuren van de overwinningen van ’87. Roze voor de Giro, geel voor de Tour en het regenboog patroon voor het wereldkampioenschap.

Een kroon heeft juwelen. Dus zitten er in de lugs echte juweeltjes verwerkt. Een kleine gouden plaquette met drie briljant geslepen diamantjes, die staan voor de drie overwinningen van Roche. Een bijzondere fiets, voor een bijzondere man.

Meer info: www.officinabattaglin.com