Direct naar artikelinhoud

Jong Ajax periodekampioen Jupiler League

In navolging van Jong PSV hebben ook de beloften van Ajax een periodetitel veroverd in de Jupiler League.

Vreugde na de openingstreffer van Kaj Sierhuis (rechts)Beeld Pro Shots

Een gelijkspel vrijdag op sportcomplex De Toekomst tegen FC Eindhoven (1-1) volstond voor Jong Ajax om de Bronzen Stier binnen te halen. VVV-Venlo pakte weliswaar de meeste punten in de derde periode, maar de koploper van de Jupiler League had al een periodetitel op zak.

De Bronzen Stier ging daarom naar Jong Ajax, dat als tweede eindigde in de periodestand. Normaal gesproken levert een periodetitel ook een plek op in de play-offs voor promotie naar de eredivisie, maar de Amsterdamse beloften kunnen niet promoveren. Het ticket schuift daarom door naar de reguliere competitie, waarin nu een extra plek in de play-offs valt te verdienen.

VVV en PSV
Jong PSV had eerder al de eerste periode gewonnen, VVV de tweede. De Venlose ploeg kwam weer een stap dichter bij de titel en rechtstreekse promotie naar de eredivisie door Achilles'29 in De Koel met 4-0 te verslaan. Binnen 25 minuten stond het al 3-0 via treffers van Vito van Crooy, Joey Sleegers en Ralf Seuntjens, Van Crooy maakte kort voor tijd zijn tweede van de avond.

FC Volendam, de eerste concurrent voor VVV in de strijd om promotie, verloor met 1-0 bij NAC Breda. Mounir El Allouchi maakte al na twee minuten het enige doelpunt in het Rat Verlegh-stadion, waar uitbundig carnaval werd gevierd. Het verschil tussen VVV en Volendam liep op tot veertien punten. Jong Ajax en Jong PSV staan tussen beide clubs in. De beloften uit Eindhoven wonnen met 4-1 van RKC Waalwijk, vooral dankzij drie doelpunten van de IJslander Albert Gudmundsson.

Nouri valt uit
Jong Ajax kwam tegen Eindhoven in de 37e minuut op voorsprong via spits Kaj Sierhuis, die een voorzet van Justin Kluivert binnenschoot. Rafael Uiterloo trok de stand kort na rust gelijk. Abdelhak Nouri viel als invaller geblesseerd uit bij de Amsterdamse ploeg.

SC Cambuur gaat vol vertrouwen naar Alkmaar voor de confrontatie met AZ in de halve finale van het bekertoernooi. De Friese ploeg won in Leeuwarden met 4-0 van MVV Maastricht, dat daardoor naar de vijfde plek zakte.