© Photo News

Farid ‘le Fou’ zit opnieuw in de gevangenis

Farid Bamouhammad zit sinds maandag opnieuw in de gevangenis van Sint-Gillis. Marc Nève, een van zijn advocaten, bevestigt hiermee een bericht in Het Nieuwsblad. De gedetineerde was gehospitaliseerd nadat in januari kanker in een terminale fase was vastgesteld.

Farid Bamouhammad, een van de meest gekende gedetineerden van het land, was aanvankelijk overgebracht van de gevangenis van Leuze naar de medische vleugel van de gevangenis van Sint-Gillis. Uiteindelijk werd hij opgenomen in een burgerlijk ziekenhuis, zodat zijn familie hem kon bezoeken en afscheid nemen, zo liet een van zijn advocaten weten. Onlangs werd bij de 49-jarige Fransman een ongeneeslijke kanker vastgesteld.

Farid Bamouhammad haalde meermaals het nieuws met talrijke overplaatsingen van de ene naar de andere gevangenis. De cipiers beschouwden hem als “onhandelbaar”.

In september jongstleden was hij een nieuwe hongerstaking begonnen, om te protesteren tegen die overplaatsingen. De man werd meermaals in vrijheid gesteld en nadien weer opgesloten. Farid ‘le Fou’ Bamouhammad leverde ook strijd tegen de Belgische staat over de detentievoorwaarden. Sinds de jaren 80 werd hij als multi-recidivist veroordeeld wegen verschillende ontvoeringen, gijzelnemingen, doodslag en poging doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER