Direct naar artikelinhoud

Amsterdam in top 20 duurste steden ter wereld om te huren

Op de wereldranglijst van duurste steden om te huren staat Amsterdam op de 17de plaats. Dat blijkt uit de berekeningen van de Britse startup Nested.

Volgens Nested betaal je in Amsterdam 23 euro per vierkante meter.

Nested vergeleek 72 steden op basis van de gemiddelde huurprijs per vierkante meter. Volgens hun berekeningen betaal je in Amsterdam 23 euro per vierkante meter. In januari berekende ook huurwoningensite Pararius dat een vierkante meter woonruimte in Amsterdam maandelijks zo'n 22 euro kost.

Op nummer een in de lijst staat de Amerikaanse stad San Francisco. Daar leg je meer dan vijftig euro neer voor een vierkante meter woonruimte. Op plaats twee en drie staan New York en Hong Kong. De eerste Europese plaats is Genève, op plek zeven. Het is niet duidelijk of de berekeningen uitgaan van gemeubileerde of kale woningen. 

Salaris
De startup berekende ook welk salaris vereist is om in een van de steden te wonen. Hierbij gingen ze uit van 39 vierkante meter voor iemand die alleen woont. Zo zou je in Amsterdam in je eentje 895 euro per maand kwijt zijn.  

Volgens de site zou je niet meer dan 29 procent van je salaris aan huur moeten besteden. Om een huur van 895 euro te betalen heb je als alleenstaande, volgens de site, dus een jaarinkomen van ruim 37 duizend euro nodig. Een gezin van vier personen kijk naar een jaarinkomen van bijna 70,3 duizend.