Dit jaar zijn de fietsen van LOOK te bewonderen in de Tour de France. Het Fortuneo-Vital Concept team namelijk is één van de vier Continental Pro teams die zijn uitgenodigd om deel te nemen aan La Grande Boucle. En LOOK levert dit team de 795 Light en de 796 Monoblade voor in de tijdritten.

In Fiets nr.2 (nu in de winkel en zonder verzendkosten hier te bestellen) spraken wij met Mr. Look, Thierry Fournier over onder andere de voortrekkersrol die Look altijd heeft gehad als het om het ontwikkelen van carbon racefietsen gaat.

LOOK 795 Light

Je kunt zelf ook op deze fiets rijden, vanaf € 5699,- zijn ze te koop. Ga je voor een afmontage met Ultegra Di2 en een setje Ksyriums dan schiet de prijs al over de 7 mille! Een heleboel geld, maar dan heb je ook wel wat. Het topmodel uit de LOOK collectie is namelijk afgemonteerd met het fraaie ZED 3 crankstel met variabele cranklengte, heeft een geïntegreerde zadelpen, een schitterende stuurpen en een aerostuur. Het monococque frame is gemaakt van 1,5K High Modulus carbon. Compleet komt de fiets dan op 7,17 kilo.

De duurste combinatie heeft SRAM Red eTap, Corima carbon wielen voor tubes en een speciaal Anniversary spuitschema…..€12598,- tik je dan af, voor 6,16 kilo schoon aan de haak.

LOOK 796 Monoblade

Het tijdritmonster van Look. Alleen door de moraal die je hiervan krijgt ga je volgens mij al 10 Watt extra leveren. Mentale doping! Met 3-spaaks Corima wielen en een dicht achterwiel. Mooie wielen, maar ze doen eigenlijk een beetje afbreuk aan het uiterlijk. Ze passen niet zo mooi bij het frame op een of andere manier. Als je een paar Mavic’s in dit frame laat zetten in de configurator ziet dat er fraaier uit. Maar goed, het gaat er natuurlijk vooral om hoe snel je gaat met zo’n fiets. Dat zit wel goed. Alles is aerodynamisch. En alles is geïntegreerd, stuurpen, kabels, zadelpen, en de voorremmen zitten kunstig weggewerkt in de vork. De achterrem zit onder het bracket. Als je 12,5 duizend euro neertelt hoef je alleen nog maar hard, heel hard te trainen. Aan je fiets kan het niet meer liggen.

Meten is weten

Naast bovenstaande fietsen gaan de Fortuneo coureurs rijden met KEO BLADE Carbon pedalen om de geleverde vermogens te meten en de trainingsblokken netjes af te kunnen werken. Het wordt weer een mooi wielerjaar!