Topontwerper haalt uit naar collega op Instagram

© PN/IG

Het botert niet tussen de Amerikaanse modeontwerper Alexander Wang en zijn Duitse collega Philipp Plein. Die eerste beschuldigt de laatste ervan het decor van zijn modeshow te hebben gekopieerd. Plein ontkent de feiten.

vwh

Grote verontwaardiging bij Alexander Wang toen die de laatste modeshow van Philipp Plein Sport zag in New York. Het decor leek volgens hem net iets te veel op het zijne in 2014, toen hij de collectie in samenwerking met H&M voorstelde aan het grote publiek. In een filmpje op Instagram zet hij beelden van de twee shows naast elkaar.

Eén ding is duidelijk: bij beide decors staat sportiviteit centraal. Er zijn genummerde loopbanen te zien en sportieve kerels halen acrobatische stunts uit op de catwalk. “Mag ik je huiswerk kopiëren? Ja, maar verander het een beetje zodat het niet al te veel opvalt. Ok.”, schrijft Wang boven het filmpje.

 

Een bericht gedeeld door Alex Wang (@alexwangny) op

De fans steunen Wang in de reacties. “Jij bent een baas” en “De modewereld is Plein over een paar jaar toch vergeten”, staat er onder meer te lezen. Intussen wordt er bij Plein ontkend dat het merk de mosterd haalde bij Wang. Een PR-medewerker zegt aan modesite Women’s Wear Daily dat Wang zijn filmpje misleidend is. Hij stelt dat het decor van Plein veel groter was en in zijn totaliteit niet te vergelijken valt.

Opvallend weetje: Plein heeft zelf een hekel aan plagiaat. Onlangs lanceerde het modehuis nog T-shirts met de tekst “Fuck China” erop als reactie op de Chinese industrie die niet aarzelen om Westerse mode klakkeloos te kopiëren. Die zet leverde hem doodsbedreigingen op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer