Direct naar artikelinhoud

Definitief: geen EK indoor voor Thomas Van der Plaetsen

Thomas Van der Plaetsen is nog onvoldoende hersteld van een wonde aan de knie.

Meerkamper Thomas Van der Plaetsen is onvoldoende hersteld van een knieblessure en kan begin maart niet deelnemen aan het EK indoor in Belgrado. Het WK atletiek in Londen wordt nu dit jaar zijn belangrijkste afspraak.

De 26-jarige Deinzenaar is nog onvoldoende hersteld van een wonde aan de knie, zo maakte zijn managementbureau vandaag bekend. Een complete verrassing is dat niet, eerder lekte al uit dat Van der Plaetsen twijfelachtig was voor Belgrado.

"De Europese kampioen tienkamp liep in november vorig jaar een open wonde op aan de knie waarvan het herstel iets trager verliep dan verwacht. Thomas voelt zich niet klaar voor een internationale topcompetitie en wil geen enkel risico nemen met het oog op het hoofddoel van 2017: het WK atletiek in Londen", klinkt het. "Bijzonder jammer, want na zijn Europese titel in Amsterdam was Thomas er enorm op gebrand om een sterke prestatie neer te zetten."

Begin juli werd Van der Plaetsen in Amsterdam Europees kampioen in de tienkamp. De meerkamper, bij wie eind 2014 teelbalkanker werd vastgesteld, eindigde vervolgens op de Spelen in Rio op de achtste plaats met een persoonlijk record van 8.332 punten. Met die adelbrieven op zak was hij één van de topfavorieten voor EK-goud in de zevenkamp.