Direct naar artikelinhoud
Pukkelpop

Dit zijn de eerste Pukkelpop-namen: The xx! Mumford & Sons! Bastille! Editors! Flume! London Grammar!

The xx sluit donderdag de Main Stage af.

Houdt de festivalkoorts al hevig huis in uw lijf? Pukkelpop zorgt voor de gepaste remedie: een eerste lijst met namen hebben ze deze ochtend gelost. Van Amelie Lens tot The xx: wie wil dansen of sjansen, wordt de komende editie bediend.

Woensdagnamiddag kondigde Pukkelpop al via een livestream op Facebook aan dat ze vandaag met groot nieuws zou uitpakken. Een drone maakte toen luchtbeelden van de lege festivalweide. Aan het einde werd de datum 20/02 zichtbaar. 

Deze ochtend volgde de ontknoping. Zoals verwacht, bleek de eerste lading namen een feit. Het slechte nieuws eerst? Zo kennen we u weer. Al wie op Daft Punk had gehoopt - en dat waren er véél, merkten we op sociale media - is er helaas aan voor de moeite.

Mumford

Maar dat maakt de affiche nu niet meteen zoveel minder spectaculair. Zo sluit The xx op donderdag 17 augustus de Main Stage af. Daar mag de Britse groep bewijzen dat haar laatste album I See You niet alleen in uw slaapkamer grandioos klinkt. Editors speelt diezelfde dag ook op Pukkelpop: hun zesde studioplaat beleeft daar vermoedelijk de vuurdoop. 

Nog fraaie namen? Elbow! Moderat! At The Drive In! The Flaming Lips!

Een dag later zal ook de nieuwe London Grammar voorgesteld worden. Afgaande op de vooruitgestuurde single ‘Big Picture’ blijft de wonderlijke stem van Hannah Reid ook nu weer iets waarvoor u het best een warme pull meeneemt naar Kiewit.

Met Mumford & Sons worden de fans van hooibalen, banjo’s en massale samenzang dan weer genereus verwend. Wie de groep een paar jaar geleden zag op Pukkelpop, weet dat ze een festivalweide moeiteloos inpakt, desgevallend met een strik.

Flume

Na een eerdere passage in het Sportpaleis begin deze maand, lijkt ook Bastille ons land nauw aan het hart te liggen. Vrijdag zijn ze voorlopig de grootste blikvanger van de Main Stage. Al moet Flume een dag later vast niet onderdoen qua populariteit. De Australische elektronica-producer omschrijven is een onmogelijke opdracht, want elke muzikale vergelijking loopt toch spaak. Niettemin is deze prins van de futurebass een onwaarschijnlijke publieksfavoriet. Verwacht een stomend feestje met dubstep, r&b en futuristische beats.

Maar er is meer: donderdag speelt Interpol exclusief zijn debuut Turn On The Bright Lights, en word je vast weer omvergeblazen door PJ Harvey. Nog fraaie namen? Elbow! Moderat! At The Drive In! The Flaming Lips! De overige namen lees je vandaag online bij ons, of via pukkelpop.be

De officiële ticketverkoop van Pukkelpop start op woensdag 22 februari om 13 uur. Voor een dagticket betaal je 99 euro: daarvoor kun je ook rekenen op gratis openbaar vervoer van de NMBS en kun je kamperen op Camping Relax. Een combiticket kost 199 euro all in. Op het festivalterrein betaal je 15 euro voor vijf eet- en drankbonnen. In voorverkoop kosten diezelfde bonnetjes een halve euro minder per stuk. Deze voorverkoop loopt tot en met 31 juli.

Alle namen, alfabetisch

Donderdag

Amelie Lens

Beautiful Swimmers

Ben Klock

Chance The Rapper

Cypress Hill

Dave Clarke

Denzel Curry

Editors

Gerd Janson b2b Prins Thomas

Intergalactic Lovers

Interpol

Joy Orbison

Kollektiv Turmstrasse

Len Faki

Mac DeMarco

Moderat

Petit Biscuit

PJ Harvey

Sigala

Sigma live

The Naked & Famous

The xx

Tornado Wallace

Ty Segall

Vince Staples

Watsky

Vrijdag

Bastille

Bjarki

Black Lips

Boys Noize live

Clean Bandit

Dan Shake

Elbow

Fakear

George Ezra

Julia Jacklin

London Grammar

Macky Gee

Mefjus feat. Maksim MC

Mind Against

Mount Kimbie

Mr Oizo

Newmoon

Oh Wonder

Oliver Heldens

Palace

Parov Stelar

Perfume Genius

RØDHÅD

Sevn Alias

The Flaming Lips

Tove Lo

Walking On Cars

What So Not

Zaterdag

At The Drive In

BADBADNOTGOOD

Bakermat live

Band Of Horses

Bear's Den

Ben UFO

Billy Talent

Car Seat Headrest

Cashmere Cat

Death Grips

Dub Fx

Flume

Fritz Kalkbrenner

Jake Bugg

Marshmello

Migos

Moose Blood

Mumford & Sons

Paul Kalkbrenner

Rise Against

Shame

The Pretty Reckless