Direct naar artikelinhoud

Oud-Ajacied El Ghazi helpt Lille aan zege bij Caen

Anwar El Ghazi heeft zaterdag voor het eerst gescoord voor Lille. De in de winterstop van Ajax overgekomen aanvaller maakte in de uitwedstrijd tegen Caen het enige doelpunt.

Het was zijn eerste doelpunt voor de club.Beeld photo_news

El Ghazi liep zich in de 69e minuut in de diepte vrij, stoomde op tot de rand van het zestienmetergebied en schoot de bal geplaatst en laag in de hoek: 0-1.

Lille kon een overwinning wel weer gebruiken. De laatste drie competitieduels gingen verloren. Franck Passi werd dinsdag als nieuwe trainer aangesteld en liet El Ghazi vanaf het begin meedoen. Ricardo Kishna, ook voormalig speler van Ajax, ontbrak zaterdag in de selectie van Lille. De ploeg uit Noord-Frankrijk steeg dankzij de zege naar de veertiende plek met 29 punten, Caen heeft er 25.

Olympique Nice won met 1-0 bij Lorient en staat voorlopig weer tweede, op drie punten achterstand van AS Monaco. De koploper verspeelde vrijdag twee punten bij Bastia: 1-1. Wylan Cyprien maakte na een kwartier spelen het doelpunt voor Nice, waarbij de Italiaanse spits Mario Balotelli halverwege de tweede helft met een rode kaart werd weggestuurd.