Direct naar artikelinhoud

Traoré keert na dit seizoen terug naar Chelsea

Bertrand Traoré speelt zondag met Ajax tegen zijn oude club Vitesse. De huurling van Chelsea keert na dit seizoen terug naar Londen.

Betrand Traoré keert na dit seizoen terug naar ChelseaBeeld anp

Dat zegt de aanvaller in Het Parool. Toen Chelsea hem aan het begin van het seizoen aan Ajax verhuurde, stelde Traoré zich ten doel veel en goed te spelen, ervaring op te doen en dan terug te keren naar Londen. "Daar is niks aan veranderd, maar ik wil nu eerst kampioen worden met Ajax voordat ik aan Chelsea denk. Maar ik sta daar onder contract en zal na de zomer weer bij Chelsea aansluiten."

De Burkinees was lange tijd afwezig bij Ajax; eerst door een blessure en vervolgens omdat hij met zijn land deelnam aan de Afrika Cup. 

Kluivert en Neres
In de korte tijd dat Traoré weg was met Bur­kina Faso heeft hij er niet één maar twee con­currenten bij gekregen op de rechtervleugel: jongeling Justin Kluivert en de voor veel geld gehaalde Braziliaan David Neres.

"Justin heeft het tijdens mijn afwezigheid heel goed gedaan en hij kan belangrijk zijn voor het team. Het is leuk om met zo'n talentvolle speler op het veld te staan. Ik probeer hem te helpen, dat doe ik met iedereen. Neres is ook heel goed om erbij te hebben, al ken ik hem nog niet. En voor beiden geldt: het is belangrijk om veel goede spelers te hebben, zodat de trainer meer opties heeft tijdens wedstrijden. Dat hebben we ook nodig om kampioen te worden."

Lees verder: Bertrand Traoré: het moet altijd beter [+]