Direct naar artikelinhoud

De Randamie verovert als eerste Nederlandse vrouw wereldtitel Mixed Martial Arts

Germaine de Randamie voor aanvang van de wedstrijd.

Germaine de Randamie heeft zaterdagavond in New York de wereldtitel veroverd in de vechtsport Mixed Martial Arts (MMA). Ze is hiermee de allereerste Nederlandse vrouw ooit die dit is gelukt.

De 32-jarige boksster uit Utrecht versloeg de Amerikaanse Holly Holm, een voormalig thaiboksster, en behaalde hiermee de eerste vrouwelijke UFC-vedergewicht titel, een gewichtsklasse die eerder niet bestond in het Ultimate Fighting.

Holm was het echter niet eens met haar verlies en probeerde de winst van De Randamie te betwisten. De scheidsrechter hield het namelijk tot twee keer toe slechts bij een waarschuwing toen De Randamie haar tegenstandster aan het einde van de tweede en derde ronde na het klinken van de bel nog raakte. Ook het publiek was voor de Amerikaanse en liet met duidelijk boegeroep weten het niet eens te zijn met haar verlies.

De Randamie, bijgenaamd The Iron Lady, komt oorspronkelijk uit het kickboxen. Ook daar kende zij veel succes. Haar overstap naar MMA zorgde dan ook voor veel verbazing in de sportwereld. In 2013 maakte ze haar debuut bij de UFC. Sindsdien boekte ze onder deze bond vier overwinningen tegen één nederlaag.