Direct naar artikelinhoud

Schipholtaxi moet chauffeurs weer toelaten

Drie chauffeurs van Schipholtaxi moeten weer toegang krijgen tot de standplaats op de luchthaven. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat door de chauffeurs was aangespannen.

SchipolTaxi moet de drie chauffeurs onmiddellijke toegang verlenen tot de opstelstrook

Het taxibedrijf had de overeenkomst met het drietal opgezegd, omdat zij vermeende misstanden aan de media zouden hebben doorgebriefd. 

De chauffeurs ontkennen dit en volgens de voorzieningenrechter in Amsterdam kan niet voldoende aannemelijk worden gemaakt dat de mannen inderdaad achter de publicaties zitten. 

Schipholtaxi weerde de drie van de standplaats na publicaties in De Telegraaf en het Haarlems Dagblad, waarin onder meer stond dat taxichauffeurs 5000 euro contant aan de voormannen van het bedrijf moeten betalen om toegang te krijgen tot de zogenoemde opstelstrook op de luchthaven. 

Dwangsom
De rechter meent echter dat niet valt uit te sluiten dat anderen uit de school zijn geklapt. Maar, ook al zouden deze chauffeurs het wel hebben gedaan, dan zou uitsluiting van de standplaats niet zijn gerechtvaardigd, vindt de rechter. "Eventuele misstanden bij Schipholtaxi moeten aan de kaak kunnen worden gesteld, ook als dat schade voor het bedrijf oplevert.''

Het taxibedrijf moet het drietal onmiddellijke toegang verlenen tot de opstelstrook. Als dat niet gebeurt, dan moet Schipholtaxi een dwangsom betalen van 5000 euro per dag, tot een maximum van 50.000 euro.