Direct naar artikelinhoud
Transferblog

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'

Wie komt? Wie gaat? Traditiegetrouw zingen er veel geruchten rond over mogelijke transfers van voormalige, huidige en toekomstige Ajacieden. Wij verzamelen ze hier.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld ANP/Het Parool

11:48 vrijdag 9 juni 2017

Volgens de Franse sportkrant L'Equipe vertrekt Patrick Kluivert ls technisch directeur van Paris Saint-Germain.

De oud-topspits van onder meer Ajax ging in juli vorig jaar aan de slag bij de Franse topclub. Vorige week werd de 49-jarige Portugees Antero Henrique als zogeheten sportief directeur aangesteld in Parijs.

Kluivert kreeg een andere functie aangeboden door de leiding van PSG, maar hij weigerde die. Voorzitter Nasser Al-Khelaifi zei bij de aanstelling van Henrique dat de Portugees moet zorgen voor een nieuwe dynamiek en de sterren van de toekomst gaat opsporen.

08:21 woensdag 1 februari 2017

Napoli heeft in de wintertransferperiode niet toegehapt, maar verwacht wordt dat de Italiaanse club in de volgende transferperiode een bod gaat doen op Kasper Dolberg. Dat meldt het Italiaanse Il Corriere dello Sport.

Bij de club uit Napels kijkt men al enige tijd met veel interesse naar Dolberg. De club zal naar verwachting diep in de buidel moeten tasten voor de Deen. Van de negentienjarige Dolberg, die in Amsterdam nog een contract heeft tot medio 2021, wordt tenslotte veel verwacht.

22:16 dinsdag 31 januari 2017

Tim Krul gaat weg bij Ajax, maar blijft wel in Noord-Holland keepen. De 27-jarige Hagenaar staat tot het einde van het seizoen onder de lat bij AZ. De Alkmaarders huren Krul tot het einde van het seizoen aan Newcastle United.

21:28 dinsdag 31 januari 2017

Mitchell Dijks gaat aan de slag bij Norwich City. De linkerverdediger komt op huurbasis over van Ajax, waar hij zijn basisplaats onder leiding van trainer Peter Bosz kwijtraakte aan Daley Sinkgraven. De club huurt de 23-jarige Dijks tot en met 30 juni en in de verhuur is een optie tot koop opgenomen, meldt Ajax.

19:44 dinsdag 31 januari 2017

Als Tim Krul vanavond de keuring doorstaat vertrekt de keeper naar AZ, zegt sportverslaggever Mike Verweij op Twitter. De keeper zou hier meer speeltijd kunnen krijgen dan bij Watford FC, waarmee hij eerder in gesprek was.

Twitter bericht wordt geladen...

17:38 dinsdag 31 januari 2017

Volgens de Italiaanse journalist Gianluca di Marzio verhuist Ricardo Kishna van Lazio naar Lille. Dinsdag tekende zijn oude Ajax-ploeggenoot El Ghazi ook voor 4,5 jaar bij Lille.

Twitter bericht wordt geladen...

15:40 dinsdag 31 januari 2017

Trograncic maakt de overstap van Bayern München naar Ajax. Dat bevestigt de Duitse club vandaag. De 17-jarige middenvelder was al twee weken op stage in Amsterdam. Trograncic is Kroatisch jeugdinternational.

10:30 dinsdag 31 januari 2017

Tim Krul bevestigt aan het Algemeen Dagblad dat hij met Watford in onderhandeling is over een overstap. De doelman is bij Ajax op een zijspoor beland omdat André Onana naar behoren presteert onder de lat. Watford wil de doelman huren van Newcastle United. Bij de club zou Krul de concurrentie aan moeten gaan met Heurelho Gomes, oud-keeper van PSV.

10:28 dinsdag 31 januari 2017

PEC Zwolle heeft opnieuw de beschikking gekregen over oud-Ajacied Ouasim Bouy. De Amsterdamse middenvelder staat onder contract bij de Italiaanse topclub Juventus, maar die verhuurt hem nu tot het einde van het seizoen aan de ploeg uit de hoofdstad van Overijssel. Bouy (23) speelde vorig seizoen ook al op huurbasis in Zwolle.

10:20 dinsdag 31 januari 2017

Ajax neemt definitief afscheid van Anwar El Ghazi. De buitenspeler gaat naar het Franse OSC Lille. Lees hier meer.

09:22 dinsdag 31 januari 2017

De dinsdagochtend staat bij Ajax volledig in het teken van het contracteren van David Neres. De geruchtenmachine op Twitter slaat op hol. Bij de Telegraaf weten ze inmiddels zeker dat de 19-jarige aanvaller naar Amsterdam komt. De Braziliaan zou voor 4,5 jaar tekenen bij Ajax.

Twitter bericht wordt geladen...

08:35 dinsdag 31 januari 2017

Volgens diverse Braziliaanse media heeft Sao Paulo het bod van Ajax van 15 miljoen euro op David Neres geaccepteerd. De Braziliaanse jeugdinternational speelt bij voorkeur op de flanken. Ajax zocht naar versterkingen op die positie, omdat daar de spoeling daar erg dun is. Neres is 19 jaar oud en speelt momenteel Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor spelers onder de 20 jaar oud.

David NeresBeeld Getty

18:18 maandag 30 januari 2017

Ajax heeft keeper Tim Krul buiten de selectie van het beloftenelftal gehouden. Van de clubleiding mag de 28-jarige huurling een andere club zoeken, omdat hem weinig speeltijd in het verschiet ligt nu André Onana zijn kans heeft gepakt. Dat meldt Voetbal International.

Twitter bericht wordt geladen...

16:25 maandag 30 januari 2017

Ajax heeft twee Hongaarse talenten gecontracteerd. Szabolcs Schön en Olivér Horvath hebben beiden tot en met 30 juni 2019 getekend. Met de transfer van aanvallendende middenvelder Schön moet de FIFA nog akkoord gaan.

Horváth is een linksbuiten die overkomt van MTK Budapest Zrt, en al speelgerechtigd. Hij sluit aan bij Ajax onder 17.

15:39 maandag 30 januari 2017

Bojan Krkic speelt in ieder geval de rest van dit seizoen voor FSV Main 05. De nummer tien van de Duitse Bündesliga huurt Bojan van Stoke City. De Servische Spanjaard had bij de club die hem in 2014 van FC Barcelona een transferverzoek ingediend omdat hij niet meer aan spelen toe kwam.

Krkric speelde in het seizoen 2013/2014 op huurbasis voor Ajax. In 24 wedstrijden wist de speler, toen nog eigendom van FC Barcelona, vier keer te scoren.

Twitter bericht wordt geladen...

08:05 maandag 30 januari 2017

Roda JC zou interesse hebben in Ajax-middenvelder Thulani Serero. Dat schrijft dagblad De Limburger maandag op basis van bronnen binnen de club uit Kerkrade. Serero staat al maanden buitenspel bij Ajax, omdat Peter Bosz geen gebruik van hem wil maken. Het contract van de Zuid-Afrikaan loopt tot het einde van dit seizoen.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

21:33 zondag 29 januari 2017

Ajax verwacht dat de transfer van Anwar el Ghazi naar OSC Lille, die al het hele transferwindow in de lucht hangt, maandag rond zal komen. Het is volgens de club een kwestie van het papierwerk rond maken.

Wanneer de contracten afgerond zijn kan Ajax rekenen op een transfersom van 8 miljoen euro rekenen.

20:42 zondag 29 januari 2017

Mitchell Dijks komt de rest van het seizoen uit voor Norwich City. De club uit de Engelse Championship, eerder nog door Dijks afgewezen, huurt de back voor een half jaar. De clubs hebben een mondeling akkoord en Dijks wil zelf graag weer aan voetballen toekomen.

The Canaries zijn al langer geïnteresseerd in Dijks en waren het zelfs al eens met Ajax over een verkoop. Het was de verdediger zelf bedankte voor een definitieve overgang. Hij wilde voor zijn kans gaan bij Ajax. Daar hoeft hij de rest van het seizoen echter niet meer op te rekenen.

Bovendien heeft de back een substantieel aantal minuten gemaakt in Ajax 1 dit seizoen, waardoor hij niet meer uit mag komen voor Jong Ajax en de kansen op speeltijd in Amsterdam beperkt zijn.

Dijks is dit seizoen op een zijspoor beland bij Ajax.Beeld Pro Shots

12:30 zaterdag 28 januari 2017

Vlak voor het eind van de transferperiode tekent Anwar El Ghazi bij OSC Lille. Dat meldt Telesport zaterdag.

Voor een slordige 9 miljoen koopt de Franse club de speler van Ajax. De buitenspeler heeft voor 4,5 jaar getekend.

Twitter bericht wordt geladen...

10:17 vrijdag 27 januari 2017

Net als bi Ajax is ook de voorhoede van landskampioen PSV dun bezet. De Einhovenaren werden ook eens gelinkt aan Sam Larsson maar vinden de Zweed, in tegenstelling tot Ajax, te duur. Oud-Ajacied Ricardo Kishna komt volgens het Eindhovens Dagblad ook niet naar Eindhoven.

De aanvaller die Ajax in 2015 verliet voor Lazio Roma komt in de Italiaanse hoofdstad amper meer aan spelen toe en is op zoek naar meer speeltijd. Bij PSV vindt hij die niet. Volgens het Eindhovens Dagblad ziet de club in zijn diensten geen meerwaarde.

Ricardo Kishna in het shirt van Lazio Roma.Beeld Pro Shots

19:29 donderdag 26 januari 2017

Er is voorlopig nog geen sprake van een overgang van Sam Larsson van sc Heerenveen naar Ajax. Met die bewering kwam de site TjerkstraMedia donderdag. De Zweed zou Anwar El Ghazi, die op het punt staat naar Lille te verkassen, vervangen in Amsterdam. Er werd zelfs al stellig een transferbedrag van acht miljoen euro genoemd.

De Friese werkgever van Larsson ontkent de berichten echter stellig tegenover Sportbladet, en zegt dat er 'nog niets definitief' is. ''Het zijn slechts geruchten. We willen onze selectie bij elkaar houden in de strijd om een ticket voor de Europa League'', vertelt technisch manager Gerry Hamstra

Larsson (rechts) in de achtervolging bij Bertrand Traoré tijdens sc Heerenveen - Ajax op 27 november vorig jaar.Beeld Pro Shots

Twitter bericht wordt geladen...

17:36 donderdag 26 januari 2017

Het cv van Lorenzo Ebecilio wordt almaar indrukwekkender. De 25-jarige aanvaller is pas vijf jaar weg bij Ajax, maar al toe aan zijn vijfde club sinds zijn vertrek uit Amsterdam. Ebecelio's nieuwe werkgever is Apoel Nicosia uit Cyprus, dat hem overneemt van het Russische Anzji Machatsjkala.

Ebecelio verruilde Ajax na een dienstverband van drie jaar (waarin hij 38 wedstrijden speelde en negen goals maakte) voor het Oekraïense Metalurg Donetsk. Dat verhuurde hem aan FC Qabala uit Kazachstan en Mordovia uit Rusland. In 2015 tekende hij voor Anzji. Daar liet hij eerder deze maand zijn contract ontbinden. Op Cyprus tekent hij voor twee jaar.

Twitter bericht wordt geladen...

07:52 donderdag 26 januari 2017

Mitchell Dijks ziet af van een overstap naar Norwich City. De linkerverdediger van Ajax was woensdag in gesprek met de Engelse voetbalclub, maar hij raakte niet overtuigd.

"Het gevoel moet 100 procent goed zijn en dat was het niet," zegt zijn zaakwaarnemer Dick van Burik donderdag in De Telegraaf.

De 22-jarige Dijks verloor dit seizoen zijn basisplaats onder leiding van de nieuwe trainer Peter Bosz aan Daley Sinkgraven. Norwich City staat op dit moment tiende in de Championship, het tweede niveau van Engeland.

Dijks genoot zijn opleiding bij Ajax en werd verhuurd aan sc Heerenveen en Willem II. Trainer Frank de Boer haalde hem in de zomer van 2015 terug naar Amsterdam.

Mitchell Dijks.Beeld anp

19:23 woensdag 25 januari 2017

Mitchell Dijks is in gesprek met Norwich City. De linksback kreeg van Ajax toestemming om de training van woensdag over te slaan.

De 22-jarige Dijks verloor dit seizoen zijn basisplaats aan Daley Sinkgraven. Norwich City staat op dit moment tiende in de Championship, het tweede niveau van Engeland.

Dijks genoot zijn opleiding bij Ajax en werd verhuurd aan sc Heerenveen en Willem II. Trainer Frank de Boer haalde hem in de zomer van 2015 terug naar Amsterdam.

Dijks is na Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj de derde ontevreden speler van Ajax die in januari dreigt te vertrekken. Ook Anwar El Ghazi lijkt nog steeds op weg naar de uitgang bij Ajax. De aanvaller is zelf zo goed als akkoord met Lille. De transfer kan worden afgerond als de Franse club voldoet aan de transfersom en de gewenste betalingstermijnen van de huidige nummer twee van de eredivisie.

11:13 woensdag 25 januari 2017

Danny Hoesen zet zo goed als zeker z'n carrière voort in de Amerikaanse Major League Soccer. FC Groningen is akkoord met San Jose Earthquakes over verhuur van de spits voor de rest van het kalenderjaar, tot en met 31 december dus. De Amerikanen hebben daarna een optie tot koop op de Limburger.

Hoesen speelde van 2012 tot en met 2014 voor Ajax, dat hem overnam van Jupiler League-club Fortuna Sittard. In Amsterdam werd hij nooit een vaste waarde, met 32 duels en zeven goals in twee jaar.

Hoesen in 2013 in het shirt van AjaxBeeld Pro Shots

08:56 woensdag 25 januari 2017

Ajax heeft een waar wonderkind in huis gehaald. Zo noemt OwnGoalNigeria.com Aliy Mahmoud althans. De jonge Nigeriaan zou scouts van Ajax zijn opgevallen tijdens een testwedstrijd in Engeland met zijn Mutunchi Academy.

Vanwege 'visum-issues' en zijn nog jonge leeftijd heeft de 15-jarige Mahmoud nu eerst een 'voorcontract' getekend, voor hij op 18-jarige leeftijd naar Amsterdam komt. Tot die tijd stalt Ajax hem bij de collega's van Ajax Kaapstad, stelt OwnGoalNigeria.com.

21:40 dinsdag 24 januari 2017

Anwar El Ghazi gaat van Ajax naar Lille in Frankrijk. Waarschijnlijk tekent hij woensdag het contract bij de Franse club. Dat meldt het AD.

Ajax ontvangt ruim 8 miljoen euro voor de speler, die in Frankrijk een contract voor vier jaar tekent.

El Ghazi kwam in 2013 over uit de jeugdopleiding van Sparta. In 2014 maakte hij zijn debuut voor het eerste van Ajax. Een jaar later debuteerde hij in Oranje. Afgelopen seizoen speelde hij een slechts bijrol bij Ajax, mede door een conflict met trainer Peter Bosz.

El Ghazi in actie tegen Utrecht.Beeld anp

08:01 dinsdag 24 januari 2017

Reading, de Engelse club van manager Jaap Stam, technisch directeur Brain Tevreden en de spelers Joey van den Berg, Roy Beerens en Danzell Gravenberch, heeft naar verluidt een oogje op Adham El Idrissi. Dat meldt de lokale krant Reading Chronicle.

De 19-jarige El Idrissi en Ajax gingen eerder deze maand uit elkaar. Jaap Stam kent de aanvaller uit zijn tijd bij Ajax. El Idrissi liep ook al stage bij FC Utrecht.

20:13 vrijdag 20 januari 2017

De Spaanse aanvaller Gerard Deulofeu vervolgt zijn voetbalcarrière niet bij Ajax, maar bij AC Milan. De Italiaanse club meldde vrijdagavond dat het een akkoord heeft bereikt met Everton over het huren van Deulofeu. De 22-jarige vleugelspits maakt het seizoen af in Milaan.

Deulofeu was bij Everton onder manager Ronald Koeman niet verzekerd van een basisplaats. De Spanjaard, afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, kwam dit seizoen in de Premier League elf keer in actie, waarvan vier keer als basisspeler. Naar verluidt wilde Ajax de geboren Catalaan graag huren van Everton.

Interesse
Trainer Peter Bosz zit dun in zijn vleugelspelers, zeker als Anwar El Ghazi ook nog vertrekt naar Lille. Ajax heeft ook interesse in de Braziliaanse tiener David Neres van São Paulo.

Deulofeu debuteerde in 2014 in de nationale ploeg van Spanje. Het bleef vooralsnog bij die ene interland.

09:38 vrijdag 20 januari 2017

De transfersom voor Gerard Deulofeu, waar Ajax interesse in heeft, zou 'Premier Leagueachtige' vormen aannemen. De Amsterdamse club zou de buitenspeler van Everton daarom liever willen huren. Inmiddels heeft Ajax wel concurrentie van AC Milan, dat een bod heeft neergelegd bij de Engelse club.

De Amsterdammers zouden inmiddels wel een bod hebben gedaan op Braziliaan David Neres van Sao Paulo, die bovenaan het verlanglijstje staat. Het bod van naar verluidt tien miljoen euro werd echter afgewezen door zijn club.

Deulofeu in het shirt van Spanje.Beeld epa

20:37 donderdag 19 januari 2017

Ajax wacht liever met de verkoop van Anwar El Ghazi tot de Amsterdamse club een nieuwe buitenspeler heeft aangekocht. Dat meldt Voetbal International donderdagavond.

Er is de hele tranferperiode al veel belangstelling voor de rechtsbuiten van Ajax. Het leek erop dat een transfer met de Franse club Lille OSC dichtbij was, maar nu ziet het ernaar uit dat Ajax zichzelf toch eerst wil versterken met een nieuwe speler. De club is op het moment aan het onderhandelen over twee spelers die El Ghazi zouden kunnen vervangen: de Spanjaard Gerard Deulofeu en de Braziliaan David Neres.

09:59 donderdag 19 januari 2017

Ajax blijft zeer geïnteresseerd in Gerard Deulofeu en ook de Spanjaard zou open staan voor Amsterdam. Er zijn echter wel kapers op de kust. Volgens Sky Italia is ook AC Milan geïnteresseerd, en zou Deulofeu's huidige werkgever Everton liever zaken doen met de Italianen.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld Pro Shots

18:16 woensdag 18 januari 2017

Franco Antonucci heeft zonder een bal te raken in Ajax 1 Amsterdam verlaten. De Belg die in 2015 over kwam van Anderlecht is pas zeventien en speelde zijn wedstrijden daarom in Ajax Onder-19. AS Monaco lokte hem naar Zuid-Frankrijk.

Lucratief is het van de hand doen van de Belgisch jeugdinternational wel. In 2015 werd Ajax voor vijf ton eigenaar van de jonge aanvaller, AS Monaco gireert volgens De Telegraaf tussen de tweeënhalf en drie miljoen euro richting Amsterdam.

Twitter bericht wordt geladen...

15:14 woensdag 18 januari 2017

Kasper Dolberg is nog maar nauwelijks een basisspeler bij Ajax, toch kijkt de Europese top al met grote interesse naar zijn verrichtingen. De Deense aanvaller zou nu al in de belangstelling staan van Manchester United, dat beweert Manchester Evening News. De 19-jarige Dolberg moet samen met EK-ster Antoine Griezmann de aanval in de Engelse industriestad een impuls geven.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

09:51 woensdag 18 januari 2017

Ajax zou geïnteresseerd zijn in Gerard Deulofeu, zo meldt The Guardian. Ronald Koeman zou de buitenspeler bij Everton niet meer nodig hebben. Ook AC Milan toonde belangstelling, maar wilde hem aleen huren. Everton wees dat voorstel af. Behalve Ajax zouden ook diverse Premier League-clubs, waaronder Middlesbrough, aan de deur kloppen voor Deulofeu.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld getty

07:41 woensdag 18 januari 2017

Het Duitse VfL Wolfsburg heeft na de overname van Richedly Bazoer ook interesse getoond in Jairo Riedewald, maar dit keer heeft Ajax nee verkocht. De verdediger zou niet mogen vertrekken bij de Amsterdammers, schrijft De Telegraaf, omdat trainer Peter Bosz hem te belangrijk vindt.

21:35 maandag 16 januari 2017

Louis van Gaal denkt niet dat hij nog terugkeert als trainer. Dat zegt de succescoach maandagavond tegen De Telegraaf. Na zijn vertrek bij Manchester United vorig seizoen twijfelde hij nog. "Ik riep toen dat ik zou stoppen. Later heb ik dat slim veranderd in 'sabbatical'. Nu geloof ik niet dat ik nog terugkeer."

Van Gaal zei dat gebeurtenissen in zijn familie zwaar hebben gewogen bij deze beslissing. Afgelopen maand verloor hij zijn schoonzoon. "Er is zoveel gebeurd in mijn familie, dan word je ook weer als mens met je neus op de feiten gedrukt."

15:25 maandag 16 januari 2017

Bojan Krkic is inmiddels 26 maar was ooit een van de grootste beloften uit de jeugdopleiding van FC Barcelona. Na verhuurperioden aan AS Roma en AC Milan arriveerde de Servische Spanjaard in 2013 bij Ajax waar hij het niet onaardig deed, met 24 wedstrijden en 4 doelpunten in een seizoen.

Na een jaar in Amsterdam verkocht eigenaar Barcelona Krkic aan het Engelse Stoke City, waar hij tot en met nu voor uitkwam. Tot en met nu, want Krkic heeft volgens Sky Sports een transferverzoek ingediend bij zijn werkgever. Interesse genoeg, want onder meer Middlesbrough, West Bromwich Albion, Las Palmas en Valencia hebben volgens Sky interesse in de enkelvoudig international van Spanje. Op zijn prijskaartje zou dertien miljoen euro staan.

Krkic werd in zijn ene seizoen bij Ajax kampioen van de Eredivisie.Beeld Pro Shots

11:26 maandag 16 januari 2017

Ajax heeft een eerste bod van tien miljoen euro gedaan op de talentvolle Braziliaan David Neres. De 19-jarige aanvaller van Sao Paulo moet de Amsterdammers een extra optie geven op de mager bezette flanken voorin. Anwar El Ghazi staat op het punt te vertrekken naar Lille en Bertrand Traoré is actief op de Afrika Cup. Of Sao Paulo akkoord gaat met het bod van tien miljoen is zeer de vraag. De vraagprijs zou bijna het dubbele zijn.

Aanvoerder Davy Klaassen denkt dat Ajax El Ghazi gaat missen. "Een nieuwe speler moet zich altijd aanpassen, Anwar is gewend om met ons te spelen. Al moet ik niet op de zaken vooruit lopen. Bovendien: als zo'n nieuwe speler gelijk draait, hoor je er niemand meer over.''

07:55 maandag 16 januari 2017

Ajax is bereid om doelman Tim Krul weer te laten gaan, zo weet De Telegraaf. De huurling van Newcastle United heeft door het sterke seizoen van André Onana weinig uitzicht op speelminuten. Nu Krul weer volledig inzetbaar is, wil de international wedstrijden spelen en die kans is bij Ajax voorlopig niet zo groot.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

18:08 zondag 15 januari 2017

West Ham United heeft volgens Mirror een kleine tien miljoen euro over voor Joël Veltman. Manager Slaven Bilic wil met de Ajacied zijn poreuze defensie van wat cement voorzien. Veltman, goed voor dertien interlands voor Oranje, staat nog tot de zomer van 2018 onder contract bij de Amsterdammers. De kans dat Ajax bereid is mee te werken aan een tussentijds vertrek lijkt overigens klein.

16:46 zaterdag 14 januari 2017

Anwar El Ghazi gaat zijn loopbaan voortzetten bij Lille OSC. Ajax heeft geen intentie om de 21-jarige rechtsbuiten tegen te houden, en is zo goed als rond met de Franse club, meldt het AD.

Vorig seizoen leek El Ghazi nog een mooie loopbaan bij Ajax voor de boeg te hebben, maar sinds de komst van Peter Bosz kwam daar de klad in. De coach zette de international op de bank, en eind oktober kwam het zelfs tot een botsing op de training. El Ghazi werd door Bosz uit het eerste elftal gezet.

Een maand later werd El Ghazi in genade aangenomen, en maakte hij weer speelminuten. Dit kon een scheiding tussen de speler en de Amsterdamse club echter niet voorkomen. Naar verluidt is er zeven miljoen euro gemoeid met de transfer.

11:37 vrijdag 13 januari 2017

De overgang van Anwar El Ghazi naar Lazio Roma leek al in kannen en kruiken, maar nu zouden er toch kapers op de kust zijn. Sky Italia weet te melden dat OSC Lille uit Frankrijk ook hengelt naar de diensten van de 21-jarige rechtsbuiten. Waar Lazio Roma El Ghazi eerst wil huren zouden de Fransen al op hem geboden hebben: 7 miljoen euro om precies te zijn.

09:10 vrijdag 13 januari 2017

Het is een jaarlijks terugkerend ritueel wanneer clubs weer spelers mogen kopen: speculatie over een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax. De spits van het Duitse Schalke 04 gaat er in een interview met De Telegraaf vrijdag niet echt op in. "Daar kan ik, nu ik geblesseerd ben, helemaal niets mee", zegt 'ie tegen de krant.

"Het is wel duidelijk dat ik bij Ajax een heel goede tijd heb gehad, ik altijd heel positief over die club ben geweest en ik een terugkeer niet uitsluit. Aan het einde van het seizoen ga ik rustig kijken. Het moet voor Ajax en voor mij passen." Wie weet, dus.

Huntelaar in het shirt van zijn huidige werkgever Schalke 04Beeld Pro Shots

20:19 donderdag 12 januari 2017

De Deense club Nordjsaelland denkt erover na Ajax-keeper Indy Groothuizen definitief te houden. Hij speelt momenteel al in huurverband voor de club.

De Deense club laat via Tipsbladet weten dat het binnenkort het gesprek met Ajax over de toekomst van de keeper zal aangaan. 'We zijn blij dat Indy is gekomen en hij heeft het goed gedaan. Indy is nog volop in ontwikkeling, en hij bezit nog veel potentieel dat nog tot uiting moet komen. We zullen in de zomer met de betrokken partijen kijken wat we gaan doen,' aldus de coach tegen het Deense blad.

Indy durft zelf nog geen uitspraken te doen, al is hij wel tevreden over de eerste seizoenshelft bij de club. 'Het is een goede eerste helft geweest. Aan het begin, tijdens de eerste paar weken, had ik het een beetje moeilijk. Maar inmiddels voel ik me helemaal thuis, en dat zie je terug in mijn spel.'

08:54 donderdag 12 januari 2017

Ajax lijkt de huidige winterse transferperiode vooral te zullen gaan gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe vleugelspeler. Over die posities waren er in de eerste seizoenshelft nog wel eens klachten en bovendien lijkt een vertrek van Anwar el Ghazi aanstaande. Bertrand Traoré speelt met Burkina Faso het toernooi om de Africa Cup en is dus ook tijdelijk afwezig.

Bovenaan het lijstje van kandidaten lijkt nu Everton Felipe uit Brazilië te staan. De nog relatief onbekende Felipe is pas negentien jaar, maar zou de overstap naar Europa dus al kunnen maken. Dat zegt zijn zaakwaarnemer Marineu Barros tegen het Braziliaanse Superesportes: “Ajax onderhandelt over het vertrek van een eigen speler en als dat rond is, zullen ze een officieel bod uitbrengen om Everton op te halen in Brazilië."

De uitspraak van Barros zou kunnen wijzen op het naderende akkoord dat Ajax met Lazio Roma over Anwar El Ghazi heeft. “De interesse is er en die is erg sterk.”

15:21 woensdag 11 januari 2017

Een in ieder geval tijdelijk vertrek van Anwar El Ghazi bij Ajax lijkt aanstaande. De buitenspeler werd al gelinkt aan AC Milan en AS Roma, maar is volgens de Italiaanse krant Corriere Dello Sport nu dichtbij een overstap naar Lazio Roma.

De club uit Rome zou El Ghazi eerst tot en met komende zomer huren en daarna de eerste optie hebben tot koop van de 21-jarige rechtsbuiten. Om zijn nek is een prijskaartje van 9 miljoen euro gehangen.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld Pro Shots

22:21 dinsdag 10 januari 2017

Hoewel Ouasim Bouy nooit een duel in Ajax 1 speelde heeft hij met zijn 23 jaar al wel een aardig rijtje werkgevers opgebouwd. Nadat hij in 2012 de jeugd van Ajax verliet voor Juventus speelde hij achtereenvolgens bij Brescia, HSV, Panathinaikos, PEC Zwolle en Palermo.

Na een niet zo succesvolle verhuurperiode bij die laatste club keert Bouy nu terug in Nederland. Opnieuw bij PEC en opnieuw op huurbasis. Volgens De Stentor zijn de clubleiding van de Zwollenaren het met Juventus eens over een nieuw tijdelijk dienstverband.

Ook nooit in Ajax 1 en met een buitenlandse omweg terug in Nederland is Lorenzo Burnet. De verdediger stapte vanuit de Ajax-jeugd transfervrij over naar FC Groningen, waar hij tussen 2011 en 2016 112 wedstrijden speelde. Deze zomer kocht het Slowaakse Slovan Bratislava hem, maar Burnet kwam er amper in actie. NEC Nijmegen huurt hem nu voor de rest van het seizoen.

11:30 dinsdag 10 januari 2017

André Onana kreeg deze zomer de taak de naar FC Barcelona vertrokken Jasper Cillessen te vervangen bij Ajax, en doet dat tot nu toe met verve. Ajax wil daarom het contract met de jonge keeper uit Kameroen verlengen, meldt Voetbal International.

De club zou Onana, die het toernooi om de Africa Cup liet schieten om verder te ontwikkelen bij Ajax, nog deze week een aanbieding willen doen. “Hij heeft overtuigd en ik ben dan ook zeker te spreken over zijn groei", zegt trainer Peter Bosz tegen VI. "Onana is voor ons een betrouwbare doelman. Dat word je niet als je even een wedstrijdje goed speelt, maar moet je over een langere periode aantonen. Dat heeft André gedaan”

Onana tijdens het trainingskamp van Ajax in Portugal.Beeld Pro Shots

07:15 dinsdag 10 januari 2017

Ajax heeft zich versterkt met de jonge Hongaar Schön Szabolcs. Voorzitter George Hemingway (ja echt) van diens inmiddels ex-club Honvéd Budapest zei dat dinsdagochtend in het het programma Reggeli Start van het Hongaarse DIGI Sport.

“Ajax heeft ons een voorstel gestuurd en dat hebben we ondertekend en teruggestuurd. We verwachten dat Ajax de documenten binnenkort ook weer gesigneerd zal terugsturen”, aldus Hemingway. “We hebben de juiste aanbieding ontvangen en we wensen de speler veel succes in zijn verdere carrière.”

15:36 dinsdag 10 januari 2017

Thulani Serero mag weg bij Ajax, mar zet zijn carrière niet voort bij Reading. De Championship-club waar Jaap Stam trainer is zou de Zuid-Afrikaan graag ophalen, maar Serero blijkt geen werkvergunning te kunnen krijgen in Engeland.

"Hij is een kwaliteitsspeler. Ik zou hem graag hier naartoe halen, maar hij krijgt geen werkvergunning", directeur voetbalzaken van Reading Brian Tevreden uit aan VICE Sports. "Jouw land moet in de top 50 zitten voordat je in aanmerking kan komen voor een werkvergunning in Engeland, dat is een nieuwe regel. Zuid-Afrika staat in de zestig, dus dan kom je sowieso niet in aanmerking. Daar is niks aan te doen."

Serero in december 2015 in actie voor Ajax. Dit seizoen komt de Zuid-Afrikaan nog maar amper aan bod.Beeld Pro Shots

07:59 zondag 8 januari 2017

Ajax in de huidige transferperiode druk bezig met de aankoop van een vleugelspeler, maar volgens het Duitse medium BILD zouden er ook plannen zijn voor een nieuwe spits, namelijk Klaas-Jan Huntelaar. Er wordt in het medium gespeculeerd dat de 33-jarige spits in de zomer terug zal keren naar Ajax, waar hij van 2006 tot 2008 speelde, tot hij de transfer naar Real Madrid maakte.

Het contract van Huntelaar bij zijn huidige club Schalke '04 loopt in de zomer af, waardoor hij transfervrij naar Ajax zou kunnen gaan. Het is niet de eerste keer dat er wordt gespeculeerd over de hereniging van de oud-Ajacied met Ajax. Eerdere keren gaf Huntelaar altijd de voorkeur om in Duitsland te blijven spelen, maar ook gaf hij telkens aan open te staan voor een terugkeer naar Ajax.

14:12 vrijdag 6 januari 2017

Lasse Schöne is met de clubleiding van Ajax in gesprek over verlenging van zijn contract. De middenvelder, die onder leiding van Peter Bosz weer is uitgegroeid tot vaste waarde, beschikt over een aflopend contract na dit seizoen. "Er worden gesprekken gevoerd. Mijn gevoel bij Ajax is goed. Dat weet iedereen." Bosz wil zijn nummer '6' ook graag behouden.

Schöne (rechts) met Nick Viergever op het trainingskamp van Ajax in PortugalBeeld Pro Shots

18:07 donderdag 5 januari 2017

Het hing al even in de lucht, maar het is donderdag door Ajax bevestigd: Nemanja Gudelj verlaat de Amsterdammers en gaat aan de slag bij het Chinese Tianjin TEDA F.C.

Gudelj kwam in de zomer van 2015 van AZ naar Ajax en speelde in totaal 59 officiële wedstrijden in het eerste elftal en scoorde daarin zeven keer. In het huidige seizoen belandde de middenvelder, nadat hij aanvankelijk nog geregeld in de basis begon, op de bank.

Begin november werd hij uit de selectie gezet, omdat hij in een gesprek met Ajaxtrainer Peter Bosz aangaf zich niet te kunnen motiveren als bankzitter.

08:14 donderdag 5 januari 2017

Het lijkt erop dat Gregory van der Wiel zijn carrière voortzet in het Midden-Oosten. Volgens Voetbal International is de rechtsback in onderhandeling met Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Van der Wiel was het afgelopen halfjaar in dienst van het Turkse Fenerbahçe, waar hij maar tot zes duels kwam. De Nederlandse trainer Dick Advocaat zette hem onlangs uit de selectie.

De 28-jarige Amsterdammer debuteerde in 2006 bij Ajax, waar hij in zes jaar 130 wedstrijden speelde en 12 keer scoorde. Daarna volgde vier jaar bij Paris Saint-Germain en sinds de zomer dus Fenerbahçe. Van der Wiel speelde 46 interlands voor Oranje.

Van der Wiel, hier nog in het shirt van PSG, zou praten over een contract voor anderhalf seizoenBeeld Pro Shots

17:16 woensdag 4 januari 2017

De Oud-Ajax speler Shota Arveladze is alweer weg als coach bij de club Maccabi Tel Aviv. Dat maakt de Israëlische journalist Raphael Gellar bekend met een tweet en is inmiddels door de club bevestigd.

De Georgiër volgde afgelopen Peter Bosz, die naar Ajax vertrok, als coach voor de Israëlische club op.

In de competite staat Maccabi Tel Aviv op dit moment tweede met een achterstand van acht punten op de koploper. De club was inmiddels ook al uitgeschakeld in de Europa League. De druppel voor de club was blijkbaar het verlies afgelopen maandag tegen Beitar Jeruzalem met 1-0.

Twitter bericht wordt geladen...

17:01 woensdag 4 januari 2017

Ajax-directeur spelersbeleid Marc Overmars zou tegenover Tuttomercatoweb hebben bevestigd dat er interesse in de linksbuitenspeler. 'Twee clubs uit Italië hebben geïnformeerd naar El Ghazi, maar ik zeg niet welke. Ik kan vertellen dat er een kans is dat El Ghazi in januari vertrekt,' aldus Marc Overmars over El Ghazi, die in belangzelling zou staan van clubs als AS Roma, Lazio en AC Milan.

Zo zou volgens Sky Sports Italia intensief contact zijn geweest tussen As Roma en de zaakwaarnemer van El Ghazi.

15:14 woensdag 4 januari 2017

Oud-Ajacied Wesley Sneijder kan aansluiten in het rijtje van topvoetballers die naar China verkassen. Er zijn twee clubs aldaar met interesse in de spelmaker. Dat heeft zaakwaarnemer Guido Albers gezegd tegen FCINTER1908.

“Twee clubs willen hem. Maar hij heeft nog steeds een contract bij Galatasaray en de betreffende clubs hebben ons ook geen voorstel gedaan. Galatasaray weet van de interesse, maar op dit moment heb ik geen aanbiedingen ontvangen”.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld Pro Shots

19:00 dinsdag 3 januari 2017

Het Schotse Celtic wil middenvelder Thulani Serero overnemen van Ajax. Dat melden verschillende buitenlandse media.

De Zuid-Afrikaan komt niet voor in de plannen van Ajaxtrainer Peter Bosz en heeft dit seizoen nog geen minuut gespeeld in de hoofdmacht. Hij heeft nog een contract tot de zomer 2017 in Amsterdam.


16:16 maandag 2 januari 2017

Ryan Babel vervolgt zijn loopbaan bij Besiktas. Hij tekende maandag een contract van 2,5 jaar bij de landskampioen van Turkije.

Volgens Besiktas gaat Babel 5,4 miljoen euro verdienen in Istanbul. De aanvaller krijgt ook nog 4000 euro per gewonnen punt uitgekeerd.

Babel komt over van Deportivo La Coruña, waar hij na een succesvol half jaar alweer vertrok. Hij liet afgelopen zomer zijn contract bij Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten ontbinden en trainde vervolgens nog even met Jong Ajax mee.

Besiktas staat tweede in de hoogste Turkse voetbalklasse en heeft een punt minder dan de verrassende koploper Basaksehir. De oud-speler van Ajax en Liverpool voetbalde tussen 2013 en 2015 al voor Kasimpasa in Turkije.

Twitter bericht wordt geladen...

15:55 maandag 2 januari 2017

Fortuna Sittard presenteerde dinsdag een opvallende naam als nieuwe trainer: oud-Ajacied Sunday Oliseh. De Nigeriaan, die international én bondscoach was van zijn land, tekende voor anderhalf jaar in Zuid-Limburg en leidt dinsdag ook al z'n eerste training.

Oliseh meldde zich volgens technisch manager van de club Charly Chudik zelf voor de baan die was vrijgekomen na het ontslag van Ben van Dael. Een makkelijke klus wacht hem niet. Fortuna Sittard staat achttiende en moet vechten tegen degradatie naar de nieuwe Tweede Divisie.

Oliseh dinsdagmiddag in SittardBeeld anp

15:51 maandag 2 januari 2017

Nemanja Gudelj staat voor een lucratief avontuur in China. De middenvelder van Ajax kan aan de slag bij Tianjin Teda.

Ajax wil bijna zes miljoen euro ontvangen voor Gudelj, die twee maanden geleden uit de selectie werd gezet omdat hij zich niet meer kon motiveren voor zijn rol als wisselspeler. De 25-jarige Serviër staat nog tot de zomer van 2020 in Amsterdam onder contract.

Gudelj kan zich financieel onafhankelijk voetballen in China, waar salarissen van miljoenen euro's per jaar eerder regel dan uitzondering zijn.

Gudelj na afloop van het Europa League-duel met Panathinaikos in septemberBeeld anp

20:27 vrijdag 30 december 2016

Barcelona wil de ploeg verjongen, te beginnen in de achterhoede aangezien Jérémy Mathieu en Javier Mascherano op leeftijd zijn. In de zoektocht kijkt Barcelona naar Ajacieden Davinson Sanchez en Matthijs de Ligt. Dat meldt het Spaanse medium El Mundo Deportivo.

Sanchez werd al eerder gescout door Barelona. De Ligt werd nog niet eerder genoemd bij andere clubs. Sanchez en De Ligt hebben een contract tot respectievelijk 2021 en 2019.

De LigtBeeld belga

15:23 vrijdag 30 december 2016

Gregory van der Wiel is volgens het Portugese O Jogo door zijn management aangeboden bij Sporting Lissabon. De Nederlander heeft zich onmogelijk gemaakt bij Fenerbahçe en mag de Turkse topclub in januari verlaten. Sporting zit na het vertrek van Joao Pereira mager in de rechtsbacks. Ook André Geraldes van Vitória Setúbal zou een optie zijn voor Sporting. Bij de club staan met Bas Dost, oud-Ajacied Marvin Zeegelaar en Douglas al drie Nederlanders onder contract.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld photo_news

12:25 vrijdag 30 december 2016

Oud-trainer van Ajax Frank de Boer zet zijn carrière niet voort in de Engelse Premier League. De coach heeft vriendelijk bedankt voor een vrijgekomen positie bij laagvlieger Swansea City. Dat melden Britse media.

De Boer zit zonder club sinds hij in november werd ontslagen bij Inter Mila, na maar 85 dagen aan het roer van de Italiaanse club te hebben gestaan. Deze zomer stapte hij zelf op bij Ajax. In zes jaar werd hij daar vier keer kampioen.

Twitter bericht wordt geladen...

16:56 donderdag 29 december 2016

Ajax heeft geïnformeerd naar verdediger Guilherme Arana. Dat meldt UOL Esporte uit diens thuisland Brazilië. De 19-jarige linkspoot staat onder contract bij de Braziliaanse topclub Corinthias waar hij tot dusver zeventien keer uitkwam voor de hoofdmacht.

Ajax heeft volgens UOL nog niet op Arana geboden en gesprekken zijn ook nog niet gevoerd, maar van interesse zou zeker sprake zijn. De jongeling werd in het verleden ook al aan clubs als Manchester United, Sporting Portugal en Internazionale gelinkt.

15:40 donderdag 29 december 2016

Ajax draait zeer behoorlijk, maar als er een positie is die nieuw bloed kan gebruiken is het die van buitenspeler. Zweedse media hebben de Amsterdammers regelmatig in verband gebracht met Saman Ghoddos. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt uit voor Östersunds FK. Het Duitse BZ weet te melden dat ook Hertha BSC interesse zou hebben.

15:28 donderdag 29 december 2016

Ajax heeft kalenderjaar 2016 afgesloten als nummer twee van de ranglijst en geniet nu van de winterstop, maar kan zich ondertussen ook alweer opmaken voor de opening van het winterse transferwindow. Vanaf 3 tot en met 31 januari kan er weer volop geshopt worden.

De traditionele geruchtenmolen is alweer aan het draaien. Het Parool verzamelt hier alles rondom de in- en uittocht van spelers bij Ajax en het reilen en zeilen van oud-Ajacieden.

Davy Klaassen na de 1-0 tegen PSV op 18 december, de laatste Ajax-goal van dit kalenderjaar.Beeld anp

08:05 donderdag 1 september 2016

De clubs in het Nederlandse betaald voetbal hebben deze zomer een transferrecord gevestigd. Liefst 582 spelers wisselden van club, meer dan ooit. De KNVB meldde donderdag bij het opmaken van de balans vijf overschrijvingen meer dan in de zomerse transferperiode van 2015, toen het vorige record van 577 werd genoteerd. De transfermarkt sloot woensdag om middernacht.

Bij Ajax kwamen zeven spelers en gingen er 23. Wie? Dat lees je hier.

Daarmee sluiten we dit transferblog af. Dank voor het volgen en tot in de winter!

17:47 woensdag 31 augustus 2016

Anwar El Ghazi maakt via Twitter een einde aan de geruchten over zijn vertrek:

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

17:00 woensdag 31 augustus 2016

Nigel de Jong heeft voor twee jaar getekend bij Galatasaray. De inmiddels 31-jarige oud-Ajacied komt over van Los Angeles Galaxy, waar hij transfervrij vertrekt.

De 81-voudig international gaat 2,5 miljoen euro verdienen in Istanbul. Hij treft twee oud-bekenden van Ajax: Wesley Sneijder en Jan Olde Riekerink, die tussen 2000 en 2002 coach was van het Jong Ajax waar Nigel de Jong deel van uitmaakte.

Twitter bericht wordt geladen...

14:28 woensdag 31 augustus 2016

Om Thulani Serero nog op de laatste transferdag te lozen, heeft Ajax de vraagprijs voor de Zuid-Afrikaanse verdedigende middenvelder laten zakken naar 500.000 euro. Dat meldt De Telegraaf. Serero komt niet voor in de plannen van trainer Peter Bosz en heeft nog een contract tot de zomer van 2017.

11:10 woensdag 31 augustus 2016

Lasse Schöne verlaat Ajax mogelijk toch nog. De Deense middenvelder/aanvaller staat in de belangstelling van Brondy, uit zijn geboorteland Denemarken, zo meldt Voetbal International. De 30-jarige Schöne kan voorlopig rekenen op weinig speeltijd van Peter Bosz bij Ajax.

10:32 woensdag 31 augustus 2016

Riechedly Bazoer blijft bij Ajax. Dat zegt zijn broer en zaakwaarnemer Irchandly Bazoer. De laatste week gingen er geruchten dat VFL Wolfsburg en Napoli interesse hadden. "In principe blijft hij gewoon bij Ajax om te vechten voor zijn plek," zegt Irchandly. "Op dit moment speelt er niets, al kan ik natuurlijk niet zeggen wat er zou gebeuren als Real Madrid zich meldt."

07:48 woensdag 31 augustus 2016

Nigel de Jong vertrekt van Los Angeles Galaxy naar Galatasaray. De 31-jarige middenvelder is inmiddels geland op de luchthaven van Istanboel. Bij de club wordt hij herenigd met Jan Olde Riekerink, de trainer van de club die vroeger in de jeugd bij Ajax actief was. Ook wacht een hereniging met Wesley Sneijder.

16:07 dinsdag 30 augustus 2016

Jeremain Lens heeft een huurcontract getekend bij Fenerbahce. In Istanboel komt de aanvaller onder de vleugels van trainer Dick Advocaat. Hij komt tijdelijk over van Sunderland. Lens speelde in de jeugd bij Ajax.

Twitter bericht wordt geladen...

07:14 dinsdag 30 augustus 2016

Hakim Ziyech maakt definitief de overstap van FC Twente naar Ajax. De 23-jarige middenvelder tekent een contract voor vijf jaar bij de Amsterdamse club. Dinsdagmiddag wordt hij naar verwachting officieel gepresenteerd.

06:09 dinsdag 30 augustus 2016

FC Nantes verhuurt Kolbeinn Sigthorsson komend seizoen aan de Turkse club Galatasaray. Dat meldt L'Equipe. De ex-Ajacied kwam afgelopen seizoen in 26 competitiewedstrijden tot slechts 3 doelpunten. Sigthorsson draaide met IJsland wel een ijzersterk EK.

Nantes nam Sigthorsson vorig jaar over Ajax voor zo'n 3 miljoen euro.

14:57 maandag 29 augustus 2016

Ajax heeft deze transferperiode enkele miskleunen gehad. De Amsterdammers wilden volgens PSV's technisch manager Marcel Brands spits Luuk de Jong losweken uit Eindhoven. Ook werd een poging gedaan om Bart Ramselaar voor de neus van PSV weg te kapen.

"Ik begreep dat Luuk op de avond voordat hij bij ons bijtekende door Marc Overmars is gebeld," vertelt Brands openhartig tegenover FC Afkicken. "Wij zijn eigenlijk nooit met Ajax bezig. Ik denk dat zoiets eerder in de media speelt, of andersom."

Ook Bart Ramselaar, die FC Utrecht verruilde voor PSV, is gecontacteerd door Ajax. "Wij waren zo goed als rond met Ramselaar, toen Ajax ook opeens naar hem belde en interesse toonde," aldus Brands. "Wat ik daarvan moet denken? Het is niet mijn stijl."

Twitter bericht wordt geladen...

14:14 maandag 29 augustus 2016

Riechedly Bazoer staat twee dagen voor het sluiten van de transfermarkt opnieuw in de belangstelling van buitenlandse clubs. Dat vertelde de middenvelder van Ajax maandag voordat hij zich in Noordwijk meldde in het trainingskamp van Oranje voor de komende interlands met Griekenland en Zweden. Lees hier meer.

13:06 maandag 29 augustus 2016

Ajax is bezig Hakim Ziyech los te weken bij FC Twente, maar Premier League-club Swansea City kan in de strijd om de Marokkaan spelbreker worden voor de Amsterdammers. Na de pijnlijke uitschakeling voor de Champions League verliet Ajax het standpunt dat er in Amsterdam geen plaats was voor Ziyech. Inmiddels is de aanvallende middenvelder persoonlijk rond.

Het is nu aan Ajax om ook tot een akkoord te komen met FC Twente. FC Twente heeft in die onderhandelingen een troef gekregen om Ajax te dwingen ver te gaan. Swansea City heeft zich volgens Marokkaanse media gemeld in Enschede, waarbij wél de gevraagde afkoopsom wordt geboden.

18:55 zaterdag 27 augustus 2016

FC Twente heeft een eerste bod van 8 miljoen euro bruto van Ajax op sterspeler Hakim Ziyech geweigerd. Dat meldt de Telegraaf zaterdag.

FC Twente zet volgens de krant in op een transfersom van meer dan 14 miljoen, inclusief bonussen en een percentage doorverkoop. Ziyech heeft al eerder aangegeven graag naar Amsterdam te verhuizen.

Hakim ZiyechBeeld anp

12:59 zaterdag 27 augustus 2016

Quincy Promes heeft zijn contract bij Spartak Moskou verlengd. De Nederlandse international heeft bijgetekend tot 2021 bij de Russische club. Zijn huidige verbintenis liep in 2018 af.

De 24-jarige Promes speelt sinds de zomer van 2014 bij Spartak Moskou. Hij kwam toen over van FC Twente. Hij is blij met zijn nieuwe contract.

"Ik heb het al vaker gezegd dat ik het hier erg naar mijn zin heb bij Spartak. Ik droom ervan om met deze club prestigieuze prijzen te winnen," zegt de Amsterdammer op de website van zijn club.

07:58 vrijdag 26 augustus 2016

Nigel de Jong keert mogelijk terug naar Europa. De 31-jarige middenvelder speelt sinds begin 2016 in de Verenigde Staten voor Los Angeles Galaxy, maar volgens het AD wil Galatasaray daar iets aan doen.

Mocht het van een transfer komen, dan treft De Jong in Istanbul zijn oud-collega Wesley Sneijder. De twee speelden tussen 2002 en 2006 samen bij Ajax. Op de loonlijst van 'Gala' staat ook de Amsterdammer Ryan Donk. Trainer is voormalig hoofd jeugdopleiding bij Ajax Jan Olde Riekerink.

De Jong (rechts) in het shirt van LA GalaxyBeeld anp

16:21 donderdag 25 augustus 2016

Nicolai Boilesen gaat weer in eigen land voetballen. De Deen heeft donderdag een contract tot medio 2020 getekend bij FC Kopenhagen.

Hiermee komt voor Boilesen een einde van een periode zonder wedstrijd. Hij had tot afgelopen seizoen een verbintenis bij Ajax, maar toen hij weigerde die te verlengen, werd hij niet meer opgesteld en mocht ook niet meer meetrainen.

Boilesen is blij dat hij weer kan gaan voetballen. "Ik weet dat ik nog hard zal moeten werken om mijn oude niveau weer te halen. Maar ik heb er enorm veel zin in om hier weer te beginnen," zei hij op de website van de club.

10:53 donderdag 25 augustus 2016

Ajax kan een streep zetten door de komst van Leon Bailey. De vader van de talentvolle aanvaller heeft donderdag laten weten dat zijn zoon nog een jaar bij Racing Genk blijft voetballen.

Ajax had ruim 11 miljoen euro over voor de talentvolle buitenspeler uit Jamaica. Craig Butler, de stiefvader en manager van de aanvaller, liet eerder weten dat zijn zoon dolgraag naar Amsterdam wilde komen. Een dag na de smadelijke nederlaag van Ajax bij FK Rostov (1-4) in de laatste voorronde van de Champions League is hij kennelijk van mening veranderd.

Butler laat op Facebook weten dat zijn zoon Racing Genk nog een jaar trouw blijft en vervolgens met een kampioenschap afscheid wil nemen. Verder wenst hij Ajax en de supporters van die club veel succes in de competitie. Bailey wil zich nu verder ontwikkelen en volledig op overwinningen voor Racing Genk concentreren, schrijft Butler.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld belga

07:37 woensdag 24 augustus 2016

Tim Krul (28) speelt dit seizoen definitief op huurbasis voor Ajax. De Amsterdammers bereikten in de aanloop naar het uitduel met FK Rostov van woensdagavond overeenstemming met Newcastle United over de overstap van de doelman, meldt De Telegraaf.

Krul volgt in de Arena de naar FC Barcelona vertrekkende Jasper Cillessen op. Krul kwam eerder een contractverlenging van een jaar overeen met de Magpies, tot de zomer van 2018. Dat was een voorwaarde voor de Engelsen, omdat de Hagenaar anders volgend jaar transfervrij St. James' Park zou uitlopen.

15:48 dinsdag 23 augustus 2016

Hedwiges Maduro, van 2004 tot en met 2007 Ajacied, mag weg bij zijn huidige club FC Groningen. De 31-jarige middenvelder speelt daar sinds vorig seizoen, nadat hij na Ajax ook voor Valencia, Sevilla en het Griekse PAOK Saloniki uitkwam.

FC Groningen staat momenteel laatste in de Eredivisie en Maduro zat er in de twee wedstrijden die hij meedeed bovendien niet lekker in. Dat, en z'n ogenschijnlijke overgewicht, zijn volgens algemeen directeur Hans Nijland echter niet de reden dat Maduro weg mag. "Hij is fit en traint goed, maar over en weer hadden we andere verwachtingen zeg ik eerlijk", aldus de bestuurder tegenover VI. "We werken mee aan zijn vertrek. Een speler met zijn staat van dienst moet niet bij FC Groningen op de bank eindigen."

Maduro (l) in duel met Feyenoorder Nicolai JorgensenBeeld Pro Shots

09:19 dinsdag 23 augustus 2016

Tim Krul, momenteel in dienst van Newcastle United, wil best bij Ajax onder de lat staan, schrijft De Telegraaf. De keeper zou dan Jasper Cillessen kunnen opvolgen, die waarschijnlijk vertrekt naar FC Barcelona. Ajax zou al in gesprek zijn met de werkgever van Krul, om hem op huurbasis voor een jaar naar Amsterdam te halen.

Tim Krul in actie voor Oranje.Beeld anp

10:28 maandag 22 augustus 2016

Ajax heeft aanvaller Robert Muric voor de rest van het seizoen verhuurd aan Pescara. De club uit de Italiaanse Serie A heeft bovendien de optie bedongen om de twintigjarige Kroaat na dit seizoen definitief in te lijven, meldde Ajax maandag.

Muric speelde zijn wedstrijden voornamelijk in het tweede elftal. De rechtsbuiten maakte vorig seizoen zijn debuut in het eerste elftal. Daarna volgde nog een wedstrijd in de hoofdmacht.

21:08 zondag 21 augustus 2016

Leon Bailey vertrekt mogelijk toch naar Ajax. De aanvaller van Racing Genk kan een overgang forceren door gebruik te maken van een Belgische wet.

De zogenoemde 'Wet februari 1978' geeft sporters in België de mogelijkheid hun contract af te kopen. Ze moeten dan hun club het salaris geven dat ze tot aan het einde van het contract zouden verdienen. Bailey ligt nog tot de zomer van 2020 vast bij Racing Genk.

Dolgraag
De vader van Bailey plaatste zondag op Facebook de inhoud van 'Wet februari 1978'. Het is onduidelijk of zijn zoon ook echt gebruik gaat maken van die mogelijkheid. Vader Craig Butler vertelde afgelopen week al dat zijn zoon dolgraag bij Ajax aan de slag gaat.

Ajax legde al een bod van 11 miljoen euro neer bij Racing Genk voor de negentienjarige buitenspeler uit Jamaica. Genk verlangt 20 miljoen euro voor de aanvaller en wil hem bovendien nog een jaar in België houden. Als Bailey zich gaat beroepen op 'Wet februari 1978', dan ontvangt KRC Genk beduidend minder voor het talent van het jaar van afgelopen seizoen in België.

10:47 zondag 21 augustus 2016

Sheraldo Becker maakt de overstap van Ajax naar ADO Den Haag. Hij heeft een contract voor drie jaar getekend bij de Hagenaars. De 21-jarige Becker stond nog tot medio 2017 onder contract bij Ajax.

Afgelopen anderhalf seizoen was hij door Ajax verhuurd aan PEC Zwolle. ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic had al enige tijd zijn zinnen op Becker gezet en is dan ook blij dat de buitenspeler zijn handtekening in Den Haag gezet heeft. "Ik ben zeer onder de indruk van Sheraldo en heb er alles aan gedaan om hem te overtuigen om voor ADO Den Haag te kiezen.''

Overtuigd
Becker heeft bewust voor ADO Den Haag gekozen. "De trainer heeft mij overtuigd. Na anderhalf jaar bij Zwolle keerde ik terug in Amsterdam, waar ik niet in de plannen voorkwam. Ik was mij ervan bewust dat ik de goede keus moest maken. Na gesprekken met Petrovic wist ik dat ik in Den Haag zou vinden wat ik zocht. En dat er veel vertrouwen in mij zou zijn. Ik ben blij dat alles rond is en ik hoop snel van grote waarde voor het elftal te zijn,'' aldus Becker op de website van de club.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld Pro Shots

22:08 vrijdag 19 augustus 2016

Jasper Cillessen zit morgen niet bij de Ajax-selectie tegen Willem II en de Catalaanse krant Sport denkt te weten waarom. Volgens het dagblad is de 27-jarige keeper persoonlijk akkoord met FC Barcelona, dat hem graag aantrekt als vervanger van de Claudio Bravo.

De Chileen maakt vermoedelijk spoedig de overstap naar Manchester City, waardoor Barça een nieuwe tweede doelman nodig heeft. De Spaanse kampioen heeft naar verluidt 10 tot 12 miljoen euro over voor Cillessen.

16:23 vrijdag 19 augustus 2016

Ex-Ajacied Steven Pienaar (34) heeft tot het einde van het seizoen een contract ondertekend bij Sunderland. Daar wordt de Zuid-Afrikaanse middenvelder, die tussen 2001 en 2006 94 wedstrijden voor Ajax speelde en vijftien doelpunten maakte, herenigd met zijn coach David Moyes.

Moyes haalde hem in 2007 van Borussia Dortmund naar zijn toenmalige club Everton. Daar was Pienaar tot afgelopen seizoen in dienst, met een onderbreking van een seizoen bij Tottenham Hotspur. Hij speelde ruim tweehonderd duels voor Everton, maar zijn inzet in de laatste twee seizoenen bleef beperkt tot dertien wedstrijden in de Premier League.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld ap

18:27 donderdag 18 augustus 2016

FC Barcelona wil doelman Jasper Cillessen van Ajax aantrekken, bericht de Telegraaf donderdag. De Spaanse kampioen heeft een bod van tien à twaalf miljoen euro bij de Amsterdamse club neergelegd, aldus de krant.

De transferperikelen rond de 27-jarige doelman komen op een voor Ajax ongelukkig moment: woensdag moet plaatsing voor de Champions League worden veiliggesteld.

12:02 donderdag 18 augustus 2016

Volgens het Italiaanse Sky Sports heeft Frank de Boer bij zijn nieuwe werkgever Inter Milan zijn zinnen gezet op oud-Ajacied Jan Vertonghen (29). Diens huidige werkgever Tottenham Hotspur is naar verluidt niet happig op een transfer voor de Belg, maar een ruildeal waarbij de Kroatische middenvelder Marcelo Brozovic richting Londen gestuurd zou worden moet de Spurs overstag doen gaan.

Vetonghen in het shirt van België tijdens het EK van afgelopen zomerBeeld Pro Shots

07:58 donderdag 18 augustus 2016

Ajax is in de zoektocht naar een versterking op de vleugels uitgekomen bij Leon Bailey van Genk. De Jamaicaan wil volgens de Telegraaf graag de overstap naar Amsterdam maken. Ajax is bereid 11 miljoen euro over te maken naar de Belgische club. Bailey (19) was afgelopen seizoen het talent van het jaar in in België.

Twitter bericht wordt geladen...

11:23 dinsdag 16 augustus 2016

Het is definitief: FC Utrecht kan Richairo Zivkovic verwelkomen. De 19-jarige spits van Ajax komt op huurbasis naar de Galgenwaard.

09:51 dinsdag 16 augustus 2016

De (tijdelijke) overgang van Richairo Zivkovic naar FC Utrecht lijkt echt aanstaande. De pas 19-jarige aanvaller is na de komst van Bertrand Traoré voorlopig overbodig bij Ajax en wil al langer weg. Sinds 2014 speelde hij pas 7 wedstrijden in het eerste.

Volgens Voetbal International heeft de spits inmiddels een aantal medische testen ondergaan bij het Universitair Medisch Centrum (UMC) in de stad van zijn gewenste nieuwe club. Zijn contract in Amsterdam loopt nog tot halverwege 2019.

Zivkovic in het shirt van Willem II, waaraan hij vorig seizoen verhuurd werdBeeld anp

17:52 vrijdag 12 augustus 2016

De Kroaat Robert Muric vertrekt de komende transferperiode waarschijnlijk bij Ajax. Het Italiaanse Pescara, spelend in de Serie A, wil de aanvaller een jaar huren en een optie tot koop bedwingen. Dat meldt de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio. De 20-jarige buitenspeler kwam afgelopend seizoen in twee officiële duels uit voor Ajax.

21:10 donderdag 11 augustus 2016

Timothy Fosu-Mensah (18) blijft langer bij Manchester United. De Daily Mail meldt dat de jonge verdediger uit de jeugdopleiding van Ajax een principeakkoord met z'n over langdurige verlenging van zijn contract heeft. Volgens de krant was het op aandringen van de nieuwe coach van United José Mourinho dat Fosu-Mensah langer is vastgelegd.

Fosu-Mensah stapte in 2014 over van de jeugdopleiding van Ajax naar die van Manchester United. Onder Louis van Gaal maakte hij het afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal van United en speelde hij in totaal acht wedstrijden.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

12:04 donderdag 11 augustus 2016

Hyun-Jun Suk, voormalig cultheld van Ajax, wordt komend seizoen door Porto verhuurd aan de Turkse club Trabzonspor.

Suk - ook wel: aanwaai-Koreaan - speelde in het seizoen 2009/2010 vijf duels voor Ajax. Daarna speelde hij ook nog twee seizoenen voor FC Groningen. Vorig jaar maakte hij een transfer naar FC Porto, maar bij de Portugese topclub kwam hij afgelopen seizoen tot slechts 14 duels en twee treffers.

Suk komt momenteel met zijn land uit op de Olympische Spelen in Brazilië. Zuid-Korea werd groepswinnaar in poule B en speelt zaterdag in de kwartfinale tegen Honduras. Na het Olympisch voetbaltoernooi sluit Suk aan bij Trabzonspor, dat een miljoen euro overmaakt aan Porto om hem te huren. Ook betaalt de Turkse club zijn jaarsalaris van 750.000 euro.

07:07 donderdag 11 augustus 2016

Ajax heeft een opvolger voor Arek Milik gevonden. Volgens de Telegraaf huurt de club uit Amsterdam centrumaanvaller Bertrand Traoré het komende seizoen van Chelsea.

De spits uit Burkina Faso stond bovenaan het verlanglijstje van Peter Bosz. De nieuwe trainer van Ajax werkte al met Traoré bij Vitesse. De 20-jarige aanvaller ging de afgelopen weken tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor zijn kansen bij Chelsea. Hij kreeg veel speeltijd maar staat lager in de pikorde dan Diego Costa, Loïc Rémy en Michy Batshuayi. Antonio Conte, de nieuwe trainer van Chelsea, zou bovendien op zoek zijn naar nog een centrumspits.

Omdat Traoré de hele voorbereiding heeft meegedaan met Chelsea is hij komende dinsdag normaal gesproken beschikbaar voor het eerste duel van Ajax met FK Rostov in de play-offs van de voorronde van de Champions League. De club uit de hoofdstad leverde eerder deze week een spelerslijst bij de UEFA in voor de wedstrijd tegen de Russen. Ajax gaf geen 32 maar 31 voetballers op zodat het de komende dagen nog een speler aan de selectie voor het Europese duel kon toevoegen.

Bertrand Traoré.Beeld AFP

17:34 woensdag 10 augustus 2016

Rafael van der Vaart is woensdag gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Midtjylland. Hij tekende een tweejarig contract in Denemarken, waar zijn vriendin Estavana Polman handbalt.

"Ik wil graag weer voetballen en laten zien dat ik nog steeds een grote speler ben. Ik ben ervan overtuigd dat ik daarin ga slagen," zei de 109-voudig international, die afgelopen seizoen mislukte bij Real Betis. Van der Vaart had nog een doorlopend contract bij de club uit Spanje, die graag afwilde van het hoge salaris van de middenvelder.

Sponsoren maakte de overgang van Van der Vaart naar Midtjylland mogelijk. "Ik wil iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingespannen," zei de 33-jarige oud-speler van Ajax, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Hamburger SV.

Van der Vaart tekende een tweejarig contract in Denemarken.Beeld epa

11:10 woensdag 10 augustus 2016

Marc Overmars drijft ADO Den Haag tot waanzin in de onderhandelingen over Sheraldo Becker. Dat schrijft Voetbal International. De Ajacied, die vorig seizoen aan PEC Zwolle werd verhuurd, komt niet voor in de plannen van trainer Peter Bosz, maar Overmars wil hem ook niet zomaar laten gaan. Volgens VI vraagt de technisch directeur twee ton, een bedrag dat ADO niet lijkt te willen betalen.

09:10 dinsdag 9 augustus 2016

Frank de Boer is de nieuwe trainer van Internazionale. De komst van de 46-jarige coach is dinsdag bekendgemaakt door de club uit Milaan. De Boer tekent een contract voor drie seizoenen en leidt dinsdag direct zijn eerste training.

08:57 dinsdag 9 augustus 2016

PSV overweegt voormalig aanvoerder van Ajax Siem de Jong te huren. Met die opvallende suggestie komt het Eindhovens Dagblad. Technisch manager van de landskampioen Marcel Brands wil tegenover de krant niet inhoudelijk reageren.

De Jong verliet in de zomer van 2014 Ajax voor het Engelse Newcastle United. In Noord-Engeland kende hij vooralsnog echter weinig successen. De middenvelder was vooral vaak geblesseerd en degradeerde het afgelopen seizoen zelfs met Newcastle United uit de Premier League. Bij PSV speelt het jongere broertje van De Jong, Luuk.

De Jong in mei van dit jaar met Newcastle-coach Rafa BenitezBeeld Pro Shots

08:51 dinsdag 9 augustus 2016

De tijd van Daley Blind bij Manchester United blijft mogelijk beperkt tot twee seizoenen. Nu 'The Mancunians' de duurste transfer ooit hebben afgerond, met de komst van Paul Pogba, moeten anderen daar onder lijden. De Daily Telegraph weet te melden dat Blind één van hen is.

De voormalig Ajacied is volgens de krant samen met Bastian Schweinsteiger, Juan Mata en Marcos Rojo een van 'United's unwanted'. Mocht het deze zomer niet tot een transfer komen, dan hoeft het viertal overigens niet te vrezen voor hun plek bij de eerste selectie van United, besluit het dagblad.

Twitter bericht wordt geladen...

18:01 maandag 8 augustus 2016

Thomas Vermaelen speelt komend seizoen voor AS Roma. De 30-jarige verdediger wordt door de Italianen gehuurd van FC Barcelona, met een optie tot koop aan het einde van het seizoen.

Vermaelen kwam in twee seizoenen in Barcelona mede door een zware blessure tot slechts 21 optredens in het eerste elftal. Vermaelen debuteerde in 2004 bij Ajax in het betaald voetbal, waarna hij in 2009 vertrok naar Arsenal.

Na vijf jaar Londen verhuisde hij in 2014 naar Catalonië. De Belg heeft 58 interlands op zijn naam staan. AS Roma werd vorig seizoen derde in de Italiaanse Serie A en speelt later deze maand tegen FC Porto om een plaats in de groepsfase van de Champions League.

11:21 maandag 8 augustus 2016

Rodney Sneijder keert terug bij FC Utrecht. De 25-jarige middenvelder heeft zich voor een seizoen aan zijn oude club verbonden. Sneijder voegt zich bij Jong FC Utrecht, dat dit seizoen voor het eerst uitkomt in de Jupiler League.

Sneijder kwam in het seizoen 2011-2012 ook al uit voor FC Utrecht. De middenvelder die in de jeugd van Ajax speelde, stond verder nog bij RKC Waalwijk, Almere City en Dundee United onder contract. Hij trainde sinds het begin van het seizoen al mee met het tweede elftal van FC Utrecht.

08:12 maandag 8 augustus 2016

De kans lijkt groot dat Frank de Boer aan de slag gaat als trainer van Internazionale. Roberto Mancini heeft nu nog de leiding over de ploeg uit Milaan, maar die ligt overhoop met de clubleiding. Volgens verschillende Italiaanse media is de 46-jarige De Boer de gedroomde opvolger.

De gerenommeerde sportkrant La Gazzetta dello Sport weet zelfs dat er een driejarig contract voor De Boer klaarligt. De trainer zit zonder baan, sinds hij na vorig seizoen vertrok bij Ajax. De Boer zou in Milaan in zijn eerste seizoen 2 miljoen euro kunnen verdienen en dat bedrag loopt in de seizoenen daarop naar 3 miljoen.

18:04 zondag 7 augustus 2016

Een voor velen waarschijnlijk nog onbekende naam op de lijst van potentiële opvolgers van Arek Milik, is die van Atdhe Nuhiu. De lange Oostenrijker staat onder contract bij Sheffield Wednesday uit de Engelse Championship, en wordt volgens Elf Voetbal gevolgd door Ajax.

De Amsterdammers zijn volgens Elf echter niet de enigen die de geboren Kosovaar in de gaten houden. Ook de Duitse clubs HSV en Werder Bremen volgen Nuhiu.

Nuhiu in 2012 in het shirt van Rapid WienBeeld Pro Shots

13:22 vrijdag 5 augustus 2016

Het bizarre transfergerucht dat Mario Balotelli naar Ajax zou gaan heeft weer een nieuw hoofdstuk gekregen dankzij de Daily Mail. Volgens de Britse tabloid wil de Italiaanse spits wel een overstap maken naar de Amsterdammers mits Ajax de Champions League haalt. De 25-jarige rebel behoort niet tot de plannen van Liverpool-trainer Jurgen Klopp dus mag het noorden van Engeland verlaten.

Balotelli speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij AC Milan, maar wist daar geen grootse indruk achter te laten.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld pro shots

07:54 vrijdag 5 augustus 2016

De Belgische voetbalbond heeft Roberto Martinez aangetrokken als bondscoach. In aanloop naar die keuze spraken onze zuiderburen ook met Louis van Gaal (64). De Belgen zagen uiteindelijk van hem af, omdat ze een jongere coach wilden, meldt Het Nieuwsblad.

10:39 woensdag 3 augustus 2016

Rafael van der Vaart zou een mondeling akkoord hebben met FC Midtjylland, schrijft Voetbal International. De 33-jarige middenvelder zou op het punt staan een tweejarig contract te tekenen bij de Deense club. Momenteel staat de oud-Ajacied nog onder contract bij Betis, maar daar komt hij maar weinig in actie.

21:21 dinsdag 2 augustus 2016

Leonardo Vitor Santiago vervolgt z'n carrière mogelijk in de Jupiler League. Volgens het AD ziet FC Eindhoven wel iets in de Braziliaan, die tussen 2007 en 2009 40 wedstrijden voor Ajax speelde.

De inmiddels 33-jarige aanvaller traint al een tijdje mee met de Brabanders. Volgens trainer Ricardo Moniz wil Leonardo graag aansluiten bij FC Eindhoven.

Leonardo in het shirt van Red Bull Salzburg, een van de vijf clubs waarvoor hij na z'n tijd bij Ajax uitkwamBeeld Pro Shots

15:44 dinsdag 2 augustus 2016

Vincent Vermeij voetbalt de komende drie seizoenen voor Heracles Almelo. De 21-jarige aanvaller maakt de overstap van De Graafschap.

"Ik ben blij dat ik deze stap mag maken en dat ik me opnieuw moet laten zien in een nieuwe omgeving. De eerste indrukken die ik krijg zijn erg goed. De sfeer is vergelijkbaar met die bij De Graafschap", zei de speler dinsdag na het tekenen van zijn contract.

Hij is nog niet speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen het Portugese FC Arouca donderdag in de derde voorronde van de Europa League. Hij reist wel met de ploeg mee naar Portugal om daar te trainen.

15:14 dinsdag 2 augustus 2016

Oud-Ajacied Youssouf Hersi (hij speelde in het seizoen 2000/01 9 wedstrijden) traint mee met Almere City. Dat meldt VI. De 33-jarige voormalig jeugdinternational vertrok eind 2014 bij het Australische Perth Glory en zocht sindsdien een club.

Eerder trainde hij al mee met RKC Waalwijk maar dat vond de geboren Ethiopiër toch wat ver van zijn woonplaats Almere. Hoofdtrainer van de plaatselijke FC aldaar Jack de Gier nodigde hem vervolgens uit om mee te trainen bij de Jupiler League-club. Daar wil Hersi eerst fit worden. 'Over een paar weken moeten we zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.' Wanneer club en speler een verbintenis aangaan, wordt Almere City FC de elfde werkgever van Hersi.

Hersi (r) in 2000 in duel met Feyenoorder Paul BosveltBeeld Pro Shots

22:38 maandag 1 augustus 2016

Het zat er al even aan te komen en werd maandag wereldkundig: De overgang van Arek Milik naar de Italiaanse nummer twee van het afgelopen seizoen Napoli SSC. Met de transfer is naar verluidt meer dan 30 miljoen euro gemoeid, waarmee de Pool de duurste speler is die Nederland ooit verliet.

20:43 zondag 31 juli 2016

Hyun-Jun Suk staat opnieuw voor een overgang nadat hij deze winter van Vitória Setubal naar Porto verhuisde. De Zuid-Koreaanse spits, die in 2009/2010 bij Ajax kwam aanwaaien, staat in de belangstelling van het Turkse Trabzonspor, dat meldt Voetbal International.

20:29 zondag 31 juli 2016

Pione Sisto verlaat het Deense FC Midtjylland voor Celta de Vigo. Dat meldt de Spaanse club op de eigen website. De 21-jarige buitenspeler stond vorig jaar nog in de belangstelling van Ajax, dat op dit moment ook op zoek is naar een buitenspeler. De geboren Afrikaan is in het bezit van een Deens paspoort en heeft inmiddels twee interlands achter zijn naam staan.

Zijn vertrek brengt de komst van Rafael van der Vaart mogelijk een stapje dichterbij. De 109-voudig international is in gesprek met Midtjylland en was zondag aandachtig toeschouwer bij de wedstrijd tegen Silkeborg.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld getty

17:43 zondag 31 juli 2016

De transfer van Arek Milik van Ajax naar Napoli is nog altijd niet bevestigd, maar dat lijkt aanstaande. De Poolse spits werd een dezer dagen gespot in het lichtblauwe tenue van Napoli. Naar verluidt zal de Pool maandag door Napoli worden gepresenteerd.

Ajax zou ruim 30 miljoen euro ontvangen voor de spits die voor nog geen 3 miljoen euro overkwam van Bayer Leverkusen. Napoli zit goed bij kas na het vertrek van topschutter Gonzalo Higuain naar Juventus. De kampioen van Italië betaalt ruim 90 miljoen euro voor de Argentijn.

Twitter bericht wordt geladen...

15:59 zondag 31 juli 2016

FC Midtjylland wordt mogelijk de nieuwe club van Rafael van der Vaart. De 33-jarige oud-international is volgens het Deense TV3 Sport in gesprek met de club die in 2015 kampioen van Denemarken werd. Van der Vaart werd zondag op de tribune gezien bij de wedstrijd tussen Midtjylland en Silkeborg.

Van der Vaart, voor wie bij Real Betis geen plaats meer is, zou met een overstap naar FC Midtjylland dicht bij zijn vriendin Estevana Polman kunnen blijven. De handbalster is actief in de Deense competitie.

Eerder deze week werd Van der Vaart nog in verband gebracht met Reading. Hij zocht zelf contact met de nieuwe club van trainer Jaap Stam.

Van der Vaart in zijn periode bij Real MadridBeeld getty

10:27 zondag 31 juli 2016

ADO Den Haag wil Sheraldo Becker overnemen van Ajax, schrijft Voetbal International. De aanvaller speelde afgelopen seizoen op huurbasis nog bij PEC Zwolle, maar de Hagenaars zouden hem definitief over willen nemen.

21:21 zaterdag 30 juli 2016

Ajax heeft interesse in de Belg Adnan Januzaj. Dat meldt het Britse Daily Mail. De aanvallende middenlvelder komt niet voor in de plannen van José Mourinho, de nieuwe coach van Manchester United.

Ajax zou echter niet de enige zijn die Januzaj graag aan de selecie toe zou willen voegen. Ook Sunderland, Everton, AC Milan en Paris Saint-Germain zien de Belg graag komen.

20:40 vrijdag 29 juli 2016

Trainer Jaap Stam heeft vrijdag zaken gedaan met Patrick Kluivert, de directeur voetbalzaken van Paris Saint-Germain. De Engelse club Reading neemt namelijk Yakou Meïté over van de kampioen van Frankrijk.

De aanvaller tekende vrijdag een driejarig contract bij Reading, dat uitkomt op het tweede niveau van Engeland. Hij wordt ploeggenoot van onder meer Danzell Gravenberch, Roy Beerens en Joey van den Berg.

Stam noemt Meïté een veelbelovende speler. "Hij kan op beide flanken uit de voeten en heeft een goede techniek," zegt de oud-trainer van Jong Ajax op de website van zijn nieuwe werkgever.

13:35 vrijdag 29 juli 2016

Het klinkt op het eerste gehoor misschien wat ongeloofwaardig, maar Gianluca di Marzio lijkt het serieus te menen: Mario Balotelli naar Ajax. De doorgaans prima ingevoerde journalist van Sky Italia claimt op zijn blog dat Balotelli's (Amsterdamse) zaakwaarnemer concreet contact heeft gehad met Ajax.

Mochten de Amsterdammers zich weten te kwalificeren voor de Champions League, dan zou Balotelli volgens hem best naar Ajax willen komen. De Italiaanse laagvlieger Pescara heeft Balotelli in ieder geval zelf afgewezen, en het Turkse Besiktas vindt de Italiaan naar verluidt te duur.

Balotelli Staat nog tot de zomer van 2018 onder contract bij Liverpool, dat hem het afgelopen jaar verhuurde aan AC Milan. Daar wist hij in twintig wedstrijden maar één keer te scoren.

Balotelli in duel met Daley Blind tijdens een Champions League-wedstrijd in 2013Beeld anp

20:02 donderdag 28 juli 2016

Ismaïl Aissati heeft een nieuwe club gevonden in Turkije. De 27-jarige Marokkaan, geboren in Utrecht en opgeleid door PSV, gaat aan de slag bij Alanyaspor. De Turkse club promoveerde afgelopen seizoen via de play-offs naar het hoogste niveau.

Aissati brak als zeventienjarige door bij PSV. De creatieve middenvelder vierde met de Eindhovense club twee landstitels en stapte daarna over naar Ajax, waarmee hij in 2012 ook kampioen werd. Aissati verhuisde daarna naar de Turkse club Antalyaspor, in 2013 verbond hij zich voor drie jaar aan de Russische ploeg Terek Grozny. De Marokkaanse international, die eerder ook voor Jong Oranje uitkwam, keert nu terug naar Turkije.

17:34 dinsdag 26 juli 2016

Arek Milik staat volgens De Telegraaf op de drempel om voor 35 miljoen euro over te stappen naar Napoli. "Het kan in de komende 24 uur de grootste en meest sensationele deal in de geschiedenis van Ajax worden," schrijft de krant. De Italiaanse voetbalclub zou een persoonlijk akkoord hebben met de Poolse aanvaller.

Eerder deze maand nog liet Ajax weten dat Milik het komende seizoen nog bij de club zou blijven. De Pool werd eerder in verband gebracht met Napoli.

Twitter bericht wordt geladen...

10:14 dinsdag 26 juli 2016

NEC heeft Quincy Owusu-Abeyie maandag definitief vastgelegd. De dertigjarige vleugelaanvaller ondertekende bij de club uit Nijmegen een contract voor één seizoen.

Owusu-Abeyie liep de afgelopen twee weken stage bij NEC. "Na een succesvolle periode waarin we Quincy aan het werk hebben kunnen zien, zijn we blij dat we nu tot een overeenkomst zijn gekomen," liet technisch manager Danny Hoekman weten. "Hij is gemotiveerd om in de eredivisie aan de slag te gaan en voor ons is het een welkome versterking in de aanval."

De voormalig jeugdspeler van Ajax maakte in 2005 furore op het WK onder 20 jaar, dat in Nederland werd gehouden. Hij stond toen onder contract bij Arsenal, maar vertrok een half jaar later naar Spartak Moskou. Daarna volgde een zwerftocht langs clubs in Europa en het Midden-Oosten.

13:27 donderdag 21 juli 2016

Ajax en KVC Westerlo hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Elton-Ofoi Acolatse. Acolatse gaat per direct naar de club uit België. De aanvaller stond nog tot en met 30 juni 2018 onder contract bij Ajax.

Acolatse werd op 25 juli 1995 geboren in Amsterdam en speelde sinds 2003 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 17 januari 2014 maakte de buitenspeler zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League wedstrijd FC Emmen – Jong Ajax (4-0). Tot nu toe speelde hij met dat elftal 63 officiële wedstrijden waarin hij zes keer tot scoren kwam.

21:07 maandag 18 juli 2016

Eyong Enoh speelde na zijn vertrek bij Ajax in 2013 voor het Turkse Antalyaspor en de Belgische topclub Standard Luik en staat nu mogelijk voor zijn derde werkgever in drie jaar. Het Engelse Everton en Crystal Palace zouden de dertigjarige middenvelder uit Kameroen volgen, maar er is inmiddels ook verder van huis interesse.

Zaakwaarnemer Shallon Nkeshimana bevestigt tegenover Voetbal International deze week naar China af te reizen om daar met een club uit lokale Super League te spreken. Om welke vereniging het precies gaat wordt niet prijsgegeven, dat Enoh open staat voor een verhuizing naar China wel. 'Maar hij zou net zo graag zijn contract uitdienen bij Standard Luik. Hij hoeft niet weg.'

Enoh speelde van 2008 tot en met 2014 in Amsterdam. Hij kwamt tot 98 wedstrijden en drie doelpunten.

Enoh in het shirt van Standard LuikBeeld Pro Shots

09:10 maandag 18 juli 2016

PEC Zwolle heeft interesse in de jonge Ajaxverdediger Django Warmerdam. De club wil de linksback die nu nog speelt bij Jong Ajax gaan huren om daarmee de vertrokken Thomas Lam te vervangen.

"Dit is een interessantse speler voor ons. We zijn aan het kijken of zijn komst voor ons financieel haalbaar is. Nee, het is nog niet rond, want er zijn meer clubs geïnteresseerd in deze speler," aldus technisch directeur Gerard Nijkamp tegen De Stentor.

Django Warmerdam in actie.Beeld Pro Shots / Erwin Spek

12:37 zaterdag 16 juli 2016

Ajax en PSV krijgen concurrentie van de Engelse laagvlieger Watford. Beide topclubs zouden de Belgische international Nicolas Lombaerts nauwgezet volgen, maar volgens Het Laatste Nieuws is de manager van de 31-jarige verdediger de laatste dagen in Londen gespot. Mogelijk voor onderhandelingen met de club waar de Nederlander Steven Berghuis ook onder contract staat.

10:47 vrijdag 15 juli 2016

De toch al niet opperbeste verstandhouding tussen Ajax en Richairo Zivkovic (19) lijkt z'n einde te naderen. In De Telegraaf doet de jonge spits zijn verhaal: hij wil naar FC Utrecht. Zijn openheid daarover was volgens de Assenaar ook de reden dat hij dinsdag niet eens bij de selectie zat voor het oefenduel met AFC.

"Omdat ik open kaart speelde over de interesse van en een gesprek met FC Utrecht, zat ik tegen AFC niet bij de eerste 22 spelers. Ja, toen is er wel iets geknapt.” Zivkovic vindt een vertrek zelf de beste oplossing voor zijn situatie en hoopt op medewerking van Ajax. Hij wil naar FC Utrecht, een van de geïnteresseerde clubs. Ik hoop dat Ajax zich reëel opstelt en niet de hoofdprijs vraagt voor een verhuur of verkoop. Zodat ik mijn carrière een goed vervolg kan geven.”

Zivkovic na de openbare training van afgelopen maandagBeeld Pro Shots

19:45 donderdag 14 juli 2016

Patrick Kluivert vertrekt bij Ajax. De oud-speler gaat aan de slag als directeur voetbal bij Paris Saint-Germain. Dat meldt Ajax donderdag.

De voormalige spits tekende onlangs bij Ajax een tweejarig contract als jeugdtrainer. Kluivert heeft met de club een akkoord bereikt over de directe ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

Aanbod
Kluivert kon naar eigen zeggen het aanbod van PSG niet weigeren. "Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. En mijn hart ligt hier, bij Ajax. Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren. Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen," zegt hij in een reactie.

Kluivert won als speler met Ajax ruim twintig jaar geleden de Champions League en de wereldbeker. Daarna voetbalde hij voor AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia, PSV en Lille. In 79 interlands voor Oranje scoorde de Amsterdammer veertig keer. Kluivert ging na zijn voetballoopbaan als trainer aan de slag. Hij was onder meer assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.

08:26 donderdag 14 juli 2016

Oud-Ajacied Gino van Kessel verruilt het Slowaakse AS Trencin voor Slavia Praag uit Tsjechië. Dat heeft hij zelf via Instagram gemeld.

Van Kessel (23) kwam in 2012 over uit de jeugd van AZ maar speelde nooit een wedstrijd in Ajax 1. Na een seizoen bij Almere City verkaste hij naar AS Trencin, van oud-Ajacied Tscheu La Ling. Bij de Slowaakse kampioen van het afgelopen seizoen speelde hij in totaal 72 wedstrijden, waarin hij 33 keer scoorde.

Sinds vorig jaar is Van Kessel international van Curaçao. Hij speelde tot nu toe zeven interlands en maakte vier doelpunten.

14:59 woensdag 13 juli 2016

Ajax kan na PSV, dat maandag Daniel Schwaab overnam van VfB Stuttgart, de tweede topclub worden die een Duitse verdediger aantrekt. Volgens De Telegraaf is de club ver met Heiko Westermann (32), nu nog in dienst van het Spaanse Real Betis.

Westermann is 27-voudig Duits international en speelde in eigen land voor Greuther Fürth, Armina Bielefield, Schalke 04 en Hamburger SV. Vorig jaar verruilde hij die laatste club voor Real Betis, maar zijn tijd lijkt er daar na één seizoen en twintig wedstrijden weer op te zitten.

Westermann kan zowel links- als rechts centraal achterin spelen, en zou Ajax aan de zo gewenste ervaring moeten helpen.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld Pro Shots

08:20 maandag 11 juli 2016

Arek Milik (22) kan inmiddels een aardig partijtje kwartetten met buitenlandse clubs die interesse zouden hebben in zijn diensten. Ook Premier League-club Everton ziet Milik volgens de Liverpool Echo graag komen als vervanging van spits Romelo Lukaku.

De Belg maakt er geen geheim van graag hogerop te willen en kersvers Everton-coach Ronald Koeman wil een eventueel vertrek van de 23-jarige aanvaller graag opvangen met Milik. Daarvoor moet hij wel de beurs trekken. Technisch directeur van Ajax Marc Overmars zei vorige week nog de Pool alleen voor de hoofdprijs te willen verkopen.

Milik tijdens de oefeninterland Polen-Nederland van vorige maandBeeld anp

08:10 maandag 11 juli 2016

Ricardo van Rhijn zat tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Liefering zaterdag niet bij de selectie en De Telegraaf weet waarom. Belgisch kampioen Club Brugge heeft zich gemeld voor de back.

Van Rhijn en Club Brugge ontmoeten elkaar naar verluidt maandag. De club waar oud-Ajacied Stefano Denswil al onder contract staat verkocht onlangs Belgisch international Thomas Meunier aan Paris Saint-Germain en heeft dus een nieuwe rechtsback nodig. Als dat inderdaad Ricardo van Rhijn wordt, zal Club zijn nog tweejarige contract bij Ajax af moeten kopen.

Welk bedrag de Belgen daarvoor over hebben is nog onduidelijk, maar Ajax zal vast meewerken aan een transfer. Sinds hij vorig seizoen uit de basis werd gespeeld door Kenny Tete komt Van Rhijn nog maar amper aan bod in de Arena.

Van Rhijn in maart vorig jaar tijdens het Europa League-duel tegen Dnjepr DnjepropetrovskBeeld anp

19:56 zaterdag 9 juli 2016

Oud-Ajacied Niklas Moisander gaat na één seizoen alweer weg bij Sampdoria. De dertigjarige Finse verdediger ondertekende zaterdag een contract bij Werder Bremen.

Moisander kwam afgelopen seizoen tot 22 wedstrijden voor Sampdoria. Daarvoor voetbalde hij bij Ajax, AZ en Zwolle. "Niklas is de speler die we zoeken. Hij heeft veel ervaring, was jarenlang aanvoerder van de Finse ploeg en van Ajax, en kan bij ons een leidersrol vervullen," aldus technisch directeur Frank Baumann van de Duitse club.

18:23 zaterdag 9 juli 2016

Ricardo van Rhijn is in gesprek met verschillende clubs over een transfer. Ajax-trainer Peter Bosz heeft dat bevestigd tegen sportverslaggever Daniel Dwarswaard van het AD. Eerder zaterdag berichtte Fox Sports al dat de rechtsback in verregaande onderhandeling was met een nieuwe club.

Vanwege de onderhandelingen bleef Van Rhijn zaterdag tijdens een oefenduel in Oostenrijk op eigen verzoek aan de kant. Volgende week hoopt Bosz meer duidelijkheid te hebben over de toekomst van de verdediger.

Twitter bericht wordt geladen...

11:34 zaterdag 9 juli 2016

De vrouwenploeg van Ajax krijgt volgend seizoen versterking van Nieuw-Zeelandse international Betsy Hassett. De 25-jarige middenveldster komt over van het Duitse Werder Bremen, zo meldt de Amsterdamse club zaterdag.

Hassett, 91-voudig international, neemt deze zomer eerst nog met haar land deel aan de Olympische Spelen in Rio. Ze kwam eerder ook onder meer uit voor Manchester City.

21:20 donderdag 7 juli 2016

Ajax heeft het Roemeense talent Ricardo Farcas binnengehengeld. De 16-jarige verdediger is afkomst van Soccer School Greece en tekent een contract voor drie jaar. Farcas gaat spelen in de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

Daarnaast heeft Ajax overeenstemming bereikt met Markus Bay (Brøndby, 17 februari 1997) en Norbert Alblas (Amstelveen, 12 december 1994) over de verlenging van hun contracten. De tieners tekenen beiden een contract voor twee jaar. Komend seizoen maken ze deel uit van de selectie van Jong Ajax die uitkomt in de Jupiler League.

09:17 donderdag 7 juli 2016

Ajax zit allesbehalve stil op de transfermarkt. Na de komst van het Colombiaanse duo Mateo Cassierra en Davinson Sanchez volgt de club de verrichtingen van een derde Zuid-Amerikaan naar verluidt nauwgezet.

De Spaanse krant Malaga Hoy weet te melden dat Ajax de 27-jarige Venezolaans international Roberto Rosales op een lijstje heeft staan. De rechtsback speelt sinds 2014 voor de plaatselijke C.F., dat hem destijds overnam van FC Twente.

De krant werpt echter niet onterecht de vraag op of Rosales te porren is voor een terugkeer naar de Eredivisie. Hij speelde in twee seizoenen 78 wedstrijden voor Malaga, in de in principe sterkere Primera Division. Zijn contract loopt in de zomer van 2017 af dus zijn club staat mogelijk wel positief tegenover geïnteresseerden.

Rosales in het shirt van Malaga C.F.Beeld Pro Shots

08:24 donderdag 7 juli 2016

Komt Klaas-Jan Huntelaar terug bij Ajax? Het leek een formaliteit. Bijna dan, want Huntelaar zelf zegt tegenover de Duitse krant Bild dat hij zijn contract bij Schalke 04 gewoon uit wil dienen. "Ik ben hier al lang en wil graag verder. Ik wil graag alles uit mijn tijd bij Schalke halen. Ik ben hier gelukkig, dit is mijn club in het buitenland."

Huntelaar gaat, als hij woord houdt, komend seizoen met zijn club de Europa League in. Verlengt Schalke voor de zomer van 2017 zijn contract niet, dan is hij gratis op te halen in Gelsenkirchen.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld Pro Shots

17:48 maandag 4 juli 2016

Arek Milik lijkt zich tijdens het EK voetbal in de kijker te hebben gespeeld. De Poolse spits van Ajax staat volgens de NOS in de belangstelling van verschillende Italiaanse topclubs.

Juventus, Inter, AC Milan en Napoli zouden allemaal uit zijn op de handtekening van Milik.

De aanvaller tekende in 2015 een vierjarig contract bij Ajax, dat 2,8 miljoen euro voor hem betaaalde.

Arek Milik.Beeld anp

19:16 zondag 3 juli 2016

Gregory van der Wiel wordt de tweede Nederlander bij Fenerbahçe. De 28-jarige ex-Ajacied rondde zondag zijn contract af in Istanboel.

"Sinds de eerste dag dat ik hier ben, ben ik op grootse wijze begroet door de fans. Ik voel me nu al heel erg goed bij Fenerbahçe," aldus de 46-voudig international tegen de clubsite.

Van der Wiel speelde sinds 2012 voor Paris Saint-Germain maar zat dit seizoen vooral op de bank of zelfs op de tribune. De Franse topclub verlengde zijn aflopende contract niet.

Twitter bericht wordt geladen...

12:06 zaterdag 2 juli 2016

De Turkse voetbalclub Fenerbahçe wil Gregory van der Wiel vastleggen. De club uit Istanbul bevestigde zaterdag officieel dat de onderhandelingen met de rechtsback zijn geopend nadat het afgelopen dagen in de Turkse media al gonsde van de geruchten.

Van der Wiel speelde sinds 2012 voor Paris Saint-Germain maar zat dit seizoen vooral op de bank of zelfs op de tribune. Zijn huidige contract bij de Franse landskampioen loopt af en de voormalig Ajacied is daarom transfervrij.

De 29-jarige international werd eerder al met diverse andere clubs in verband gebracht, waaronder AS Roma, AS Monaco en Internazionale.
Fenerbahçe eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Turkse competitie, achter Besiktas. Bij de club staat ook de Nederlandse spits Robin van Persie onder contract.

18:13 donderdag 30 juni 2016

Juan Familia Castillo stapt over van Ajax naar Chelsea. De Engelse club bevestigt de komst van het 16-jarige talent, meldt Voetbal International.

'Juan is een opwindende speler die wij al tijden, ook in zijn periode bij Ajax, volgden', stelt de Londense club. 'In zijn eerder jeugdjaren heeft hij meer als vleugelspeler gespeeld, maar de laatste tijd is hij meer een centrale middenvelder.'

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld proshots

13:14 donderdag 30 juni 2016

Barcelona heeft interesse in de talentvolle Ajax-middenvelder Donny van de Beek. Dat meldt El Mundo Deportivo. De Spaanse club zou ook Riechedly Bazoer, Jairo Riedewald, Vaclav Cerny en Matthijs de Ligt op de voet volgen.

Van de Beek werd begin dit jaar door toenmalig trainer Frank de Boer naar de A-selectie van Ajax gehaald. Hij heeft nog een contract tot 2020.

11:10 donderdag 30 juni 2016

Marc Overmars, directeur spelersbeleid bij Ajax, zal voor vier jaar bijtekenen, meldt De Telegraaf. Volgens de krant heeft Everton interesse in Overmars, waardoor nu al is besloten over de toekomst van de directeur. De commissarissen van de club zouden graag door willen met de oud-speler, wiens contract in juli 2017 afloopt.

21:24 woensdag 29 juni 2016

Terwijl het EK nog in volle gang is en collega’s nog op vakantie, heeft Davy Klaassen er al twee trainingen voor het nieuwe seizoen op zitten bij Ajax. Een seizoen dat hij hoe dan ook in Amsterdam zal volbrengen. Die belofte deed de aanvoerder woensdag tegen de NOS. "Ik blijf. Nog minimaal een jaar."

Klaassen zei in het vraaggesprek gedurende zijn vakantie nog regelmatig aan de zo dramatisch verlopen laatste speeldag van vorig seizoen te hebben gedacht. "Daar moest ik wel regelmatig aan terugdenken", erkent Klaassen, "en dan was mijn vakantie meteen een stuk minder."

Klaassen dinsdag in het Amsterdamse BosBeeld Pro Shots

07:44 dinsdag 28 juni 2016

De Telegraaf weet het zo goed als zeker: Ronald Koeman haalt oud Ajax-keeper Maarten Stekelenburg naar zijn nieuwe club Everton. De 33-jaar oude Haarlemmer had na moeilijke perioden bij AS Monaco en AS Roma vorig seizoen eindelijk weer een lekker jaar, toen werkgever Fulham hem verhuurde aan Southampton. Mede dankzij een blessure van eerste doelman Fraser Foster kon Stekelenburg er 17 competitieduels keepen. Zijn trainer in de Engelse havenstad? Ronald Koeman.

Omdat het contract van Stekelenburg bij Fulham na komend seizoen afloopt, is zijn transfersom niet al te hoog.

Stekelenburg (rechts) in actie voor Southampton, tegen zijn mogelijke nieuwe werkgever EvertonBeeld anp

15:56 maandag 27 juni 2016

Ahmed 'Mido' Hossam heeft een nieuwe baan in de voetbalwereld gevonden. De voormalige spits van Ajax gaat in België aan de slag als technisch adviseur van Lierse SK. Dat meldt Voetbal International. De 33-jarige Mido beëindigde in 2013 zijn actieve voetbalcarrière en was daarna kort trainer van de Egyptische clubs Ismaily SC en Zamalek.

Frank de Boer schudt Mido de handBeeld pro shots

15:32 maandag 27 juni 2016

De Belgisch international Nicolas Lombaerts schijnt volgens Voetbal International in de interesse te staan van zowel Ajax als PSV. De linksbenige verdediger staat onder contract bij Zenit Sint-Petersburg, maar wil vertrekken omdat zijn vrouw zwanger is. Bij Ajax of PSV zou het gezin dichter bij familie kunnen wonen. De 31-jarige Lombaerts herstelt nog van een blessure en is daarom niet aanwezig op het EK.

Nicolas LombaertsBeeld epa

15:27 maandag 27 juni 2016

Uit onverwachte hoek kan Ajax waarschijnlijk de zomer weer een flink bedrag bijschrijven op de bankrekening. Stefano Denswil maakt de overstap van Club Brugge naar AS Monaco en van het transferbedrag gaat twintig procent naar Ajax. Dat meldt de Telegraaf. Zo is tenminste vastgelegd toen de 23-jarige verdediger van Ajax naar België verkaste. Over een transfersom is nog niets bekendgemaakt.

Stefano DenswilBeeld belga

15:24 zondag 26 juni 2016

Manchester United is dichtbij het aantrekken van twee versterkingen. Volgens de Engelse krant The Guardian gaat het om Zlatan Ibrahimovic en de Armeniër Henrikh Mkhitaryan van Borussia Dortmund.

De 34-jarige Zweed, die na de uitschakeling op het EK stopte als international, zou zaterdag een ontmoeting hebben gehad met United om het aanbod nogmaals door te nemen. Ibrahimovic zou al akkoord zijn over de lengte van het contract (een jaar) en zijn salaris dat naar verluidt 270.000 euro per week zal bedragen. Hij wil alleen duidelijkheid van de nieuwe manager José Mourinho over zijn rol binnen het team. Naar verwachting wordt de deal in de eerste week van juli afgerond. Vrijdag loopt zijn contract bij Paris Saint-Germain officieel af.

Zlatan IbrahimovicBeeld photo_news

15:20 zondag 26 juni 2016

Go Ahead Eagles heeft het contract met Xandro Schenk (23) opengebroken en met een jaar verlengd. De linksbenige centrumverdediger, die tot 2013 bij Ajax speelde, ligt nu tot de zomer van 2018 aan de ketting in Deventer. Schenk speelde in de Eredivisie als linksback voor Go Ahead, maar dat was geen groot succes. Als centrumverdediger manifesteerde hij zich in het afgelopen seizoen geweldig in de Jupiler League. Hij behoorde tot de meeste constante factoren van de ploeg, die uiteindelijk promotie naar de Eredivisie afdwong.

Xandro Schenk (midden)Beeld PRO SHOTS

16:02 zaterdag 25 juni 2016


Mike van der Hoorn verlengt zijn loopbaan vrijwel zeker in Wales. Ajax en Swansea hebben een akkoord bereikt over een overgang van de verdediger, die nu zelf nog moet rondkomen met de club uit de Premier League. Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Het zou gaan om een transfersom van 2,5 miljoen euro. Van der Hoorn kwam in 2013 voor bijna vier miljoen euro over van FC Utrecht.

11:44 vrijdag 24 juni 2016

De geruchten over een overgang van Gregory van der Wiel naar Fenerbahce worden met de dag hardnekkiger. Niet in de laatste plaats door toedoen van de rechtsback zelf. Op zijn Instagram plaatste de voormalig Ajacied een foto van hem en zijn Belgische vriendin Rose Bertram op het vliegveld in Istanboel. De grote vraag is natuurlijk wat hij daar deed. Op de geruchtensites wordt vooral gespeculeerd over een voortzetting van zijn carrière bij de Turkse topclub Fenerbahce. Van der Wiel speelde de afgelopen vier jaar bij Paris Saint-Germain.

Gregory van der WielBeeld pro shots

09:55 vrijdag 24 juni 2016

Frank de Boer keert de laatste weken met grote regelmaat terug in de Italiaanse kranten. De voormalig trainer van Ajax moet AC Milan terug naar de Italiaanse top brengen, schrijven de kranten. De grootste sportkrant van Italië, La Gazzetta dello Sport, stelt Italië alvast uitgebreid voor aan de Milanezen. Eigenschappen van De Boer zijn volgens de roze krant de doorstroming van jeugdspelers en het spelen in een 4-4-3-systeem.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld afp

17:14 donderdag 23 juni 2016

Klaas-Jan Huntelaar is als beoogde spits een terugkerend persoon in deze rubriek. De speler van Schalke 04 staat hoog op het verlanglijstje van Peter Bosz en staat voor een vertrek bij zijn Duitse werkgever. Galatasaray heeft de international inmiddels afgewezen. "Ik ben niet geïnteresseerd," zegt Huntelaar tegen Voetbal International.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld epa

18:37 woensdag 22 juni 2016

Ajax verhuurt Queensy Menig per direct voor één seizoen aan PEC Zwolle, tot en met 30 juni 2017. De aanvaller staat nog tot en met 30 juni 2019 onder contract bij Ajax. Afgelopen seizoen speelde Menig ook op huurbasis bij PEC Zwolle.

Menig speelde vanaf 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. Op 24 september 2014 maakte de buitenspeler zijn debuut in het eerste elftal in de bekerwedstrijd Jos Watergraafsmeer - Ajax (0-9). Tot nu toe speelde hij vijf officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Hij scoorde daarin één doelpunt.

07:56 woensdag 22 juni 2016

Volgens CalcioMercato.com heeft de Italiaanse kampioen Juventus twee Ajacieden op het oog.

Met een van hen, spits Arek Milik, zou in april zelfs al gesproken zijn. Volgens de Italiaanse voetbalsite heeft de club ook interesse in Edinson Cavani, Romelu Lukaku en Gabriel Jesus, maar zou Milik vanwege zijn leeftijd en potentie nu al favoriet zijn. Juventus zou tussen de 12 en 14 miljoen euro voor hem over hebben, inclusief bonussen.

De andere Ajax-speler waar Juventus interesse in zou hebben is Riechedly Bazoer, die volgens CalcioMercato inmiddels al meer dan 20 miljoen waard is. Bij Juventus zou hij gezien worden als vervanger van sterspeler Paul Pogba.

De collega's bij Ajax in duel met elkaar tijdens Polen-Nederland, begin deze maand in GdanskBeeld Pro Shots

17:35 dinsdag 21 juni 2016

Ajax heeft de komst van de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen afgerond. De Colombiaanse verdediger Davinson Sánchez is een contract van vijf jaar overeengekomen.

Ajax neemt Sánchez over van Atlético Nacional. De twintigjarige verdediger was al een paar dagen in Amsterdam om zijn transfer af te ronden. De nummer twee van het vorige seizoen in de eredivisie legde afgelopen vrijdag al de Colombiaanse aanvaller Mateo Cassierra voor vijf jaar vast.

Ajax is nog op zoek naar een buitenspeler, na het vertrek van Viktor Fischer naar Middlesbrough. De club wil werk maken van de komst van Klaas-Jan Huntelaar als Arek Milik zich op het EK in de kijker speelt bij een andere club. De spits staat nog onder contract bij Schalke 04.

08:06 dinsdag 21 juni 2016

Mike van der Hoorn heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd als Ajacied gespeeld. Volgens De Telegraaf wil Swansea City een serieuze poging ondernemen de 23-jarige verdediger over te nemen. Van der Hoorn zelf zou een overgang naar de Premier League-club uit Wales ook zien zitten.

Ajax kocht Van der Hoorn in 2013 voor iets minder dan vier miljoen euro van FC Utrecht. Echt een succes werd het huwelijk tussen speler en club nooit. Van der Hoorn zou nu 2,5 miljoen euro moeten kosten.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

07:49 maandag 20 juni 2016

Oud-speler George Ogararu is de nieuwe assistent-trainer van Jong Ajax. De Roemeen was sinds januari al trainer van de A2 en zit vanaf komend seizoen naast de nieuwe trainer van Jong Ajax Marcel Keizer.

Het duo Keizer/Ogararu vervangt Jaap Stam, Andries Ulderink en Saïd Bakkati, die deze zomer naar het Engelse Reading vertrokken.

12:05 zondag 19 juni 2016

Ajax lijkt serieus een tweede Colombiaan aan de selectie te willen toevoegen. Centrale verdediger Davinson Sánchez is naar Amsterdam gekomen om over een meejarige verbintenis te onderhandelen.

Ajax wil de transfer snel afronden zodat Sánchez terug kan naar Zuid-Amerika waar hij met zijn club Atlético Nacional nog op de Copa Libertadores moet uitkomen. De verdediger, die eerder deze maand zijn twintigste verjaardag vierde, trok eerder dit seizoen de aandacht van FC Barcelona. De kampioen van Spanje wilde hem eerst in het tweede elftal laten uitkomen. Ook FC Basel had interesse in de 1,87 meter lange verdediger.

19:54 zaterdag 18 juni 2016

Ajax zou bij een vertrek van Jasper Cillessen volgens de Duitse krant Bild interesse hebben in Fabian Giefer. De Duitse keeper staat nu nog onder contract bij Schalke 04, maar daar speelde hij afgelopen seizoen door een blessure geen één keer. Volgens Bild zouden er al gesprekken zijn geweest tussen de Duitse club en Ajax, maar verdere details zijn niet bekend.

16:58 zaterdag 18 juni 2016

Mogelijk vertrekt Joël Veltman deze zomer naar Italië. De verdediger van Ajax staat in de nadrukkelijke belangstelling van Fiorentina, dat meldt het Italiaanse Sky. De trainer van de club uit Florence, Paulo Sousa, ziet in de international een prima optie voor de positie van rechtsback en centraal in de verdediging. Veltman moet ongeveer 8 miljoen euro kosten.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

15:43 donderdag 16 juni 2016

De Jamaicaan Leon Bailey, spits van Genk, heeft in een interview in zijn thuisland uitgesproken voor Ajax te willen spelen. De stiefvader van Bailey was afgelopen week in Amsterdam, maar of het tot onderhandeling is gekomen lijkt onwaarschijnlijk. De Colombiaan Mateo Cassiera is in Amsterdam gespot en wordt medisch gekeurd door Ajax. Cassiera is net als Bailey een spits.

15:38 donderdag 16 juni 2016

Maccabi Tel Aviv heeft donderdag Shota Arveladze gepresenteerd als opvolger van de naar Ajax vertrokken trainer Peter Bosz. De 43-jarige Georgiër zat sinds november zonder club.

18:22 woensdag 15 juni 2016

Peter Bosz is vanaf komend seizoen trainer van Ajax, maar op zijn oude stekkie in Israel zit straks mogelijk ook iemand met een link met Ajax. Volgens een journalist van de BBC is voormalig spits Shota Arveladze namelijk kandidaat om trainer van Maccabi Tel Aviv te worden.

Maccabi zou voor de 43-jarige Arveladze zijn eerste trainersklus buiten Turkije zijn. In dat land had hij Kayserispor, Kasimpasa en Trabzonspor onder zijn hoede.

Twitter bericht wordt geladen...

16:28 woensdag 15 juni 2016

Het avontuur van Sam Hendriks bij Ajax zit er na één officieel duel op. De geboren Doetinchemmer verlaat Amsterdam voor Deventer om daar de clubkleuren van Go Ahead Eagles te verdedigen. De 21-jarige Hendriks was het afgelopen seizoen topscorer van Jong Ajax in de Eerste Divisie met 14 treffers.

16:22 woensdag 15 juni 2016

In de Engelse media worden twee voormalig Ajacieden met elkaar gelinkt. Ronald Koeman, de nieuwe coach van Everton, wil Eyong Enoh, voorheen middenvelder bij Ajax, als ervaren kracht naar de Engelse havenstad Liverpool halen. De Kameroens international speelt momenteel bij Standard Luik in België en heeft nog een contract van een jaar.

Eyong Enoh (midden) hier in gezelschap van ploeggenoten van StandardBeeld belga

14:24 dinsdag 14 juni 2016

Nicolai Boilesen heeft een contract bij de Turkse club Trabzonspor vriendelijk afgewezen. Dat bevestigt zijn manager en vader, Kenny Boilesen, tegenover Ekstra Bladet. De verdediger, die bij Ajax op een zijspoor is beland, had in Turkije 1,6 miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

Vader Boilesen zei normaliter niet in te gaan op geruchten, maar deed dat nu wel omdat in verschillende media werd gemeld dat er een overeenkomst was.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

16:18 maandag 13 juni 2016

De Engelse voetbalclub Reading heeft de komst van Jaap Stam als nieuwe trainer bevestigd. In Britse media zong de naam van de oud-international al dagenlang rond, maar maandag kwam de club uit de tweede Engelse profdivisie met de officiële aanstelling. Stam tekent een contract voor twee jaar.

De voormalige topverdediger, die onder meer speelde bij PSV, Manchester United, AC Milan en Ajax, was de afgelopen twee seizoenen werkzaam bij Jong Ajax. Hij neemt Andries Ulderink en Said Bakkati, met wie hij al samenwerkte in Amsterdam, mee als assistenten naar Reading, dat vorig seizoen als zeventiende eindigde in de Championship.

Twitter bericht wordt geladen...

08:10 maandag 13 juni 2016

Ajax staat op het punt z'n eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen te halen. Volgens De Telegraaf is de club het met Mateo Casierra uit Colombia eens over een contract voor vijf seizoenen.

Ook met de huidige club van de 19-jarige spits Deportivo Cali zou Ajax het bijna eens zijn. De transfersom voor de jongeling bedraagt 5,5 miljoen euro. Casierra scoorde in de afgelopen voetbaljaargang in Colombia acht goals in 24 wedstrijden. In de Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse Champions League) maakte hij er 2 tegen de Argentijnse topclub Boca Juniors, hetgeen hem op meer interesse uit Europa kwam te staan.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

21:38 donderdag 9 juni 2016

Ruben Ligeon vervolgt zijn loopbaan bij Slovan Bratislava. Hij tekende donderdag een vierjarig contract bij de club uit Slowakije. De 24-jarige rechtsback genoot zijn opleiding bij Ajax en debuteerde in 2011 in het eerste elftal.

Ajax verhuurde Ligeon vervolgens aan NAC, Willem II en FC Utrecht. De verdediger ontmoet bij Slovan Bratislava oude bekenden als Joeri de Kamps, Lesly de Sa en Lorenzo Burnet.

12:27 donderdag 9 juni 2016

Ajax heeft donderdag jeugdspeler Deyovaisio Zeefuik vastgelegd. De achttienjarige rechtsback heeft een contract getekend voor drie jaar, dat op 1 juli ingaat.

Zeefuik speelt sinds 2006 in de jeugdopleiding en heeft nu zijn eerste profcontract op zak. Hij voetbalde afgelopen seizoen bij de A-junioren. Zeefuik: "Hoe blij ik hiermee ben is bijna niet te verwoorden. Het voelt heel fijn dat Ajax zoveel vertrouwen in me heeft."

20:37 woensdag 8 juni 2016

Slecht nieuws voor Ajaxsupporters die ergens heel diep van binnen tóch hoopten op een terugkeer van Zlatan Ibrahimovic. De bij Paris Saint Germain vertrekkende vedette sluit een terugkeer naar Amsterdam definitief uit.

Dat zei de Zweedse spits zelf tegen RTL Late Night: "Ik kom niet terug naar Ajax en dat is definitief." Overigens hebben de club en Amsterdam nog wel een bijzondere plek bij hem. Zo zegt hij bij Ajax alles te hebben geleerd dat hem de voetballer maakte die hij nu is, en dat hij Amsterdam erg mist.

Het volledige gesprek van gelegenheidsverslaggever Arie Boomsma met Zlatan is vrijdagavond te zien in RTL Late Night.

Zlatan (links) tijdens zijn laatste bezoek aan Amsterdam, in september 2014Beeld anp

17:08 dinsdag 7 juni 2016

Ronald Koeman vervolgt zijn trainersloopbaan bij Everton. De Nederlandse coach komt over van Southampton. Dat meldde de BBC dinsdagmiddag, nog zonder officiële bron.

Volgens de Britse omroep is met de overgang van Koeman een afkoopsom van 5 miljoen Britse pond (circa 6,4 miljoen euro) gemoeid. Het driejarige contract van de oud-international, die momenteel op vakantie is, liep bij Southampton medio 2017 af. Hij had eerder al een persoonlijk akkoord bereikt met Everton. Beide clubs onderhandelden daarna enige tijd over de financiële compensatie.

Driemanschap
Bij Everton wordt Koeman de opvolger van Roberto Martinez. De Spanjaard werd halverwege mei ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Everton eindigde in het afgelopen seizoen, net als vorig jaar, op de elfde plaats in de Premier League.

Volgens de BBC neemt Koeman (53) zijn broer Erwin mee als assistent-trainer naar Goodison Park. Ook fitnesscoach Jan Kluitenberg maakt de overstap van Southampton naar Everton. Het driemanschap beleefde een succesvol seizoen in de Premier League. De Saints eindigden vorige maand op de zesde plaats. In zijn eerste seizoen leidde Ronald Koeman de Engelse club naar de zevende plek.

Ervaren trainer
Het vertrek van de gewaardeerde hoofdcoach is een flinke tegenvaller voor Southampton, dat onlangs nog liet weten dat de onderhandelingen over een nieuw contract met Koeman positief verliepen. Hij zei zelf ook dat hij verwachtte dat hij in Southampton zou blijven. De ervaren trainer kan bij zijn nieuwe club echter rekenen op veel meer financiële mogelijkheden, voor hemzelf en ook voor de spelersgroep. Everton hoopt onder leiding van Koeman de strijd te kunnen aangaan met de topclubs in de Premier League.

Everton wordt de negende club waar Koeman als hoofdcoach aan de slag gaat. Hij was na het beëindigen van zijn spelersloopbaan in 1997 eerst assistent-trainer van het Nederlands elftal en FC Barcelona. Bij Vitesse stond Koeman in 2000 voor het eerst op eigen benen. Daarna was de 78-voudig international hoofdtrainer bij Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord en Southampton.

Ronald KoemanBeeld anp

10:50 dinsdag 7 juni 2016

Jaap Stam gaat aan de slag bij de Engelse voetbalclub Reading. Hij is een contract van twee jaar overeengekomen, meldt Daily Mail.

Reading speelt in de Championship, het tweede niveau in Engeland. De club eindigde daar afgelopen seizoen als zeventiende, van de 24 teams. Jaap Stam was de afgelopen jaren trainer van Jong Ajax. Eerder was hij assistent bij Ajax en FC Zwolle.

08:19 dinsdag 7 juni 2016

De transfervrije Nicolai Boilesen staat in de belangstelling van de Turkse club Trabzonspor. Tussen zijn management en de club zouden al meerdere gesprekken zijn geweest, maar de eis van 2,5 miljoen euro tekengeld ligt een overeenkomst vooralsnog in de weg. Dat meldt de Turkse krant Milliyet. Boilesen zou dat eisen omdat de club geen transfersom voor hem hoeft te betalen.

De Deen weigerde vorig seizoen zijn contract te verlengen, waarna Frank de Boer besloot geen gebruik meer te maken van zijn diensten. Sindsdien komt hij alleen nog op De Toekomst om zijn conditie op peil te houden.

22:45 maandag 6 juni 2016

De naam van Frank de Boer wordt aan steeds meer clubs gekoppeld. Naast Southampton zou nu ook Lazio Roma geïnteresseerd zijn in de oefenmeester.

De Italianen zouden De Boer via een tussenpersoon benaderd hebben. De belangstelling van Lazio voor De Boer zou groot zijn, maar niet wederzijds. VI vraagt zich hardop af of de Romeinse club in het ideale plaatje past waar De Boer naar op zoek zou zijn.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

20:43 maandag 6 juni 2016

Frank de Boer werd na zijn vertrek bij Ajax door verschillende media als kandidaat genoemd voor de baan van trainer bij Everton. Dat lijkt echter landgenoot Ronald Koeman te gaan worden. Volgens de Engelse krant Mirror is De Boer nu dan ook de eerste kandidaat om de plek van Koeman in Southampton over te nemen.

De Boer is volgens de krant één van de vijf kandidaten voor de baan in stadion St. Mary's Park. Andere kanshebbers zouden Eddie Howe (Bournemouth), Manuel Pellegrini (tot voor kort Manchester City), Unai Emery (Sevilla) en Andre Villas-Boas (Zenit Sint-Petersburg). Mirror noemt het palmares van De Boer bij Ajax en diens verleden als speler van FC Barcelona en Ajax als pluspunten.

13:08 vrijdag 3 juni 2016

Aanvallende middenveldster Tessel Middag (23) maakt de overstap naar het Engelse Manchester City. De 30-voudig international stond twee jaar geleden ook al in de belangstelling van de Engelsen, maar gaf toen de voorkeur aan het afronden van haar studie geschiedenis aan de UvA. Dat deed ze in maart, waarna de transfer nu bezegeld kon worden.

Tessel speelde sinds 2012 voor Ajax en maakte 15 goals in 94 duels. In 2014 werd ze met Ajax landskampioen.

Twitter bericht wordt geladen...

09:09 vrijdag 3 juni 2016

Een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar naar Ajax is weer iets realistischer geworden. De Duitse krant Bild pakt vrijdag groots uit over de plannen van zijn huidige werkgever Schalke 04, en één van die plannen is de spits transfervrij te laten gaan.

Huntelaar (32) is salaristechnisch de duurste speler van Schalke en door hem te laten gaan wil de nummer vijf van het afgelopen seizoen financiële ruimte creëren. Huntelaar zou al aangegeven hebben bereid te zijn salaris in te leveren bij een overgang naar Ajax.

08:34 vrijdag 3 juni 2016

Scheidend Ajax-trainer Frank de Boer werd lange tijd als kandidaat genoemd, maar volgens De Telegraaf is Ronald Koeman de aanstaande trainer van Premier League-club Everton.

Vrijdagochtend meldde het dagblad dat de tweede club van Liverpool Koeman binnen 24 uur wil presenteren en diens contract bij huidig werkgever Southampton afkoopt.

08:34 donderdag 2 juni 2016

Meerdere bronnen zeggen tegen De Telegraaf dat Ajax serieus bezig is om om de Colombiaanse spits Mateo Casierra (19) naar Amsterdam te halen. Bij zijn huidige club Deportivo Cali zou een bod van 4,5 miljoen euro zijn uitgebracht.

Mateo Casierra.Beeld afp

08:29 donderdag 2 juni 2016

Ajax wil Marcel Keizer aanstellen als trainer van Jong Ajax, meldt De Telegraaf. De geboren Amsterdammer moet Jaap Stam opvolgen. Keizer doorliep de jeugdopleiding van Ajax en kwam tot vier duels in Ajax 1.

Keizer heeft nog een contract tot 2018 bij Cambuur.

14:01 woensdag 1 juni 2016

Kan Ajax binnenkort de eerste zomeraanwinst verwelkomen? Volgens de Colombiaanse journalist Cesar A Londono wel. Hij meldt op Twitter dat verdediger Davinson Sanchez het B-team van FC Barcelona heeft afgewezen en binnenkort een contract tekent in Amsterdam.

De 19-jarige Sanchez speelt momenteel bij de Colombiaanse club Atlético Nacional, waar hij drie jaar geleden zijn debuut maakte.

Twitter bericht wordt geladen...

09:47 woensdag 1 juni 2016

Rafael van der Vaart hengelt nog maar eens naar een terugkeer naar Amsterdam. Nu weer zegt hij in een interview met Voetbal International dat 'een terugkeer bij Ajax heel mooi zou zijn'. "Geen idee of Ajax nu weer gaat spelen. Ik zou het heel mooi vinden. Als je liefhebber bent, wil je voetballen. Ik ben zo’n type. Dit is het mooiste wat er is. Ik sta overal voor open."

Van der Vaart kon vorig seizoen terugkeren bij Ajax, maar koos toen voor een overstap naar de Spaanse club Real Betis. Daar kwam hij dit seizoen nauwelijks voor in de plannen van de trainer.

16:41 dinsdag 31 mei 2016

Nog een seizoen als Ajacied is voor Lasse Schöne nog geen zekerheid. De Deen is er nog niet over uit of hij zijn nog een jaar doorlopende contract uitdient in Amsterdam.

"Ik ben nu Ajacied maar wil wel een gesprek met de nieuwe coach om te horen wat zijn plannen met me zijn", zegt Schöne tegen BT uit zijn thuisland. "Daarna denk ik na over mijn toekomst. Ik wil in ieder geval niet nog een seizoen zoals het vorige. Ik heb veel gespeeld, maar niet zoveel als ik zou willen."

"Als mijn situatie voor het komende seizoen er net zo uitziet als vorig jaar moet ik op zoek naar een nieuwe club", gaat Schöne verder. "Maar als dat gebeurt, is het waarschijnlijk pas later deze zomer."

Lasse SchöneBeeld anp

10:38 maandag 30 mei 2016

Anouk Hoogendijk (30) en Daphne Koster (35) hebben hun contract bij Ajax met een seizoen verlengd.

"Het voelt heel goed om bij te tekenen," zegt Hoogendijk op de website van Ajax. "Ik heb een zwaar jaar achter de rug met veel teleurstellingen. Ik ben heel blij dat ik dat volgend seizoen kan rechttrekken. Hopelijk blijf ik fit en kan ik een heel goed seizoen gaan draaien."

De Ajax Vrouwen hebben een zeer telerustellend seizoen achter de rug. Het kampioenschap ging op doelsaldo naar FC Twente en de bekerfinale werd afgelopen weekend met 1-0 verloren van ADO Den Haag.

Daphne Koster en Anouk Hoogendijk met technisch directeur Marc OvermarsBeeld AFC Ajax

08:12 maandag 30 mei 2016

Amsterdammer Mbark Boussoufa staat in de belangstelling van Feyenoord. Bij de Marokkaanse nationale ploeg bevestigde Boussoufa, die jaren geleden in de jeugd van Ajax speelde, dat hij is gepolst door een club uit de Nederlandse topdrie en dat het niet Ajax was. Volgens het AD gaat het om Feyenoord.

Boussoufa is op een zijspoor geraakt bij zijn club Lokomotiv Moskou, waar hij een aflopend contract heeft. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan AA Gent, maar daar kwam hij niet verder dan drie wedstrijden.

08:00 maandag 30 mei 2016

In de zoektocht naar een nieuwe spits lijkt Ajax te zijn uitgekomen bij Eran Zahavi. De Israëlische spits van Maccabi Tel Aviv staat bekend als een enorme goaltjesdief. Hij maakte afgelopen seizoen 36 doelpunten in 39 wedstrijden. Bovendien werkte hij de laatste maanden onder de nieuwe trainer van Ajax, Peter Bosz.

Raphael Gellar, journalist bij BBC World Football, meldt via Twitter tegenover Ajax Showtime dat de Amsterdammers al zouden hebben gepraat met belangenbehartigers van de spits.

14:16 zondag 29 mei 2016

Tijdens de interland Ierland-Nederland (1-1) zat het management van Tottenham Hotspur op de tribune voor Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer, zo meldt Sky Sports. Manager Mauricio Pochettino, assistent Jesus Perez en hoofd werving Paul Mitchell zouden ook met interesse naar AZ-speler Vincent Janssen hebben gekeken.

Eerder deze maand meldde Mundo Deportivo al dat FC Barcelona de verrichtingen van Bazoer op de voet volgt. De middenvelder verlengde zijn contract bij Ajax vorig jaar nog tot medio 2020.

Bazoer in actie tijdens training van Ajax.Beeld anp

12:58 zondag 29 mei 2016

Oud-Ajacied Gregory van der Wiel lijkt op weg naar Italië. Volgens Corriere dello Sport heeft de verdediger een persoonlijk akkoord gesloten met AS Roma, voor drie seizoenen. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

Van der Wiel ging in 2012 van Ajax naar PSG, waar hij nooit een vaste basisspeler was. Het contract van de verdediger liep dit jaar af en werd niet verlengd. Als Van der Wiel daadwerkelijk naar AS Roma overstapt, wordt hij teamgenoot van Kevin Strootman.

12:54 zondag 29 mei 2016

Wordt Frank de Boer de nieuwe trainer van Everton? Volgens The Daily Mail hoort hij bij de kanshebbers, maar is de belangrijkste kandidaat voor de baan op dit moment voormalig Manchester City-manager Manuel Pellegrini. Tijdens gesprekken met Everton zou hij een enorme indruk hebben achtergelaten.

20:36 vrijdag 27 mei 2016

Ajax-spits Arek Milik staat na een sterk (slot) van het afgelopen seizoen volop in de belangstelling van clubs in Europa. De Italiaanse krant Corriero dello Sport weet nu te melden dat zowel AS Roma als stadsgenoot Lazio Roma wel oren naar de spits heeft.

Beiden zullen echter nog een goede maand moeten wachten, want tegenover Elf Voetbal zegt de Pool zich eerst op zijn EK-deelname te willen richten. Dat toernooi start over twee weken in Frankrijk.

20:15 vrijdag 27 mei 2016

Volgens verschillende Engelse media zou Jaap Stam samen met zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel in Londen gezien zijn. De voormalig trainer van Jong Ajax zou in gesprek zijn voor een dienstverband bij Reading. De zaakwaarnemer van de speler ontkent tegenover het Algemeen Dagblad dat hij in onderhandeling is met de club.

"Wij zijn niet in Londen geweest en er is Stam ook geen aanbieding gedaan. Dus al helemaal geen onderhandelingen", zegt Van Ginkel.

18:38 vrijdag 27 mei 2016

Hoewel hij zijn laatste competitiewedstrijd in 2012 speelde heeft Lesly de Sa (23) tot op heden altijd onder contract gestaan bij Ajax. Daar is nu verandering ingekomen. De aanvaller zet na perioden bij Jong Ajax, Go Ahead Eagles en Willem II (op huurbasis) zijn carrière voort in Slowakije.

De Mijdrechtenaar heeft een contract voor vier jaar getekend bij ŠK Slovan Bratislava, zo meldt de nummer twee van het afgelopen Slovak Super Liga-seizoen op Facebook.

18:15 vrijdag 27 mei 2016

Ajax heeft vrijdag met Middlesbrough een akkoord bereikt over de overgang van Viktor Fischer. De 21-jarige aanvaller ondertekent bij de Engelse club, die komend seizoen na zeven jaar weer in de Premier League uitkomt, een contract tot medio 2019. Hij stond nog tot aan het einde van volgend seizoen onder contract bij Ajax.

De Amsterdamse club ontvangt naar verluidt 5 miljoen euro voor de Deen, die op zestienjarige leeftijd naar Ajax kwam. Fischer maakte naam als groot talent, maar kon na een zware hamstringblessure het afgelopen seizoen niet meer overtuigen. De linksbuiten verloor zijn basisplaats in de hoofdmacht van Ajax aan Amin Younes.

Fischer speelde 111 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Hij kwam 31 keer tot scoren. Fischer veroverde met Ajax twee keer de landstitel, in 2013 en 2014.

Twitter bericht wordt geladen...

11:54 vrijdag 27 mei 2016

Joël Veltman is blij met de komst van trainer Bosz. Dat zei hij voor de camera van de NOS in Portugal, waar hij met Oranje een trainingskamp afwerkte. "Ik denk dat hij een goede trainer is. (..) Het voetbal dat hij wil spelen, dat past bij Ajax."

De verdediger is het er niet mee eens dat een trainer altijd een verleden bij Ajax hoeft te hebben. Ook zijn verleden bij Feyenoord is voor Veltman geen probleem. Bekijk hier het hele gesprek:

08:31 vrijdag 27 mei 2016

Jaap Stam staat volgend jaar misschien wel aan de zijlijn in het Engelse Championship. Reading, uitkomend op het tweede niveau in Engeland, heeft interesse in de onervaren trainer. Dat weet De Telegraaf te melden.

Stam vertrok onlangs bij Jong Ajax om op eigen benen te staan. Hij haalde het diploma coach betaald voetbal en is dus bevoegd om ergens als hoofdtrainer aan de slag te gaan.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp

08:23 vrijdag 27 mei 2016

Een opmerkelijk bericht uit Engeland. Marc Overmars zou namelijk in beeld zijn bij Everton. De tweede club uit Liverpool wil de voetbaltechnische structuur veranderen naar Nederlands voorbeeld en Overmars past goed in dat plaatje, volgens De Telegraaf.

In Engeland is het gebruikelijk dat de coach/manager de verantwoordelijke voor transfers is, in Nederland is daar de functie technisch directeur voor. Everton wil die functie in het leven roepen en Overmars daar voor aanstellen.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld pro shots

08:03 vrijdag 27 mei 2016

De afgelopen jaren leek Ajax goud in handen te hebben met een drietal jonge Denen in de gelederen. Viktor Fischer, Lucas Andersen en Nicolai Boilesen stonden in de belangstelling van de Europese top, maar kozen voor Ajax.

Enkele jaren later zijn de drie talentvolle Denen op weg naar de uitgang. Fischer tekent bij Middlesbrough, Boilesen is transfervrij en Andersen komt terug na een verhuurperiode bij Willem II. Ajaxverslaggever Dick Sintenie analyseerde hun toekomstperspectief.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld epa

14:45 donderdag 26 mei 2016

In een interview met Het Parool is Rafael van der Vaart ingegaan op zijn situatie bij Betis Sevilla. De 33-jarige Heemskerker denkt nog altijd dat hij zijn kans in Spanje kan grijpen. Al blijft jeugdliefde Ajax ook altijd trekken. "Ajax kleeft altijd aan me, maar dat is vorig jaar nooit heel concreet geworden. Ik had het wel leuk gevonden - en dat vind ik nog steeds - maar voorlopig is het niet zo ver gekomen."

13:58 donderdag 26 mei 2016

Zlatan Ibrahimovic wordt al dagenlang in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Op een persconferentie van de nationale ploeg van Zweden werd de transfervrije spits gevraagd of hij kon bevestigen dat hij een aanbod heeft uit Manchester. Zlatan kon een brede grijns niet onderdrukken, leek even bevestigend te knikken, om na enkele seconden diplomatiek te antwoorden met: "We zullen zien wat er gebeurt."

De inmiddels 34-jarige Zlatan speelde tussen 2001 en 2004 voor Ajax. In 74 officiële duels was hij 35 keer trefzeker.

Twitter bericht wordt geladen...

07:48 donderdag 26 mei 2016

Fulham zit in zijn maag met doelman Maarten Stekelenburg. De club uit de Championship, die in het voorbije seizoen net niet degradeerde, wil af van de peperdure oud-Oranje-international maar komt niet tot overeenkomst met Southampton. De club van Ronald Koeman huurde de doelman het voorbije seizoen.

Stekelenburg heeft nog een contract tot de zomer van 2017 in Londen, maar met een salaris van 30.000 euro per week drukt de oud-Ajacied te zwaar op de begroting.

Southampton wil Stekelenburg niet nog een seizoen huren en hikt volgens de regionale krant Get West London aan tegen de vraagprijs van naar verluidt één miljoen euro. Fulham wil Stekelenburg vanwege zijn hoge salaris evenmin nog een seizoen verhuren, zodat een patstelling dreigt.

07:40 donderdag 26 mei 2016

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen heeft zich in De Telegraaf uitgelaten over de geruchten rondom zijn persoon en het Italiaanse Napoli. De 23-jarige Hilversummer heeft aangegeven de Amsterdamse club niet te willen verlaten.

"Napoli is onzin. Ik blijf gewoon. Tenzij er een niet te weigeren club langskomt of ik hier ruzie zou krijgen. Maar daar is geen sprake van, hoor."

Davy KlaassenBeeld anp

16:38 woensdag 25 mei 2016

Oud-Ajacied Rasmus Lindgren vervolgt zijn loopbaan in geboorteland Zweden. De 31-jarige verdediger vertrekt transfervrij bij FC Groningen en heeft gekozen voor BK Häcken, een middenmoter uit Götenborg. Lindgren kwam in 2003 van Landskrona BOIS uit Zweden over om in de jeugd bij Ajax te gaan spelen.

Na zijn debuut in de hoofdmacht in 2005 kon hij de verwachtingen niet waarmaken. Hij werd verhuurd aan FC Groningen en tekende daar niet veel later een driejarig contract. Vanwege zijn goede prestaties in het Noorden keerde de Zweed in 2008 terug bij Ajax, waar hij in 2011 vanwege aanhoudend blessureleed definitief vertrok. Na een jaartje bij Red Bull Salzburg keerde de middenvelder uiteindelijk weer terug bij FC Groningen.

13:50 woensdag 25 mei 2016

Oud-Ajacied Danzell Gravenberch zet zijn carrière voort in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Reading heeft zijn contract bij FC Dordrecht afgekocht, zo meldt de club uit Dordrecht. De 22-jarige Gravenberch speelde in het seizoen 2013/2014 15 duels voor Jong Ajax.

Danzell GravenberchBeeld anp

10:47 woensdag 25 mei 2016

Dinsdag kwam het nieuws naar buiten dat Peter Bosz Ajax voor de komende drie seizoenen gaat leiden. Is hij de juiste man op de juiste plek? Wij analyseerden zijn manier van spelen.

10:01 woensdag 25 mei 2016

Moet Ajax het volgend seizoen stellen zonder spits Milik? Het zou zomaar kunnen. Volgens de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport heeft zijn zaakwaarnemer David Pantak contant met AS Roma over een mogelijke transfer.

Pantak zegt wel dat we pas na het EK zullen weten of de Pool vertrekt uit Amsterdam. Hij wil zich eerst volledig focussen op het eindtoernooi.

06:47 woensdag 25 mei 2016

De geruchten gonsden al langer, maar nu is het zeker: Peter Bosz is de opvolger van Frank de Boer bij Ajax. De Apeldoorner tekent 27 juni een contract voor drie jaar in Amsterdam. Dat meldde zijn huidige club Maccabi Tel Aviv. Het nieuws werd later bevestigd door Ajax. Bosz neemt zijn huidige assistent Hendrie Krüzen mee.

Peter BoszBeeld anp

01:42 woensdag 25 mei 2016

Na een moeilijk seizoen scheiden - zoals al een beetje werd verwacht - de wegen van Ajax en Viktor Fischer. De Deen vertrekt naar de Engelse promovendus Middlesbrough. Met de transfer van Fischer, die nog tot 2017 bij Ajax onder contract stond, is naar verluidt zo'n vijf miljoen euro gemoeid.

Transferblog: 'Napoli voor zomer interesse in Dolberg'
Beeld anp