"American Apparel sluit alle 110 winkels"

© pn

Het gaat al een tijdje niet goed met American Apparel, maar nu ziet het er naar uit dat het merk zijn 110 winkels in de Verenigde Staten gaat sluiten. Wat de gevolgen zijn voor de winkel in Antwerpen, is niet duidelijk.

tib

Het merk American Apparel, bekend om zijn kleurrijke basics, maillots en hoodies, zit al een tijdje in slechte papieren. In 2015 vroeg het voor het eerst bescherming tegen zijn schuldeisers en in 2016 werd opnieuw een faillissement aangevraagd. Het merk werd overgenomen door de Canadese fabrikant Gildan Activewear, die de intellectuele eigendommen van American Apparel kocht voor 66 miljoen euro. Het bedrijf wil echter niet alle winkels behouden: in de Verenigde Staten zouden naar verluidt alle 110 winkels verdwijnen, goed voor zo'n 3.400 jobs. Bovendien is de kans klein dat Gildan de productie van het merk in de Verenigde Staten wil houden, aangezien zij vooral werken met fabrieken in Honduras, Bangladesh en Nicaragua. Het merk zal dan afstand moeten doen van zijn slogan 'Made in the USA - Sweatshop Free, Designed, Cut and Sewn in Los Angeles'.

Eind vorig jaar werden al twaalf van de dertien winkels in Groot-Brittannië gesloten en ook de online verkoop in Europa is al een tijdje opgehouden. In België heeft American Apparel een vestiging in de Antwerpse Kammenstraat, maar een telefoontje naar de winkel leert ons dat er nog geen duidelijkheid is over mogelijke gevolgen voor deze winkel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer