Direct naar artikelinhoud

Amsterdamse vlaggetjes zetten kwaad bloed bij PEC Zwolle

In Zwolle is de versiering bovenop borrelhapjes na afloop van PEC - Ajax in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik heb tientallen reacties gehad, van verschillende grote supporterscollectieven die het waardeloos vinden en misplaatst."

PEC-fans laten zich de kaas niet van het brood eten.Beeld Pro Shots

Ajax begon zondag prima aan de tweede seizoenshelft, met een 1-3 winst uit bij PEC Zwolle. In het IJsseldelta Stadion was men na afloop van de wedstrijd zuur, en niet alleen vanwege het verlies van de lokale trots. Na afloop van de wedstrijd gingen in de businessclub van PEC namelijk schalen rond met blokjes kaas, een stukje tafelzuur en vlaggetjes met de andreaskruizen.

Niet iets om je schouders over op te halen, vindt Freddy Eikelboom van Supportersclub PEC Zwolle. "Dan begrijp je het niet, als cateraar," briest Eikelboom tegen De Stentor. "De wedstrijd is in Zwolle, in ons stadion, waar de kleuren blauw en wit zijn. Iemand heeft een leuke geste willen bedenken, maar de supporters waarderen het niet. Je maakt jezelf onnodig klein als club door Amsterdamse vlaggetjes in eigen huis te gebruiken. Gewoon niet doen."

Chris Lindeboom, als directeur van het hotel waar PEC Zwolle z'n zakelijke relaties ontvangt verantwoordelijk voor de catering, toont zich schuldbewust. "Ik heb er lering uit getrokken. We proberen elke wedstrijd iets anders te doen in aankleding. Dit was niet slim, zeker omdat we verloren. Als we gewonnen hadden was het anders geweest."

Je maakt jezelf onnodig klein als club
Freddy Eikelboom, voorzitter Supportersclub PEC Zwolle

Twitter bericht wordt geladen...