Direct naar artikelinhoud
Verkeersongeval

Autocar met vijftigplussers belandt in berm E313: dertien gewonden

Autocar met vijftigplussers belandt in berm E313: dertien gewonden

Op de E313 ter hoogte van Herentals-West richting Hasselt is vanavond een zwaar ongeval gebeurd met een bus. De rijweg is er volledig versperd. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Dertien personen werden naar het ziekenhuis gevoerd.

Het ongeval gebeurde rond 19 uur net voor de uitvoegstrook van de afrit Herentals-West in Grobbendonk. Volgens de federale politie is de chauffeur onwel geworden, waarna de bus op haar zij in de berm belandde. Aan boord waren een 40-tal 50-plussers uit het Limburgse Bilzen. Niemand verkeert in levensgevaar.

Wel moesten dertien personen naar het ziekenhuis gevoerd worden. De brandweer moest een aantal slachtoffers via het achterraam bevrijden. Het medisch interventieplan werd afgekondigd.

Twitter bericht wordt geladen...

In de bus zaten volgens de gemeente Grobbendonk 38 inzittenden: 37 vijftigplussers en één bestuurder. Ze waren na een daguitstap in Antwerpen onderweg naar huis in Bilzen. De passagiers die ongedeerd bleven, konden in een opvangcentrum terecht, waar ze psychosociale begeleiding krijgen van de politie en het Rode Kruis.

Het verkeer richting Hasselt moet de autosnelweg verlaten in Massenhoven en daar een lokale omleiding volgen tot Herentals-West. Verkeer over lange afstand richting Hasselt rijdt beter via Brussel, waarschuwt het Vlaams Verkeerscentrum. 

Bestuurders die op de E313 richting Hasselt vast staan tussen het ongeval in Grobbendonk en de afrit Massenhoven, waar de snelweg is afgesloten, worden stapvoets langs het ongeval geleid via de linkerrijstrook.

"Het gaat om 6 kilometer verkeer dat daar sinds 19 uur stilstond. Eens de gestrande bestuurders er weg zijn, kunnen de takelwerkzaamheden beginnen. De snelweg zal er nog geruime tijd afgesloten blijven, dus de E313 blijft te mijden voor wie richting Limburg moet", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum

De Antwerpse wegpolitie meldt op Twitter dat één ongeduldige chauffeur die zichzelf en anderen in gevaar bracht in de file, zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt is. 

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...