Direct naar artikelinhoud

Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

'Als ik achterom kijk, heb ik een fantástisch leven gehad, waarin alles is gebeurd wat ik wilde. Dat kunnen er vast niet veel zeggen', aldus Joop Braakhekke op 18 november. Vandaag overleed hij. Zaterdag staat een laatste interview met de kok in Volkskrant Magazine, we brengen het nu al online. Verder in de Volkskrant Avond: hoe geruchten over een pedonetwerk van Hillary Clinton uitmondden in een schietpartij en vier sterren voor de nieuwe cd van John Legend.

Kok Joop Braakhekke toont een bosje asperges op het strand van Noordwijk tijdens de officiele opening van het aspergeseizoen in 2014.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Trump benoemt klimaatscepticus tot leider milieuagentschap

Alweer een vos in een kippenhok. Met de nominatie van Scott Pruitt als hoofd van het Amerikaanse milieuagentschap EPA geeft Donald Trump opnieuw de leiding over een overheidsdienst aan iemand die het doel van die dienst bestrijdt.

ECB langer door met omstreden schuldaankopen, maar met tientallen miljarden minder

De ECB gaat minder staats- en bedrijfsschulden opkopen. Dat is wisselgeld voor het besluit om er nog veel langer mee door te doorgaan, mogelijk tot na 2020. Het tijdperk van de centrale bankiers blijkt verre van voorbij.

Unicum: hele kamer steunt PVV-motie

Een unicum: een motie van de PVV krijgt steun van de hele Tweede Kamer. Dus ook van de PvdA, hoewel die in 2014 nog aankondigde 'nooit' moties van de PVV zou steunen.

IMF: Nederlandse economie staat er beter voor dan gedacht

Een volgende regering kan weer twee tot vier miljard meer gaan uitgeven, zo zegt het IMF. 'De Nederlandse economie staat er tot onze verrassing beter voor dan we dachten', aldus Tom Dorsey, hoofd van een IMF-delegatie die in de afgelopen weken hier in Nederland de staat van de economie onderzocht.

Scott Pruitt in woensdag de Trump Tower, waar hij een ontmoeting had met Donald Trump.Beeld epa

Video van de dag

Douche je zonder gêne poedelnaakt of toch liever met onderbroek aan bij je voetbalvrienden? Deze toneelspelers maken een hoop los bij jongeren.

Vanavond op tv

Om 22.55 uur op NPO 2 ziet u de documentaire The Lovers and the Despot. Het is het onwaarschijnlijke verhaal van hét sterrenkoppel van de Koreaanse cinema dat eind jaren zeventig ontvoerd werd door de Noord-Koreaanse dictator en filmliefhebber Kim Jong Il. In Pauw (23.00 uur, NPO 1) zit Jan Slagter, die betrokken raakte bij een zelfmoordaanslag in Mali. Hij vertelt erover. Al onze tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Joop Braakhekke: 'Ik heb een fantastisch leven gehad'

'Ik heb een fantastisch leven gehad.' Dit zei Joop Braakhekke op 18 november in zijn laatste interview, in het Volkskrant Magazine van aanstaande zaterdag. Het blad was al naar de drukker toen donderdag het overlijden van de tv-kok bekend werd. Op de dag van het interview was Braakhekke was zwak, en een heel stuk dunner, maar ook optimistisch. Hij vertelde over de experimentele kankerbehandeling die hij onderging, immuuntherapie, waar hij 'heilig' in geloofde. Op de tekst van het interview had hij geen aanmerkingen, liet hij op 28 november nog weten in een sms'je. 'Als jij tevreden bent, ben ik het ook.' (+)

Hoe tweets en nepnieuws een gewapende inval veroorzaakten

Hillary Clinton zou de spil zijn in een pedofielennetwerk, dat gerund wordt vanuit een lokale pizzeria in Washington. Althans, dat gelooft een groep mensen op het internet. Het leidde tot een schietpartij in de pizzeria zondag. Hoe heeft het zover kunnen komen? (+)

Wat heeft de lijsttrekkersverkiezing de PvdA opgeleverd?

Het doel was zes weken lang reuring, debat en publiciteit bij de PvdA. Nu de lijsttrekkerverkiezing eindigt, overheersen gemengde gevoelens. Het nieuwe elan is beperkt, de verdeeldheid niet. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

'Ik wil voelen hoe Van Gogh zich voelde'

Tienduizenden keren heeft de Chinees Xiaoyong Zhao Van Gogh nageschilderd. Om zijn idool nog dichter te naderen kwam hij naar Amsterdam, gevolgd door filmmakers Haibo en Kiki Tianqi Yu. De bedevaart werd een schokkende ervaring. (+)

John Legend eindelijk weer op oude niveau (****)

Na op zijn vorige plaat Love In The Future (2013) de hulp te hebben ingeroepen van zo'n twee dozijn producers, kiest John Legend op zijn vijfde album voor één man: Blake Mills.

Column Aaf: Even googelen wie Fred van Leer is

Fred van Leer heeft geen mediastop ingelast. Ik herhaal: Fred van Leer heeft GEEN mediastop ingelast!!! Nu hoor ik u denken, boven uw ontbijt, met uw boterham met pindakaas half in uw mond: even, hè, wie is Fred van Leer? Welnu, Fred van Leer is een, tja, ik ga het nu googelen. Fred van Leer is tv-stylist. We kunnen hem kennen van Holland's Next Top Model. (+)

Beeld uit de film China's Van Goghs.