© Tom Palmaers

© BFM

© HBvL

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Zwaar ongeval met Limburgse bus op E313: twee zwaargewonden

Op de E313 richting Hasselt is ter hoogte van de afrit Herentals-West een zwaar ongeval met een Limburgse bus gebeurd. De chauffeur van busbedrijf Mardaga uit Bilzen is onwel geworden, waarna het voertuig tegen een botsabsorbeerder knalde en in de berm op haar flank belandde. Er zijn twee zwaargewonden en dertien lichtgewonden. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. De snelweg was meer dan vijf uur volledig afgesloten. De passagiers zijn donderdagavond laat aangekomen aan de brandweerkazerne van Bilzen.

JaTi, ToMas, PPN

Het ongeval gebeurde rond 18.50 uur net voor de uitvoegstrook van de afrit Herentals-West. In de bus zaten 38 inzittenden: de chauffeur en 37 50-plussers uit Bilzen. Ze waren op de terugweg na een daguitstap in Antwerpen. Op een bepaald moment is de buschauffeur onwel geworden en van zijn rijstrook afgeweken. De bus knalde tegen een signalisatiewagen, ging door de vangrail en belandde in de berm op haar flank.

Twee mensen, de chauffeur en de bijrijder, liepen zware verwondingen op en werden naar het ziekenhuis gebracht. Ze zouden niet in levensgevaar verkeren. Dertien passagiers raakten lichtgewond, zij werden ook afgevoerd naar ziekenhuizen in de buurt. De brandweer heeft een aantal slachtoffers via het achterraam moeten bevrijden. Het medisch interventieplan werd afgekondigd. De passagiers die ongedeerd bleven, konden in het opvangcentrum terecht, waar ze psychosociale begeleiding krijgen van de politie en het Rode Kruis.

"Het was een verschrikkelijke klap en vervolgens werd alles donker. Het was totale chaos. Alles werd door elkaar geschud", zegt de 62-jarige Magda De Roover.

Snelweg urenlang volledig dicht

De snelweg was meer dan vijf uur lang volledig versperd in de richting van Hasselt. In Massenhoven moest het verkeer van de snelweg en via lokale wegen een omleiding volgen tot Herentals-West. Gestrande chauffeurs werden vanaf 22 uur stapvoets via de linkerrijstrook langs het ongeval geleid.

“Eén ongeduldige bestuurder die anderen (en zichzelf) in gevaar bracht in de file, mocht zijn rijbewijs al voor 15 dagen afgeven”, liet de Antwerpse wegpolitie weten.

Lees vrijdag meer over het ongeval in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer