Gezonder dan je denkt: deze donuts als ontbijt

© Instagram

Donuts als ontbijt hoeven niet noodzakelijk een zoete zonde te zijn. So Beautifully Real, een Australische blog door en voor veganisten, deelt via Instagram een -met wat goede wil - gezond recept voor kleine donuts die je ’s morgens kan combineren met wat melk.

vwh

Als je de foto van deze donuts ziet, is het haast niet te geloven dat ze voor de volle honderd procent veganistisch zijn. Het recept dat vorige week werd gedeeld via Instagram is intussen al bijna twintigduizend keer geliket en bewijst dat er geen dierlijke producten in zijn verwerkt. Zelf de donuts maken die je, net als de klassieke ontbijtgranen, kan overgieten met melk?Deze ingrediënten heb je nodig voor twee personen:

- 2 kopjes haver, gemalen- 1 kopje gemalen amandelen- 1/2 kop dadelpasta- 1 à 2 eetlepels ahornsiroop- 1 tl vanillepoeder of -extract- 1/2 tl kaneel- 1/4 tl gemalen nootmuskaat- snufje zout- een paar el water- gesmolten veganistische chocolade en veganistische sprinkles- plantaardige melk naar keuze

Zo maak je de donuts:

1. Doe de gemalen amandelen, de haver en de kruiden in een mengkom. Voeg er de dadelpasta en de ahornsiroop aan toe. Kneed tot dit alles de structuur van deeg krijgt. Voeg, indien nodig, enkele eetlepels water doe om het mengsel beter te binden.2. Duw het mengsel in kleine, siliconen donutvormpjes en laat twintig à dertig minuten rusten.3. Giet er nu voorzichtig gesmolten veganistische chocolade over. Zet een vijftal minuutjes in de diepvries zodat de chocolade sneller stijft.4. Serveer in een kommetje met plantaardige melk en eventueel nog wat eetbare decoratie zoals kleurrijke vlokjes.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer