Account
Logo
Zoeken
5.3 °C
Foto: Geert Huisman

Restauratie beurtschip 'Dorp Grouw' vordert

wo 7 december 2016, 19.05 uur

DROGEHAM - Burgemeester Gerben Gerbrandy van Achtkarspelen en wethouder Houkje Rijpstra van Tytsjerksteradiel brachten woensdag een bezoek aan het oude beurtschip 'Dorp Grouw'. Zij bekeken de vorderingen die zijn gemaakt na een jaar werken.

De gemeenten zijn het unieke werkervaringsproject samen met het lokale bedrijfsleven gestart. In de loods van Wadro in Drogeham restaureren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt het oude beurtschip. Een aantal lassers ontvangt woensdag een lasdiploma (niveau 2 en 3) uit handen van de burgemeester en wethouder.

Werkgelegenheidsproject
Het totale werkgelegenheidsproject neemt drie jaar in beslag. Gedurende het project kunnen circa 30-50 personen aan het schip werken. Naar verwachting vinden ongeveer 25 mensen dankzij dit project weer werk en krijgen nog eens 25 mensen een duidelijker beeld van hun positie op de arbeidsmarkt. De eerste kandidaten zijn inmiddels klaar om de arbeidsmarkt op te gaan. Het werkgeversteam van Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel coördineert en faciliteert het project.

Beurtschip ‘Dorp Grouw’
Het schip ‘Dorp Grouw’ is het laatst bewaarde beurtschip van Fryslân. Na haar werk als beurtschip, heeft het schip dienst gedaan als plezierjacht, vissersboot en woonboot. Begin 2011 is het schip gekocht door de stichting ‘Dorp Grouw’. Als het schip gereed is zal het gebruikt worden voor rondvaarten tussen Sneek en Hindeloopen. In Drogeham wordt het metalen gedeelte van het schip opgeknapt. Later volgt het houtwerk, dat gebeurt bij het Skûtsjemuseum in Earnewâld.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!