[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Duitsland walst na
rust over Israël heen

AMSTERDAM - Duitsland is de voorbereiding op het WK overtuigend begonnen. De gehavende Mannschaft van Rudi Völler had voor rust de handen vol aan Israël, kwam zelfs op achterstand, maar denderde na de hervatting over de gasten heen (7-1).

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 19kb)
Duitser Miroslav Klose (links) en Ilan Bachar in gevecht om de bal tijdens de interland Duitsland-Israël. Klose zou de Mannschaft op het juiste spoor zetten door na rust drie doelpunten voor zijn rekening te nemen.<\N\N (Foto: AP)
De Duitse politie moest er aan te pas komen om het veld in het Fritz-Walterstadion droog te krijgen. Zware regenval bracht de vriendschappelijke interland tussen Duitsland en Israël in gevaar, maar een politiehelikopter bracht uitkomst. Nadat met de wind van de wentelwiek zo veel mogelijk water van het veld werd geblazen, keurde de Engelse scheidsrechter Stephen Dunn de grasmat alsnog goed.

Gelukkig voor bondscoach Rudi Völler, want in Kaiserlsautern kreeg Duitsland de kans zich volledig uit te leven. De Duitsers kwamen goed uit de startblokken, stapelden kans op kans, maar kregen na een kwartier het deksel op de neus. Een hard schot van Tal raakte de onderkant van de lat en werd door doelman Oliver Kahn met zijn knie ongelukkig in eigen doel gewerkt.

Na de rust stelde Duitsland echter genadeloos orde op zaken. De arme Israëlische keeper Duda Awat, in de belangstelling van Stormvogels/Telstar, moest binnen 35 minuten zeven keer de gang naar het net maken. Miroslav Klose zette de Duitsers op het juiste spoor door drie treffers voor zijn rekening te nemen.

Ook de Belgen boekten een zege. Roda JC-speler Stefaan Tanghe kreeg Noorwegen acht minuten voor tijd op de knieën. De Rode Duivels hielden daardoor de ongeslagen status tegen de Noren in stand. De zes voorgaande duels leverden de Belgen vier zeges en twee gelijke spelen op.

Ebbe Sand bezorgde Denemarken de overwinning tegen Saudi-Arabië. De spits van Schalke'04 kopte in Riyad na zestien minuten raak en zorgde voor de 0-1 eindstand. Opvallend was verder het gelijke spel van Argentinië bij Wales (1-1).

Belgie-Noorwegen 1-0 (0-0). 82. Tanghe 1-0. Scheidsrechter Silva (Por).

Duitsland-Israël 7-1 (0-1). 27. Tal 0-1, 48. Klose 1-1, 49. Klose 2-1, 62. Hamann 3-1, 64. Klose 4-1, 69. Bierhoff 5-1, 75. Asamoah 6-1, 79. Ricken 7-1. Scheidsrechter Dunn (Eng).

Frankrijk-Roemenië 2-1 (2-0). 2. Viera 1-0, 27. Petit 2-0, 89. Ganea 2-1. Scheidsrechter Van Egmond (Ned).

Ierland-Rusland 2-0 (2-0). 3. Reid 1-0, 20. Robbie Keane 2-0. Scheidsrechter Gallagher (Eng).

Wales-Argentinië 1-1 (1-0). 34. Bellamy 1-0, 61. Cruz 1-1.

Italië-Verenigde Staten 0-0 (1-0). 62. Del Piero 1-0.

Liechtenstein - Faroer Eilanden 0-1 (0-1). 24. Arge 1-0.

Griekenland - Zweden 2-2 (0-1).

31. Sevensson 0-1, 54. Fyssas 1-1, 64. Selakovic 1-2. 85. Karagounis 2-2.

Saudi-Arabië - Denemarken 0-1 (0-1).

16. Sand 0-1.

Polen - Noord-Ierland 4-1 (2-1).

6. Kryszalowicz 1-0, 11. Kaluzny 2-0. 17. Lomas 2-1, 66. Kryszalowicz 3-1, 69. Zewlakow 4-1.

Kroatië - Bulgarije 0-0.

Hongarije - Zwitserland 1-2 (0-0).

52. Magnin 0-1, 56. Yakin 0-2, 82. Gyepes 1-2.

Malta-Moldavië 3-0 (1-0).

35. Mallia 1-0, 55. Mallia 2-0, 85. Mifsud 3-0.

Litouwen-Jordanië 0-3 (0-1). 33. Al Shagran 0-1, 47. Semrin (pen.), 82. Salin 0-3.

Cyprus-Tsjechië 3-4 (1-0). 25. Yiasoumi 1-0, 47. Lokvenc 1-1, 65. Ioakim 2-1, 75. Koller 2-2, 86. Koller 2-3, 88. Constantinou 3-3, 89. Smicer 3-4.