Direct naar artikelinhoud

De 9 leukste feestjes tijdens Halloween

Haal je vampiertanden, bebloede kleren en bezem uit de kast, want het is weer bijna Halloween. In Amsterdam wordt het griezelfeest steeds vaker en uitbundiger gevierd. Dit zijn de leukste feestjes.

Ga alleen verkleed naar een Halloweenfeestje, anders val je compleet uit de toon.Beeld anp

Rusty Chainshaw
Niet bang om een ledemaat te verliezen? Ga dan naar Rusty Chainshaw bij Roest. Doe je leren masker op en ontwijk al dansend die engerd met een roestige kettingzaag. De muziek wordt verzorgd door Dj Black & Lekker en Dj Yorik.
Vrijdag 28 oktober (10.00-03.00), entree gratis
Roest

Zombiefilms en insectencocktails
Ook de kinderen kunnen dit weekend kennis maken met Halloween. Overdag kunnen de kleintjes in de buitenlucht kijken naar griezelfims en suikerspinnen van zombiehersenen eten. 's Avonds is er een feest voor volwassenen met cocktails en klassieke horror- en zombiefilms. Het evenement is onderdeel van 24H Noord.
Zaterdag 29 oktober (kinderen van 14.00 uur tot 20.00 uur, na 20.00 uur alleen voor volwassenen)
NDSM Treehouse

Halloweek 10.0: Apolcalypse
Een gay/straight friendly verkleedfeest met overwegen electromuziek waar bezoekers out of the box denken als het om kostuums gaat.
Zaterdag 29 oktober (21.00-03.00) €10,-
OT301

A Mokum Halloween Story: Nightmare on Elementenstreet
Je hebt de posters vast in de stad zien hangen. Dit gigantische feest is verdeeld over drie dansvloeren en onder andere Joost van Bellen en Valerio Zeno draaien. Ook Halloweenfähig: de locatie is middenin een verlaten bedrijventerrein (eng!).
Zaterdag 29 oktober (21.00-05.00) €19.50
Warehouse Elementenstraat

Amsterdam Halloween 2016 - Superheroes
Hoewel dit feest een superheldenthema heeft meegekregen is het waarschijnlijk ook de meest Amsterdamse halloweenfuif. Er is namelijk een hele dansvloer als ode aan Tante Lien en Johnny Jordaan, waar alleen smartlappen uit de boxen schallen. 
Zaterdag 29 oktober (22.00-06.00) €28,50
WesterUnie

Dead Space Sci-fi Halloween Party
Tijdens dit futuristische feest worden buitenaardse wezens op stelten beloofd en moeten mensen vooral verkleed komen als Terminator, Xenomorph of andere science fiction-iconen. Leuk detail: je kunt online ook een kaartje kopen waarvan €5 euro gedoneerd wordt aan de Amsterdamse Dierenambulance. 
Zaterdag 29 oktober (21.30-05.00) € 26,-
Hotel Arena

Obscene - Halloween
Oké, er is tóch een feest waar het gewaardeerd wordt als je je verkleed als sexy heks of vampier. Sterker nog: als je niet eng en/of sexy verkleed bent kom je er niet in. Suggesties van de organisatie? Vampire queen, sex god, dark fantasy fairy, satanic burlesque babe. Lekker naakt, kortom. 
Zaterdag 29 oktober (21.00-04.00) €24,50
Nieuwezijds Voorburgwal 163-167

Dead Idols Halloween Party
Transformeer jezelf tot dode Amy Winehouse, Michael Jackson, Elvis, Prince of verkleed je als een andere favoriete gestorven idol. Ben je zelf niet heel creatief met schmink? Geen zorgen, er zijn pro's aanwezig om je gezicht op creatieve wijze naar de filestijnen te helpen.
Zaterdag 29 oktober (21.00-05.00)
Belushi's Amsterdam

The Bank Halloween
Voor het grootste feest tijdens Halloween moet je naar The Box in Zuidoost. Daar wordt een urban Halloweenfeest gehouden met bekende Nederlandse hiphop en r&b artiesten zoals DYNA, Adje, Cho, SBMG en Bokoesam.
Zaterdag 29 oktober (22.00-05.00) €17,95
The Box

En nu nog een outfit, het liefst een Amsterdamse. Hier wat ideeën voor een typische Mokums pak.

Weet je nog een halloweenfeest? Mail je tip naar stadsgids@parool.nl.