Direct naar artikelinhoud
Update

Oud-Ajax-voorzitter Jaakke adviseur voor RvC KNVB

De nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen betaald voetbal zal nog geruime tijd op zich laten wachten.

John Jaakke.

De speciale selectiecommissie adviseert de algemene vergadering betaald voetbal op 29 november om de voordrachten voor een volledige rvc, inclusief de nieuwe voorzitter van dit college, uit te stellen tot de voorjaarsvergadering in 2017.

De selectiecommissie stelt tevens voor de rvc tot aan die vergadering in een beperkte samenstelling het toezichthoudende werk te laten verrichten. Namens de Eredivisie CV wordt Erik Mulder (48, voormalig financieel directeur FC Groningen) aanbevolen. Simon Kelder (72), namens de Jupiler League (CED), is als enige lid van de oude rvc overgebleven.

De selectiecommissie heeft voor deze twee commissarissen twee adviseurs in gedachten: de 62-jarige John Jaakke (ex-voorzitter van Ajax) en de 64-jarige Niek-Jan van Kesteren (Eerste Kamerlid CDA).De profsectie hield op 13 oktober een buitengewone algemene vergadering nadat een ruime meerderheid van de eredivisieclubs half september het vertrouwen in de toenmalige rvc had opgezegd.

Een selectiecommissie, bestaande uit Jeroen Slop (Ajax), Arie van Eijden (Almere City FC), Wim Biesterveld (FC Volendam) en Luuc Eisenga (sc Heerenveen), kreeg tijdens die korte bijeenkomst in Zeist de opdracht om op zeer korte termijn een nieuwe rvc-voorzitter te vinden. De selectieprocedure moest vóór 25 oktober zijn afgerond. Daar is de commissie niet in geslaagd.De clubs en de KNVB zoeken een bestuurlijk zwaargewicht, ,,met een voetbalachtergrond en een voetbalhart.''