Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 24 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Vrienden Bataclan gevolgd voor docu RTL Late Night

De vier Nederlandse vrienden die de aanslag in theater Bataclan in Parijs overleefden, staan centraal in een documentaire van RTL Late Night. In Bataclan, 1 jaar later vertellen Ferry, Bob, Dexter en Frank hoe zij hun leven weer oppakten na het bloedbad waar 89 mensen het leven lieten en hoe zij nu in het leven staan.

Tv-interview van het jaar

De vier zaten kort na de aanslag aan tafel bij Humberto Tan (zie filmpje hieronder), die voor zijn gesprek de Sonja Barend Award voor het tv-interview van het jaar kreeg. Bataclan, 1 jaar later is op 9 november op RTL 4 te zien. Vier dagen later is het precies een jaar geleden dat de wereld werd opgeschrikt door verschillende terroristische aanslagen op één avond in de hoofdstad van Frankrijk.

Programmamaker Ewout Genemans volgde het viertal en vroeg zich af welke geestelijke littekens hun afschuwelijke ervaring achterlieten. Ook bezocht hij Parijs met hen en keerden ze naar de plek des onheils, het Bataclantheater, terug. De tv-kijker krijgt bovendien een ontmoeting te zien met de leden van Eagles of Death Metal, de band die tijdens het drama optrad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.