Politie graaft vloer van café uit op zoek naar vermiste Jean (68)

De federale politie en de Civiele Bescherming zijn maandagochtend een nieuwe zoekactie gestart naar Jean Vercarre, de 68-jarige man uit Wetteren die sinds juni vermist is. De zoekactie situeert zich opnieuw in een voormalig café in Beveren, waar enkele dagen geleden ook al gezocht werd.

Bert Foubert en Michaël Temmerman

De 68-jarige Jean Vercarre uit Wetteren verliet in juni zijn huis in de Kalksesteenweg in Wetteren en werd daarna nooit meer gezien. De man vertrok toen voor een paar dagen naar het Duitse Aken, maar gaf geen teken van leven meer. Pas in juli werd Vercarre door zijn familie als vermist opgegeven. Zijn woning en tuin werden ondertussen al meermaals uitgekamd en doorploegd, maar voorlopig ontbreekt het nog steeds aan elk spoor.

Het gerecht meent dat er kwaad opzet in het spel is. Zijn vrouw Rolande V.R. (65) werd al opgepakt en is de hoofdverdachte in heel de zaak, maar ontkent iets met zijn verdwijning te maken te hebben.

© bfs

Enkele dagen geleden zochten de speurders voor het eerst in een voormalig café op de hoek van de Bijlstraat en de Albert Panisstraat in Beveren.

Toen was dat nog een gewone huiszoeking, maandag hebben ze de grote middelen bovengehaald. De federale politie en de Civiele Bescherming zijn ter plaatse met speurhonden en graafmachines, die de hele vloer van het café uitgraven. De actie is al de hele ochtend aan de gang, voorlopig zonder resultaat. Na de middag wordt er verder gezocht.

“Brave, stille man”

“Hij was een brave, stille man die veel werkte in het huis”, verklaarde een buurman eerder in onze krant. “Hij kwam niet zoveel buiten en had een beperkt sociaal leven. Het koppel had vaak ruzie. Zijn vrouw riep soms heel luid tegen hem. Bij mijn weten zijn ze verhuisd met de bedoeling het huis op te knappen en te renoveren. Maar er was hier niet veel beweging meer.”

Andere buren bevestigden al dat er afgelopen zomer al een eerdere huiszoeking gebeurde in de villa. “Klopt, ergens begin van de vakantie”, klinkt het. “De politie vroeg toen aan de buurtbewoners om hen te verwittigen als er beweging was rond het huis. Blijkbaar vonden ze het verdacht dat niet de partner, maar wel zijn familie Jean Vercarre als vermist had opgegeven. We vingen ook op dat er geld van de man op mysterieuze wijze zou zijn verdwenen. Het fijne weten we daar natuurlijk niet van.”

© dpw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen