Direct naar artikelinhoud

KLM wil bemiddelaar voor cabineconflict

KLM is bereid om het pensioenconflict met de cabinevakbonden voor te leggen aan een onafhankelijk arbiter.

KLM-cabinepersoneel legt maandag voorafgaand aan elke vlucht 10 minuten het werk neer

De maatschappij wil er volgens operationeel topman René de Groot alles aan doen om zo snel mogelijk onderhandelingen te starten over een nieuwe cao voor het cabinepersoneel.

De maatschappij wordt maandag geplaagd door werkonderbrekingen van FNV en VNC, waarbij personeel voorafgaand aan elke vlucht tien minuten het werk neerlegt.

VNC, de grootste van de cabinebonden, doet maandag bij regulier overleg met de KLM-top een 'uiterste poging' om de maatschappij tot inkeer te dwingen.

"Niemand zit te wachten op escalatie," aldus De Groot. "Niemand heeft baat bij acties; wij niet, het personeel niet en de passagiers al helemaal niet. Laten we dit op een Nederlandse manier oplossen."

Niet briljant
De gewraakte ingreep waar de bonden tegen ageren is volgens De Groot onvermijdelijk. "We proberen al een jaar met de vakbonden afspraken te maken, maar die wilen dat niet. We moeten door met besparingen om te kunnen blijven groeien en investeren."

"Dus grijpen we in op een manier die volgens ons binnen de cao-regels valt. Daarin is de mogelijkheid opgenomen dat we op bepaalde vluchten met minder cabinepersoneel kunnen vliegen."

Met de 250 arbeidsplaatsen die de ingreep scheelt, wordt jaarlijks 15 miljoen euro bespaard.

"Ik vind het zelf niet de briljantste ingreep. Maar we kunnen niet anders. Er zijn veel beter varianten te bedenken om hetzelfde resultaat te bereiken - misschien met nog wel betere resultaten. Maar voor zulke maatregelen is een nieuwe cao nodig en daarover willen de bonden niet praten, vanwege een verschil van inzicht over de pensioenen."

Bemiddeling
"Wij hebben al een aantal malen bemiddeling over de pensioenen voorgesteld. Zet het nu apart, stel het wat ons betreft nog even uit, maar kom wel praten over de cao. VNC heeft een rechtszaak aangespannen. Dat kan maanden duren, maanden die we niet hebben. We kunnen niet na een jaar wachten nog een halfjaar wachten, waarbij ik niet eens weet waarop we wachten. We moeten verder."

KLM heeft het cabinepersoneel niet alleen maar bezuinigingen te bieden, aldus De Groot. De maatschappij biedt een 'sterk verbeterde winstdeling', een vrijwillige vertrekregeling en extra scholing. "En ons voorstel voor een andere rol van leidinggevenden aan boord betekent voor een groot deel van het cabinepersoneel verbeterde carrièremogelijkheden."

Als er nieuwe bezuinigingsafspraken worden gemaakt, dan kunnen de gewraakte cabinemaatregelen, waarbij vanaf volgende week op 40 procent van de intercontinentale vluchten één bemanningslid wordt geschrapt, volgens De Groot 'terstond' worden teruggedraaid.

René de Groot, coo van KLM. 'We kunnen na een jaar wachten niet nog een half jaar wachten terwijl we niet eens weten waarop we wachten.'