Direct naar artikelinhoud

Sinterklaasjournaal verklapt nog niets over pieten

Het Sinterklaasjournaal van de NTR verklapt nog niets over het uiterlijk van de pieten in de komende afleveringen over de intocht van de Sint.

Het Sinterklaasjournaal doet vanaf 9 november dagelijks verslag van de komende intocht van de goedheiligman.Beeld anp

'Dat kan iedereen in de eerste aflevering zien,' zegt een woordvoerster. RTL maakte maandag bekend af te stappen van Zwarte Piet en over te gaan op pieten met roetvegen.

Het Sinterklaasjournaal doet vanaf 9 november tot en met 4 december dagelijks verslag van de komende intocht van de goedheiligman. Dit jaar vertrok een aantal oudgedienden bij het programma, omdat ze zich niet meer konden vinden in de manier waarop het programma omgaat met Zwarte Piet. Zo stapten Erik van Muiswinkel, Jochem Myjer en Dolores Leeuwin op.

NTR-directeuren Paul Römer en Carel Kuyl lieten eerder dit jaar al wel weten de verandering van Zwarte Piet 'onomkeerbaar en vanzelfsprekend' te vinden. Volgens hen is de omroep daar tien jaar geleden al mee begonnen.

RTL stopt dus met Zwarte Piet en gaat over op Schoorsteen Piet. Op alle kanalen van de zender gaat Zwarte Piet in de ban. Mogelijk zijn er nog wel commercials met een zwarte piet. RTL zegt te snappen dat het nu kort dag is voor adverteerders om nog aanpassingen te doen. Maar volgend jaar worden geen commercials met een zwarte piet meer geaccepteerd.

Lees ook: Wie nu hoofdpiet durft te spelen, is verdacht [+]