Vrouw stopte met suiker in haar thee en viel bijna twintig kilo af

© Instgram

De Australische advocate Kathryn Dickie (37) houdt van zoete thee en deed de voorbije jaren vijf klontjes suiker in haar kopje. Onder meer die gewoonte was nefast voor haar lijn: ze kwam veel bij, maar toen ze de suikerklontjes achterwege liet, merkte ze snel verschil.

vwh

Kathryn had thuis geen grote spiegel en vermeed de weegschaal, maar op een dag in 2012 besefte ze dat ze de voorbije jaren best veel was bijgekomen. Ze dacht dat haar rugzak tegen haar armen schuurde, maar thuis ontdekte ze dat het eigenlijk haar vetrolletjes waren. Dat vertelt ze in een interview met The Daily Mail.

“Ik nam foto’s van mezelf en toen ik ze bekeek, voelde ik me heel slecht. Ik wist dat er iets moest veranderen”, klinkt het. De vrouw begon meteen aan haar nieuwe, gezondere levensstijl. Ze liet de suiker in haar thee achterwege en verving die door stevia, ging sporten onder begeleiding van een personal trainer en lette erop dat ze niet te veel koolhydraten at. Ze besloot ook om elke dag veertig minuten van en naar haar werk te wandelen.

“Als je wil veranderen, moet er iets veranderen in je leven. Ik zag zelf een enorm verschil toen ik stopte met geraffineerde suikers. Vandaag weegt Kathryn achttien kilogram minder dan vier jaar geleden en ze heeft een Instagrampagina omdat die haar gemotiveerd houdt. In het begin wilde ze enkel foto’s plaatsen om zichzelf een hart onder de riem te steken, maar foto’s van haar gewichtsverlies werden gedeeld en nu heeft de vrouw meer dan 130.000 volgers. Ze vindt het naar eigen zeggen fijn om anderen te inspireren. “‘We kraken ons lichaam al zoveel af en dat is demotiverend en hashtags zoals #acceptyourself en #loveyourself hebben mezelf veel geholpen”, zegt ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer