© Belga

Eupen stunt tegen AA Gent

KAA Gent heeft een bijzonder zure nederlaag geleden op het veld van Eupen. De Buffalo’s stonden tot in de 90e minuut met 1-2 voor, maar slikten in een knotsgekke slotfase nog twee goals in de toegevoegde tijd. Het werd 3-2. Bij 2-2 werd een kopbal van Coulibaly al dan niet over de doellijn weggetikt door de Eupense keeper.

md

Na de Europese pandoering (5-0) op bezoek bij Shakthar Donetsk moest AA Gent reageren bij de hekkensluiter uit de Jupiler Pro League. Van der Bruggen, Foket en Perbet verdwenen naar de bank, Schoofs, Coulibaly en Ndongala mochten starten.De zware nederlaag in Oekraïne zat duidelijk nog in de kleren bij de Buffalo’s want de eerste helft was simpelweg niet goed. Bovendien werden er achterin opnieuw cadeautjes uitgedeeld. Gelukkig voor AA gent profiteerde de thuisploeg dit keer niet van een weggever van Gershon. Hein Vanhaezebrouck werd er gek van.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Eupen

AA Gent

AA Gent pakt cadeautje wel uitNa een kansarme eerste helft was het dan de beurt aan Eupen om een doelpunt in geschenkverpakking aan te bieden. Al Abdulrahman tackelde domweg Ndongala onderuit in de zestien meter: strafschop. Die werd feilloos omgezet door Milicevic, een ex-speler van Eupen nota bene.

Ook in de tweede helft was het voetbal van AA Gent pover. En het werd er niet beter op toen Davidazda na 50 minuten met een tweede gele kaart naar binnen werd gestuurd. Een terechte bestraffing voor een onbesuisde tackle op George . AA Gent moest nog veertig minuten met tien verder.Eupen rook zijn kans en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar de Oostkantonners namen daarbij de nodige risico’s. AA Gent loerde op de counter en Renato Neto rondde er eentje na 63 minuten succesvol af: 0-2 en de match leek gespeeld.

Onwaarschijnlijke blessuretijdMaar Eupen gaf niet af en bleef in zijn kansen geloven. En terecht. In de 70e minuut lukte Sylla de aansluitingstreffer. En in een dolle slotfase profiteerde Cases van een inschattingsfout van doelman Rinne om de verdiende gelijkmaker binnen te trappen: 2-2.En dan moet het gekste nog komen. Beide ploegen hadden geen zin in een gelijkspel en gingen in de blessuretijd vol voor de zege. Even leek het dubbeltje naar de kant van AA Gent ge vallen: Coulibaly kopte een voorzet van invaller Simon schijnbaar binnen. Doelman Van Crombrugge veegde de bal echter al dan niet over de doellijn weg. AA Gent claimde een doelpunt, ref Luc Wouters gaf hem niet. Onmogelijk om zonde doellijntechnologie te zeggen wie nu gelijk had.En de ontgoocheling werd nog groter voor AA Gent. Want in de allerlaatste seconde trok KAS Eupen alsnog aan het langste eind. Taulemesse werd de matchwinnaar met een knappe volley: 3-2.

Eupen maakt flinke sprong, AA Gent zakt naar zesde plaatsEen zeer dankbare overwinning voor Eupen dat in één klap van de laatste naar de dertiende plaats wipt. Eupen springt over Waasland-Beveren, Westerlo en STVV en komt op gelijke hoogte met Eupen, Lokeren en Moeskroen. AA Gent zakt van de vierde naar de zesde plaats. Het telt nu één punt minder dan Club Brugge en Standard.