© REUTERS

BUITENLAND. Kompany keert terug met gelijkspel, Atletico verliest topper

In Nederland vond de klassieker Feyenoord-Ajax plaats, de Rotterdammers verloren voor de eerste keer dit seizoen punten. Kompany vierde zijn debuut met een gelijkspel, bij City was John Stone kop van jut na een enorme flater. Mourinho keerde terug naar Stamford Bridge met een zware 4-0 nederlaag, onder andere Hazard scoorde. Nainggolan won met AS Roma met 4-1 tegen Palermo, Nainggolan werd na 69 minuten vervangen. In Tubeke versloegen de Red Flames Rusland met 3-1. De wedstrijd vond achter gesloten deuren plaats.

vtmi

NEDERLAND. Feyenoord verliest eerste punten in klassieker

In de Nederlandse Eredivisie verloor Feyenoord haar eerste punten. Het leek er lang op dat de klassieker tussen de Rotterdammers en Ajax in het voordeel van Ajax ging eindigen, maar Dirk Kuyt scoorde in de slotfase de gelijkmaker. Feyenoord blijft zo ongeslagen leider, met 28 punten uit tien wedstrijden. Ajax volgt met 23 punten. Groningen, met Stijn Wuytens op het middenveld, versloeg AZ Alkmaar met 2-1.

Klik hier voor alle uitslagen en klassementen

© AFP

ENGELAND. Chelsea vernedert Manchester United, ook City laat punten liggen

In de Engelse Premier League stond de topper tussen Chelsea en Manchester United op het programma om. Het was de eerste verplaatsing naar Stamford Bridge voor Mourinho sinds zijn ontslag. Chelsea, met onder meer een sterke Hazard had echter geen kind aan United en won gemakkelijk met 4-0. Klik HIER voor een uitgebreid verslag. Manchester City, voor het eerst sinds april met Kompany in de basis, verloor twee dure punten tegen Southampton. De Citizens kwamen al vroeg op achterstand door een flater van John Stones. Kompany werd na 78 minuten gewisseld voor Jesus Navas

FRANKRIJK. Nice kan kloof vergroten

Nice, ging met 2-4 winnen op Metz en staat terug op vier punten van Monaco. PSG kwam niet verder dan een gelijkspel thuis tegen Marseille.

DUITSLAND. Leipzig verovert tweede plaats, Anderlecht-tegenstander Mainz naar Schalke 04

In Duitsland staan er twee wedstrijden op het programma. Leipzig won vanmiddag met 3-1 van Werder Bremen en komt zo op de tweede plaats. Mainz, dat de volgende Europa League-speeldag naar Anderlecht moet, verloor op Schalke 04.

ITALIË. Nainggolan en Vermaelen thuis tegen Palermo, Mertens wint op Crotone

In de Serie A trapten Udinese en Pescara de zondag af, Udinese versloeg Pescara met 3-1, Sven Kums speelde de hele wedstrijd mee. Inter verloor al voor de vierde keer dit seizoen en zakt helemaal weg in het klassement. Napoli won met tien man van Crotone, Mertens werd na 83 minuten gewisseld. In Cagliari vond er een heus doelpuntenfestijn plaats, de thuisploeg wist nog tweemaal te scoren bij een 1-5 achterstand tegen Fiorentina maar geraakte niet verder dan dat. Belg Samuel Bastien zag zijn Chievo 0-0 gelijkspelen tegen Empoli maar kwam niet van de bank. Genk-tegenstander Sassuolo speelde gelijk in Bologna en AS Roma versloeg Palermo met 4-1.

© AFP

SPANJE. Bongonda wint zwaar, Real alleen leider

Celta Vigo versloeg vanmiddag Deportivo La Coruna met 4-1. Bongonda werd na 74 minuten naar de kant gehaald. Atlético Madrid kon over Barcelona naar de leidersplaats wippen, maar verloor op Sevilla met het kleinste verschil. Real Madrid ontving vanavond Athletic Bilbao, donderdag nog te zwak voor Genk in de Europa League, en kon pas in de slotfase afstand nemen via een doelpunt van Morata (2-1). Ronaldo kwam niet tot scoren en verkwanselde in blessuretijd dé kans op 3-1. Real Madrid is nu alleen leider met 21 punten, eentje meer dan Sevilla

RUSLAND. Derby in Moskou

In de Russische Premier League won Lokomotiv verrassend de Moskovitische derby tegen CSKA Moskou Er kwamen geen Belgen in actie vanmiddag.

© REUTERS

SCHOTLAND. Old Firm in de League Cup

In de Schotse League Cup versloeg Celtic de Glasgow Rangers met 0-1. Ze treden in de finale aan tegen Aberdeen, dat gisterenavond al tweedeklasser Morton versloeg met 0-2. In de competitie versloeg St Johnstone hekkensluiter Dundee FC met 2-1.

MLS. Van Damme tegen FC Dallas, Ciman naar New England Revolution

In de Major League Soccer staat de volledige 34ste speeldag op het programma, zowel Van Damme als Ciman worden in de basis verwacht.

PORTUGAL. Benfica alleen leider

Benfica versloeg middenmoter Belenenses met 0-2 dankzij doelpunten van Mitroglou en Grimaldo, de Lissabonners komen zo alleen op de leidersplaats terecht met 22 punten uit 8 wedstrijden.

INTERNATIONAAL. Red Flames verslaan Rusland De Red Flames wonnen gemakkelijk met 3-1 van Rusland achter gesloten deuren. Donderdag versloegen ze de Russen al met 3-0.