© rr

Beerschot Wilrijk verliest het pleit tegen Dessel Sport

Zaterdagavond stond de Antwerpse kraker KFCO Beerschot Wilrijk - KFC Dessel Sport op het programma in de 1ste Amateurliga. De tot dan toe ongeslagen Mannekes verloren echter met 1-3.

sdg

Dessel leidde bij de rust verdiend met 0-2. De bezoekers speelden vanaf minuut 1 vrank en vrij en klommen na een hoekschop van Janssens al meteen op voorsprong via verdediger Dreesen. De Ratten wisten van geen hout pijlen maken en kwamen binnen het kwartier nog twee maal goed weg: Vansimpsen gleed van dichtbij een rebound naast nadat Clepkens ternauwernood de bal uit zijn doel kon houden en diezelfde Clepkens bokste nadien een vrije trap van uitblinker Njengo klungelig tegen de eigen deklat.Dessel bleef de wet dicteren; Beerschot-Wilrijk kwam overal drie stappen te laat. Pas met de rust in zicht kwam er Kiels doelgevaar: Maes trapte in het zijnet en Schaessens trof de lat. De opflakkering werd uiteindelijk zwaar de kop ingedrukt: Van Den Bergh werkte een gevaarlijke voorzet weg, maar ex-Beerschotter Mike Smet kwam aangestormd en trapte vanuit de tweede lijn staalhard in de hoek. Clepkens en Swinkels op de lijn waren kansloos: 0-2 bij de rust.

StrafschopMet goede moed ving de thuisploeg de tweede helft aan met na vijf minuten een halfvolley van Vermeiren die werd afgeblokt door Smet. Dessel reageerde met een lage schuiver van één van de vele Desselse uitblinkers Janssens, waarbij Clepkens goed plat ging.Coach Marc Brys bracht op het uur met Geudens en Rusu twee verse krachten in om alsnog te trachten de bakens te verzetten, maar zijn ploeg werd koud gepakt. Er was balverlies van Pietermaat voor de eigen zestien en Jutten plaatste buiten het bereik van Clepkens. De zware 0-3-cijfers stonden op het scorebord. Met nog twintig minuten te spelen werd de goed wegdraaiende Rusu gehaakt in het strafschopgebied en benutte Losada de strafschop.

Eerste nederlaagDe andere invaller, Geudens, had twee minuten later al meteen dé kans op de 2-3 en een heuse Kielse boost, maar hij trapte rakelings voorlangs. Aan de overkant had Clepkens dan weer zijn vingertoppen nodig om een schot van Smet tegen de lat te duwen. Losada appeleerde nog voor een tweede strafschop, maar die kwam er -net als een slotoffensief- niet meer.Dessel Sport toonde zich op alle vlakken beter dan de thuisploeg en neemt de leidersplaats over met één punt voorsprong op de Kielenaren. Voor Beerschot-Wilrijk is het nog maar de tweede competitienederlaag ooit in eigen stadion, sinds de doorstart in Eerste Provinciale en is het tevens de eerste nederlaag van het seizoen. Volgende week trekt het naar Deinze voor alweer een topper.