De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
za 8 september 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Elite Model Look 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Heerenveen en Vitesse
delen de punten

   
 

HEERENVEEN - Vitesse heeft een duur punt behaald in en tegen Heerenveen. In het Abe Lenstra-stadion waren de Arnhemmers de hele wedstrijd de mindere, maar een hectisch slotoffensief werd beloond: 1-1. Met dit gelijkspel blijven beide clubs dit seizoen ongeslagen in de KPN Eredivisie.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Amoah (l) en Gerard de Nooijer. (Foto: ANP)
Inzet van het duel was de koppositie, die beide ploegen bij winst konden pakken. Er werd dan ook van acquit af fel gestreden. Op het snelle en gladde biljartlaken in het Abe Lenstra Stadion regende het slidings. Vitesse mocht er dan bovenop zitten, tegen het raffinement van het technisch superieure Heerenveen hadden de Arnhemmers geen verweer. Qua veldverhouding hielden Heerenveen en Vitesse elkaar in evenwicht, maar de thuisclub was gevaarlijker. Overigens staat het Friese centrale verdedigingsduo Tieme Klompe-Gérard de Nooijer als een huis, waardoor de Vitesse-voorwaartsen in de eerste helft geen gevaar konden stichten. De geblesseerde aanvoerder Johan Hansma wordt dan ook niet gemist.

De vervanging op het laatste moment van Ronnie Venema, nog wat slapjes na een griep deze week, door Said Bakkati deerde Heerenveen niet. Een ander twijfelgeval, Michel Kreek van Vitesse, was na een laatste test voldoende fit bevonden om aan te treden.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd werd aangetekend door een man die als een van de weinigen in het Nederlands betaald voetbal volgend jaar uitkomt op het WK in Japan/Korea: Marcus Allbäck. Hij keerde pas donderdagavond terug in Nederland, hoewel dat aan zijn spel niet was te merken. De Zweedse superspits raakte in de dertiende minuut de paal, waarna Jeffrey Talan in de rebound met een snoekduik net naast kopte.

De Friezen bleven in hun aanvalsspel scherper dan Vitesse. Daniël Jensen zag na een een-twee met Allbäck zijn lob door keeper Jimmy van Fessem uit het doel geranseld. Even later was de Deen weer dicht bij een treffer, maar de derde maal bleek ten slotte scheepsrecht. De Heerenveen-verdedigers speelden na ruim een half uur het balletje achterin met risico rond, waardoor Vitesse naar voren werd verleid. Op de doellijn trapte Hans Vonk het leer toen weg en de bal kwam terecht bij Anthony Lurling. Die trok naar binnen en schoot ditmaal niet op doel, maar legde de bal af op Jensen. Met een droge knal verraste hij Van Fessem: 1-0. Vitesse raakte vervolgens enigszins geïrriteerd en liep tegen twee domme gele kaarten op (Remco van der Schaaf en Theo Janssen).

In de tweede helft ging Heerenveen op de ingeslagen weg door. Talan en De Nooijer misten evenwel. Vervolgens hadden de Friezen geluk toen een kopbal van Van der Schaaf de lat raakte en een schot van Victor Sikora door Vonk werd gestopt. Toen Kreek in de 82e minuut een strafschop miste, leek Vitesse met lege handen naar huis te gaan. Maar vijf minuten voor tijd zorgde Remco van der Schaaf met de gelijkmaker toch nog voor een klein feestje in de Vitesse-bus.

SC Heerenveen-Vitesse 1-1 (1-0). 33. Jensen 1-0, 85. Van der Schaaf. Scheidsrechter: Luinge. Toeschouwers: 14.300. Gele kaart: Van der Schaaf, Janssen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 8 september 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.