Het alcoholmisbruik dat niemand opvalt

Sociale media zijn nooit wat ze lijken. De account van een jonge, knappe Française met foto’s van haar vele uitstapjes, reizen en feestjes, zoals er dertien in een dozijn zijn, bleek een geslaagde campagne tegen alcoholmisbruik te zijn.

edm

Op 1 augustus sloot de 25-jarige Française Louise Delage zich aan bij Instagram en postte op twee maanden tijd bijna 150 foto’s die druk werden geliket. Maar niemand die zich vragen stelde bij het feit dat Louise op zo goed als elke foto een alcoholisch drankje in haar handen had, of dat nu op een feestje was, aan het zwembad of op het strand.

Pas bij haar laatste post werd duidelijk dat de Instagramaccount was opgezet als campagne van Addict Aide, een Franse dienst voor alcoholpreventie. Onder de noemer ‘Like my addiction’ willen ze onder de aandacht brengen dat één op vijf jongeren sterft door een verslaving. Wat de campagne vooral wil aanstippen is dat het niet snel opvalt dat iemand alcoholproblemen heeft, of een andere verslaving.

 

Souvenir de Bretagne

A photo posted by Louise Delage (@louise.delage) on

 

?? Sunset ??

A photo posted by Louise Delage (@louise.delage) on

‘We vonden het daarom een interessant idee om een persoon te creëren die we elke dag ontmoeten, maar van wie we nooit zouden vermoeden dat ze een verslaving hebben’, aldus het Parijse reclamebureau BETC dat de campagne bedacht.

Om ervoor te zorgen dat de account snel een groot bereik zou krijgen, heeft het bureau zijn huiswerk goed gedaan. Elke post van Louise werd vergezeld door een twintigtal populaire hashtags rond mode, voeding, reizen en feestjes; en daarnaast werd ook een strategie ingezet om de juiste mensen te volgen om zo zelf een groot aantal volgers te vergaren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer