TREND. Een hoofdrol voor de wenkbrauw

© Catwalkpictures

Visagisten zijn het erover eens: dit wordt het najaar van je wenkbrauwen. Houd ze in toom met gel, modelleer met een borsteltje en maak ze voller met een potlood, maar ga vooral voor een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat.

vwh

Wie wenkbrauwen zegt, denkt misschien automatisch aan het Britse model Cara Delevingne en haar volle exemplaren. Hoewel de blondine tegenwoordig meer als actrice werkt dan als model, is de modewereld haar nog niet vergeten.

Dat bewijzen onder meer Giambattista Valli , Boss en Moschino die de wenkbrauwen een prominente rol geven in de beautylooks van deze herfst. De regels zijn simpel. Waar de wenkbrauwen vroeger soms donkerder werden aangezet, ligt de focus nu op hun natuurlijke kleur en een kleine correctie van de vorm.

© vwh/pn

Tips van de Amerikaanse Hannah Hatcher, visagiste voor make-upmerk jane iredale.

1. Pluk overtollige haartjes weg. Niet handig? Ga langs bij een schoonheidsspecialiste en onthoud hoe ze werkt om er later een voorbeeld aan te nemen.

2. Breng (eventueel) een wax aan die de haartjes van je wenkbrauwen mooi op hun plaats houdt.

3. Kleur in met een wenkbrauwpotlood of breng wenkbrauwpoeder aan met een fijn borsteltje. Kies je voor een potlood, duw er niet te hard op want dan doe je er niet lang mee. Teken lichtjes alsof je iets zou schetsen.

4. Respecteer de natuurlijke vorm, maar accentueer de boog gerust subtiel met de kleur die het dichtst aanleunt bij die van je wenkbrauwen.

5. Kam de wenkbrauwen in model. Dit helpt trouwens om de kleur van het potlood of poeder optimaal te verspreiden tussen de haartjes.

Do & dont’s

Wenkbrauwen inkleuren kan best tricky zijn, zo zie je misschien wel altijd kleine stukjes huid tussen de haartjes die je vergat in te kleuren. De beste tip hier is om de look niet te dicht bij de spiegel te bekijken, maar vanop een afstandje. Ziet er goed uit? Dan ben je klaar. Bekijk het resultaat niet alleen frontaal. Ook in profiel moeten je wenkbrauwen er netjes uitzien.

Meer info over de producten die Hannah Hatcher gebruikt vind je op www.janeiredale.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer