... en toen kwam de man met de hamer (midden op het kruispunt)

© Stefaan Beel

Zo diep in het glas kijken dat je op een druk kruispunt je wagen vergrendelt en gewoon voor je uit staart. Een dronken automobilist uit Ledegem deed het donderdag in Roeselare.

Geoffrey Sabbe

De man stond donderdag omstreeks 17 uur met zijn wagen op het kruispunt van de drukke Rijksweg met de Iepersestraat toen plots het licht in zijn hoofd uitging. Passanten zagen hoe de 36-jarige man roerloos achter het stuur bleef zitten en voor zich uit staarde. Omdat alle deuren van zijn Peugeot op slot waren, werd de hulp van de brandweer ingeroepen. Door de ruit aan de passagierszijde in te slaan, konden de hulpdiensten de man weghalen van het gevaarlijke kruispunt.

“Eerst werd gedacht dat de bestuurder niet meer reageerde als gevolg van suikerziekte”, klinkt het bij de politiezone Riho. “Maar na een test in het politiekantoor bleek dat hij in staat van dronkenschap verkeerde. Er werd een proces-verbaal opgesteld en op bevel van de procureur werd zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.” Omdat in eerste instantie onduidelijk was waarom de man zich zo bizar gedroeg, werd ook zijn wagen nog doorzocht met een drugshond. Hij zal zich binnenkort voor de politierechter moeten verantwoorden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen