Eerste uitgaansnacht in Leuven: veel lawaai en eerste combiplasser van het jaar

© hsb

De Leuvense politie heeft al met al een rustige eerste donderdagnacht van het nieuwe academiejaar achter de rug. 'Hoogtepunten' waren een eerstejaarsstudent die tegen een combi plaste en vooral veel geluidsoverlast. Wel moest geen enkele student de nacht in de cel doorbrengen.

stl

Donderdagnacht is tot nader order dé uitgaansnacht in studentenstad Leuven. De eerste van het academiejaar is doorgaans extra druk omdat er deze week ook het Studentenwelkom op de Oude Markt op het programma stond. Toch viel de drukte, mede door het slechte weer, al met al mee.

Toch waren opnieuw alle ingrediënten van een klassieke donderdagnacht aanwezig. Zo ondervond een 18-jarige eerstejaarsstudent uit het Oost-Vlaamse Maarkedal dat plassen tegen een politiecombi niet echt een goed idee is. Hij was samen met twee vrienden op stap toen hij een combi in de Diestsestraat opmerkte. De agenten waren op dat ogenblik bezig met een probleem van geluidsoverlast. Na zijn kleine boodschap tegen de combi, zette de student zijn weg verder. Hij had echter niet in de gaten dat hij in het zicht stond van een bewakingscamera.Een politiepatrouille ging op zoek naar de wildplasser. Toen hij de combi zag aankomen, zette hij het op een lopen. Hij kon gevat worden en kreeg een proces-verbaal.

Schermmutselingen

De politie zette donderdagavond acht extra personeelsleden in. Daarnaast waren heel wat studentenstewards aan de slag aan de fakbars. Pas na middernacht werd het druk in het centrum. In totaal waren er veertig tussenkomsten die kunnen gelinkt worden aan het uitgaan. Het ging voornamelijk om klachten van geluidshinder. Daarnaast waren er een aantal gevallen van dronkenschap en enkele kleine schermutselingen die allemaal zonder erg bleven.

De overlastpatrouilles stelden verschillende GAS-pv’s op. Zo gingen negen wildplassers op de bon, werden elf pv’s uitgeschreven voor fuifgangers die na middernacht alcohol op de openbare weg dronken, waren er zeven pv’s voor feestvierders die te veel lawaai maakten en kregen twee jongeren een boete omdat ze aan het braken waren op de openbare weg. Twee personen die werden betrapt op wildplassen maar een valse naam opgaven mogen rekenen op een bijkomende boete.

Geen enkele feestvierder moest de nacht in de cel doorbrengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen