Direct naar artikelinhoud

Ajax - Standard Luik van minuut tot minuut

Ajax staat ondanks een magere tweede helft tegen Standard Luik na twee Europa League-westrijden 'gewoon' bovenaan z'n poule. Lees het wedstrijverloop van minuut tot minuut terug in ons liveblog.

Kasper Dolberg ziet zijn 1-0 achter keeper Gillet verdwijnenBeeld Pro Shots

92'

Einde tweede helft!

93'

Misschien wel de laatste kans voor Ajax: Cassierra volleyt een kopbal van El Ghazi op keeper Gillet. Direct daarna moet Onana aan de andere kant redden op een prima schot van Pompe.

92'

In het stadion wordt omgeroepen dat Bertrand Traore is verkozen tot man van deze wedstrijd

89'

Drie minuten extra tijd. Billenknijpen want Ajax kan Standard ook in de slotfase niet volledig afschudden

86'

Nog iets minder dan vijf minuten. Als Ajax in ieder geval geen goal meer tegen krijgt, staat het na twee wdstrijden in de Europa League op een comfortabele 6 punten.

86' WISSEL

Amin Younes wordt vervangen door Anwar El Ghazi

84'

Mbenza haalt vanaf randje zestien werkelijk prachtig uit maar raakt (gelukkig) de paal van het Ajax-doel.

82'

Nick Viergever onderbreekt een snelle uitbraak van Isaac Mbenza net op tijd. Nog altijd een voorsprong voor de Amsterdammers maar zo goed als de eerste helft was, zo beperkt is de tweede.

80' WISSEL

Mathieu Dossevi wordt vervangen door Jonathan Legear

79' GELE KAART

Gele kaart Jean-Luc Dompé

76'

Nu is het Younes die maar net naast schiet na een sterke aanvallende actie van Matteo Cassierra. Corner Ajax.

73'

De vrije trap die Ajax mocht nemen nadat Younes gevloerd werd wordt op maar een haar na naast geschoten door Nemanja Gudelj.

72' GELE KAART

Gele kaart Collins Fai

72'

Standard-verdediger Collins Fai mag van geluk spreken dat de scheidsrechter hem geen rood toont. Slechts geel voor het neerhalen van de doorgebroken Amin Younes.

69' WISSEL

Kasper Dolberg wordt vervangen door Mateo Cassierra

69' WISSEL

Edmilson Junior wordt vervangen door Isaac Mbenza

69' WISSEL

Benito Raman wordt vervangen door Jean-Luc Dompé

69'

Standard wisselt dubbel en brengt onder meer een spits voor een aanvaller. Dat doet Ajax ook, Matteo Cassierra vervangt Dolberg. Trainer Bosz had vooraf al aangegeven rustig aan te willen doen met de jonge Deen.

65'

De Belgische keepr Gillet kan een vrije trap van Gudelj doodeenvoudig uit de lucht plukken.

64'

Nemanja Gudelj, die misschien beter het veld had kunnen ruimen voor Riedewald, grijpt naar z'n kruis nadat hij er een hard schot op kreeg van Dossevil.

62' WISSEL

Lasse Schöne wordt vervangen door Jairo Riedewald

59'

Bij Ajax gaat Jaïro Riedewald zo invallen. Vermoedelijk voor Lasse Schöne.

58'

Weer gevaar voor het doel van Ajax na een misverstand tussen Nick Viergever en keeper Onana. Het is aan de ook niet beste Belgen te wijten dat de stand nog hetzelfde is.

55'

Kort daarna kan ook Standard-aanvoerder Trebel makkelijk uithalen. Zijn schot stuit ook op Ajax-doelman Onana.

53'

Fai kan voorzetten op Raman die met z'n kopbal Sanchez raakt, waarna de bal eindigt in de handen van keeper André Onana. De Belgische spits stond weliswaar buitenspel maar de aanval ging wel erg makkelijk. Ajax iets minder scherp nu.

50'

Ook in de eerste vijf minuten van de tweede helft is vooral Ajax aan de bal. Flankspelers Younes en Traoré worden echter nog maar moeilijk gevonden.

45'

Tweede helft begonnen

45'

Einde eerste helft

44'

Daar stond Ajax bijna op 2-0, en hoe! Een schitterende aanval van Klaassen en Dolberg wordt net voor de aanvoerder uit kan halen onderbroken door verdediger Fai van Standard. Bijna rust.

43' GELE KAART

Gele kaart Ishak Belfodil

43'

Standard-aanvaller Belfodil werkt Davinson Sanchez onderuit en krijgt daarvoor terecht geel.

38' GELE KAART

Gele kaart Daley Sinkgraven

39'

Traoré wordt stevig onderuit gehaald in het strafschopgebied van Standard, maar de Italiaanse scheidsrechter ziet er niets in. Daley Sinkgraven krijgt even later wel geel voor vasthouden.

30'

Dolberg schiet nadat Traoré hem wegstuurt beheerst de 1-0 binnen. Ajax is aan een prima Europese avond bezig.

28' GOAL

Doelpunt Kasper Dolberg

28'

Daley Sinkgraven onderbreekt een Standard-aanval na balverlies door Amin Younes

26'

Vrije trap net over de zijlijn voor Standard na hands van Daley Sinkgraven. Eerste kwart is duidelijk voor Ajax.

19'

Nu is het Sanchez die uit kan halen, nadat een Belgische verdediger hem de bal toekopt. De 1-0 kan zomaar vallen. Ajax trekt de wedstrijd naar zich toe.

17'

Na een prima aanval kan aanvoerder Davy Klaassen uithalen en het eerste gevaar stichten namens Ajax, maar doelman Gillet van Standard komt goed uit. De corner die volgde leidt tot niets.

14'

Na bijna een kwartier spelen is Ajax in het voordeel wat balbezit betreft, maar springt geen van beide ploegen er verder nog bovenuit.

14'

Een schot van Bertrand Traoré belandt in de handen van keeper Gillet

12'

Gudelj haalt snel uit nadat hij door slordig verdedigwerk van Standard de bal krijgt. De hoekschop die volgt leidt tot niets.

10'

Gudelj opent mooi op Traoré die een een-tweetje aan wil gaan met Davy Klaassen, maar op de Standard-verdediging stuit.

12'

Twitter bericht wordt geladen...

6'

De eerste dreiging namens Ajax komt van Traoré, maar schieten lukt hem niet.

5'

Doordat het dak van de Arena gesloten is en de fans van Standard het niet laten kunnen met vuurwerk te spelen, hangt boven het speelveld een dikke mist.

3'

De eerste mogelijkheid van de westrijd is voor Standard. Raman schiet voorlangs na een hoekschop.

0'

Aftrap eerste helft!

0'

De 2.100 Belgen die hun club achterna gereisd zijn misdragen zich al voor de wedstrijd goed en wel is begonnen.