Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Terrorisme

Man opgepakt na vondst 19 lichamen in dorp China

Als de slachtoffers vermoord blijken te zijn, is het een van de grootste massamoorden in jaren in China.

Chinese agenten in Hangzhou. Beeld ter illustratie.
Chinese agenten in Hangzhou. Beeld ter illustratie. Foto Nicolas Asfouri/AFP

De Chinese politie heeft donderdag een man opgepakt die verdacht wordt van het doden van negentien mensen, onder wie drie kinderen. De lichamen werden donderdagochtend op verschillende locaties gevonden in het afgelegen dorp Yema in het zuidwesten van China. Dat melden Chinese media.

Het is niet duidelijk hoe de mensen zijn gedood of wat het motief van de dader is. De politie sluit een terroristische daad wel uit. Volgens de South China Morning Post komen de slachtoffers uit zes verschillende families, die vlak bij elkaar woonden. De jongste is drie, de oudste is 72 jaar oud.

De 27-jarige “hoofdverdachte” komt ook uit Yema en werd opgepakt in Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan. Die plaats ligt ongeveer 200 kilometer van de plek van de moorden.

Als de slachtoffers vermoord blijken te zijn, is het een van de grootste massamoorden in van de afgelopen jaren in China, volgens persbureau AP.

Provincie Yunnan: