© BELGA

Peter Maes: “Ook tegen Sassuolo uitgaan van eigen sterkte”

Coach Peter Maes kijkt vol vertrouwen uit naar de Europa Leaguewedstrijd van KRC Genk tegen het Italiaanse Sassuolo. “We spelen tegen een heel ervaren, uitgekookt team, dat vanuit de organisatie razend gevaarlijk is in de omschakeling. We moeten daar rekening mee houden, maar anderzijds ook durven uitgaan van onze eigen sterktes. Als we groeien in ons jeugdig enthousiasme, zullen daar de goede resultaten uit voortvloeien.”

Peter Maes is er zich heel goed van bewust dat de Italiaanse tegenstander van donderdag een moeilijk te ontwrichten blok zal worden. “Zoals alle Italiaanse ploegen heeft Sassuolo een ijzersterkte discipline in defensief opzicht. Ze spelen altijd in blok en kunnen zo de hele match in dezelfde organisatie blijven. Ze kiezen hun momenten om er razendsnel uit te komen en zijn dan steeds gevaarlijk. Balbezit interesseert hen niet. We weten dat en zoeken naar oplossingen.”

“Toch willen we uitgaan van het talent en het enthousiasme dat in onze eigen groep zit” aldus nog Maes. “We hebben veel talentvolle jongeren die op een speelse manier de wedstrijd benaderen. Kunnen we een evenwicht vinden met wat meer maturiteit, dan volgen de resultaten vanzelf. Dat is de identiteit van KRC Genk en die willen we bewaren, ongeacht de tegenstander. Alleen zo kunnen we progressie maken. Je kan nu al merken dat we meer vooruit spelen dan vorig seizoen. Toen konden we dat nog niet. Het nadeel is dat je dan ook meer weggeeft achterin. Dat is normaal. Alleen moeten we het erin slijpen om minder foutjes te maken, en dan komt het zeker goed.” Genk verloor twee weken geleden zijn eerste match in poule F met 3-2 van Rapid Wenen. Sassoulo ging thuis met 3-0 voorbij Athletic Bilbao.

Leon Bailey: “Ik hou van uitdagingen”

© BELGA

Vleugelspeler Leon Bailey heeft nog maar één training in de benen. “Het ging goed, ik voel me fit”, aldus het Jamaicaanse wonderkind, die sukkelde met de lies. “Zowel fysiek als mentaal ben ik klaar om me te tonen. Ik hou van uitdagingen en daarom kijk ik uit naar de match van donderdag.”

Van de 4-1 competitienederlaag van zondagavond in en tegen KV Kortrijk is er volgens Bailey niet zoveel blijven hangen bij de spelersgroep. “Het heeft geen zin te blijven piekeren over wat er is misgelopen”, vindt Bailey. “Ik vind dat we de laatste weken goed voetbal brengen. We hebben telkens veldoverwicht en dwingen kansen af, alleen het resultaat ontbreekt. Dat zal wel vanzelf komen als onze prestaties in stijgende lijn blijven gaan.”

De Jamaicaanse buitenspeler mocht onlangs in Wenen kennismaken met de Europa League. “Ik heb van de match tegen Rapid onthouden dat we onze kansen moeten afmaken”, zegt hij. “We scoren één keer, maar dat hadden er ook drie of vier kunnen zijn, en dan verliezen we natuurlijk nooit. Zij maakten hun kansen wel af. Het verschil in efficiëntie moeten we donderdag in ons voordeel beslechten.”

Leon Bailey wil daarin voorop lopen. “Als ik van de rechteflank kan komen, mijn favoriete positie, ben ik gevaarlijker om op doel te besluiten. Voor mij is het alvast een uitdaging om tegen topploegen te mogen spelen. Ik kijk uit naar de match, want ik hou van uitdagingen.

Aangeboden door onze partners