Akke Marije door naar laatste zes bij Holland's Next Top Model

FOTO PETER WASSING

FOTO PETER WASSING

Akke Marije Marinus blijft goed presteren in Holland's Next Top Model. Het twintigjare model uit Bornwird overleefde gisteren wederom een aflevering van het RTL-programma en zit nu bij de laatste zes.

De aflevering van dinsdagavond stond in het teken van de zogenaamde 'go sees'. Zo hadden de modellen afspraken met topdesigner Edwin Oudshoorn, Karin Swerink (hoofdredacteur van Vogue Nederland) en Freek Koster (directeur van Touché Models).

Verder was er een dansles, die 'Bornwirds beauty' als beste voltooide.

De fotoshoot was in safaripark Beekse Bergen, waarbij 'unleash the beast' centraal stond. Dat 'beest' was in dit geval een rallywagen, waar ze tegen moesten strijden om tot een zo goed mogelijke finishfoto te komen.

Door haar overwinning in de dansopdracht, mocht Akke Marije een rondje meerijden in rallywagen. Daarna moest ze haar 'inner beast' loslaten door een potje te schreeuwen naast de wagen. Dit zorgde voor enige gêne bij het model, zoals ze in dit filmpje laat weten.

Het resultaat van de shoot was niet naar volle tevredenheid van de jury en het model zelf, maar toch overleefde de Friezin de schifting.

De aflevering is hier en hieronder terug te zien.