De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 12 februari 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
De euro 
PC Thuis 2001 
Begroting 2002 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
Jaaroverzicht 2001 
---
Ga naar 
Het huwelijk van de prins en Máxima 
De Olympische Winterspelen van Salt Lake City 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
Reageer op 't nieuws 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
---
Met Elkaar 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 

Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Jacht op buitenlandse tegoeden succes
Fraudeurs biechten bij fiscus
   
 

door Ronald Veerman DEN HAAG - Een groot aantal Nederlanders met geheime bankrekeningen kiest eieren voor zijn geld nu de fiscus steeds meer landgenoten die grote vermogens illegaal in het buitenland hebben geparkeerd, op het spoor lijkt te komen. De afgelopen dagen ontving de Belastingdienst enkele tientallen brieven van spijtoptanten met forse banktegoeden in onder meer België, Luxemburg en Zwitserland.

Ontlopen

Door hun miljoenentegoeden bij buitenlandse banken op te biechten, hopen de briefschrijvers alsnog een forse boete te ontlopen.

Directe aanleiding vormt het grootscheepse onderzoek dat de Belastingdienst en het openbaar ministerie zijn gestart naar bankrekeningen van Nederlandse ingezetenen in het buitenland. Door dit onderzoek is de afgelopen maanden al een groot aantal Nederlanders met fikse banksaldi in het buitenland tegen de lamp gelopen.

De fiscus stuurde afgelopen weken een groot aantal brieven naar personen van wie vermoed dat zij buitenlands vermogen uit het zicht van de fiscus hebben gehouden. Ook de komende dagen gaan weer brieven de deur uit.

Nederlanders die worden betrapt wordt dringend verzocht de rekeningen alsnog officieel aan te geven. Zij kunnen naast een aanslag over de rente en/of de vermogens rekenen op een stevige boete.

Als de rekeningen vrijwillig worden gemeld en als er alsnog aangifte wordt gedaan voordat de belastingplichtige een redelijk vermoeden of bewijs heeft dat hij of zij betrapt is, zal uiteindelijk geen vergrijpboete worden opgelegd.

Dat het veel Nederlanders te heet onder de voeten wordt, blijkt ook uit de internetsite van de Belastingdienst. De afgelopen weken werd daar maar liefst 5000 keer een verklaring om de buitenlandse tegoeden te melden opgezocht of uitgeprint.

Door de rekeningen op te biechten kunnen de spijtoptanten weliswaar de boete ontlopen, maar men krijgt doorgaans wel met een stevige aanslag over de afgelopen jaren te maken.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 12 februari 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.