© AP

Verwijzing naar seksaffaires Bill Clinton dreigt Trump zuur op te breken

De tactiek van Donald Trump om tegenkandidaat Hillary Clinton in diskrediet te brengen door de seksaffaires van haar man Bill op te rakelen, zou wel eens in zijn gezicht kunnen ontploffen. In de Amerikaanse pers duiken immers steeds meer verhalen op van Trumps eigen losse handjes.

KoSn

Donald Trump gaf vorige week een nieuwe dimensie aan zijn beschadigingscampagne aan het adres van tegenkandidaat Hillary Clinton door de seksaffaires van haar man Bill Clinton op te rakelen. Zo dreigde Trump ermee om Gennifer Flowers, een van de twee vrouwen met wie oud-president Bill Clinton overspel pleegde, uit te nodigen op het eerste debat, vanavond in New York. Gisteren liet het campagneteam van Trump echter weten dat Flowers niet aanwezig zal zijn op het debat. Maar ondertussen lijkt het kwaad voor Trump wel geschied. Zo duiken er in Amerikaanse media steeds meer verhalen op van Trumps eigen losse handjes. Trump – die drie keer trouwde in zijn leven – scheidde immers zelf van zijn eerste vrouw Ivana na een affaire met Marla Maples. Trump en Ivana tekenden hun echtscheidingspapieren in 1992. In December 1993 trouwde Trump met Maples, twee maanden nadat ze bevallen was van zijn dochtertje. Maar in 1999 was de liefde tussen Trump en Maples definitief voorbij. Zes jaar later, in 2005, trouwde Trump met Melania Knauss, zijn huidige vrouw.

Vrouwelijke kiezers

De verwijzing naar de seksaffaires van Hillary Clintons man zou Trump ook wel eens stemmen kunnen kosten. Zeker bij vrouwen. “Trumps achterban smult van deze aanvallen, maar vrouwen die niet achter Trump staan zal hij hiermee niet overtuigen om voor hem te stemmen”, zegt Mary Anne Marsh, een Democratisch strateeg.” Die vrouwen vinden het immers onfair dat Trump Hillary aanvalt voor zaken die zij zelf niet in de hand had.” Trump kan de stemmen van vrouwen nochtans goed gebruiken. Volgens de laatste peiling van The Washington Post en ABC haalt Clinton 46 procent, tegenover 44 procent voor Trump. Maar volgens diezelfde peiling scoort Trump een pak slechter bij de vrouwen. Zo zou maar 36 procent van de vrouwelijke kiezers voor Trump zijn, tegenover 55 procent voor Clinton.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer