© BELGA

Dit zijn de ploegmaats van Boonen en Van Avermaet in Qatar

Bondscoach Kevin De Weert heeft zonet zijn selectie bekendgemaakt voor het WK wielrennen in Qatar. Tom Boonen en Greg Van Avermaet zijn de kopmannen voor de Belgische selectie.

mab

Boonen en Van Avermaet krijgen het gezelschap van volgende namen: Oliver Naesen, Jasper Stuyven, Jürgen Roelandts, Jens Debusschere, Jens Keukeleire, Iljo Keise en Nikolas Maes. Zoals eerder al bekend raakte, verkoos Philippe Gilbert het EK in het Franse Plumelec boven het WK in Doha. De BMC-renner zag voor zichzelf geen rol weggelegd in de selectie van De Weert.

Boonen en Van Avermaet

Speerpunten zijn dus Boonen, die vorige week nog ten val kwam in de Eneco Tour maar intussen opnieuw aan trainen toe is, en olympisch kampioen Greg Van Avermaet. Opvallende afwezige in de selectie is Timothy Dupont. De kopman van het continentale Veranda's Willems, dit jaar goed voor 16 overwinningen, is reserve.

Voorts is ook Sep Vanmarcke niet van de partij. De West-Vlaming sukkelde de voorbije weken met de gezondheid en nam daarom niet deel aan de Eneco Tour. Ook Gianni Meersman (nochtans goed voor twee ritoverwinningen in de Vuelta) zit niet in de selectie.

Er zijn vier reserves aangeduid (in willekeurige volgorde): Timothy Dupont, Jelle Wallays, Yves Lampaert en Jonas Van Genechten.

Ook de andere selecties voor het WK in Qatar zijn bekendgemaakt:

Mannen beloften: Piet Allegaert, Jenthe Biermans, Christophe Noppe, Guillaume Seye, Nathan Van Hooydonck, Enzo WoutersReserves (in alfabetische volgorde): Kevin Deltombe, Edward Planckaert, Senne Leysen

Mannen junioren: Ruben Apers, Jasper Philipsen, Gerben Thijssen, Brent Van Moer, Lothar Verhulst, Sasha WeemaesReserves (in alfabetische volgorde): Gilles Borra, Stijn Demolder, Sander De Pestel

Vrouwen elite: Valerie Demey, Sofie De Vuyst, Jolien D'hoore, Lotte Kopecky, Kaat Van der Meulen, Anisha VekemansReserves (in alfabetische volgorde): Annelies Dom, Kaat Hannes

Vrouwen junioren: Lotte Rotman, Febe Schokkaert

Mannen elite tijdrit: Victor Campenaerts, Yves Lampaert

Mannen beloften tijdrit: Senne Leysen, Nathan Van Hooydonck

Mannen junioren tijdrit: Ruben Apers, Jasper Philipsen

Vrouwen elite tijdrit: Ann-Sophie Duyck

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen